Wyze Cams är överst i det överkomliga spelet för övervakningsutrustning. De är enkla att använda, anslutbara till din smartphone / surfplatta och erbjuder live-bilder från handflatan, var du än befinner dig i det nuvarande ögonblicket (så länge du är ansluten till internet).

Dessutom kommer Wyze Cam med en integrerad rörelsessensor som varnar dig när rörelse upptäcks framför din dörr. Men vad händer om din Wyze-kamera inte skickar aviseringar till din telefon av någon anledning? Detta kan vara lika frustrerande som farligt. Så här fixar du det.

Varför det är viktigt

En av de främsta anledningarna till att människor installerar Wyze Cams vid deras ytterdörr är att bli varnade för eventuella inbrott och ha tillgång till bilderna som domstolsmottagliga bevis. Om du inte får några meddelanden om rörelsessensor får du ingen varning om vad som händer utanför. Det här kan vara oerhört irriterande - du vill inte behöva titta på ditt Wyze live-flöde med några minuter eftersom dina push-meddelanden inte fungerar.

wyze cam

Innan fortsättning

Först måste du kontrollera om Push Notifications är aktiverat för Wyze-appen på din telefon. Även om aviseringarna som används för att fungera på din enhet kan en telefon- / surfplattauppdatering röra din app push-aviseringar och ändra hur din enhet meddelar dig.

wyze cam skickar inte varningar

Metoderna för att komma åt inställningar för push-meddelanden varierar från enhet till enhet, men Android, iOS, Windows och Pixel-telefoner / surfplattor gör att du kan ställa in inställningarna för push-meddelande. Se runt menyn Allmänna inställningar / Avancerade inställningar på din telefon.

Om du har försäkrat dig om att dina push-aviseringar är aktiverade, men meddelandena fortfarande inte kommer till din telefon, kontrollera om firmware för alla dina kameror är uppdaterad. För att göra det, gå till Wyze-appen, välj den första kameran i listan och se om du automatiskt uppmanas att uppdatera din firmware. Om detta inte händer, gå vidare och knacka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet, gå till Enhetsinfo, sedan till Kontrollera uppdatering och uppgradera. Gör detta för varje kamera på listan.

Alternativt kan din Wyze-app-firmware vara inaktuell och hindra dig från att få push-aviseringar. För att uppdatera appens firmware kan du spela med din dator och telefonens SD-kort osv. Men det enklaste sättet att gå är att helt enkelt avinstallera appen och sedan ladda ner och installera den igen från telefonens / surfplattans dedikerade appbutik.

Kontrollera reglerna

Om dina push-aviseringar är aktiverade och din firmware för Wyze Cam och Wyze-appen är uppdaterad, är det enda som återstår att kontrollera Wyze Cam-reglerna. Regler gör att du i princip kan automatisera och förenkla många aspekter av att använda Wyze Cam via din smartphone.

Till exempel kan du skapa genvägar som tillåter flera åtgärder tillgängliga med ett tryck på en ikon på telefonens skärm. Scheman kan hjälpa dig att ställa in vilken tid på dagen du vill att något ska hända. Slutligen uppmanar enhetsutlösare en enhet att trigga en annan, baserat på dina önskemål.

Var och en av dessa regler kan ställas in för att förhindra att du får push-aviseringar. Faktum är att människor tenderar att schemalägga när varningarna kommer att stängas av (när de är hemma och under helgen, till exempel).

Du kan dock ha felaktigt ställt in en genväg för att stänga av alla varningar på din enhet (utöver en annan åtgärd). Prova alla dina genvägar för att se om det är anledningen till att din Wyze Cam inte skickar varningar till din smartphone / surfplatta.

Slutligen kan du till och med ställa in en Wyze Bulb-enhet så att din Wyze Cam inte skickar varningar när glödlampanheten slås på. Detta kan också utgöra ett problem som du definitivt bör undersöka.

För att snabbt kontrollera om det är reglerna som upplever det verkliga problemet, försök ta bort alla regler. Att ställa in nya kan vara en smärta i nacken, men det kan mycket väl lösa ditt problem med anmälan om push.

Kontakta supporten

Om inget av ovanstående råd har fungerat, bör du kontakta Wyze support. De kommer att vägleda dig genom processen, hjälpa dig försöka felsöka problemet och slutligen byta ut din enhet med en ny.

Inga varningar

Om du har problem med pushnotifiering med din Wyze Cam, kontrollera om de har aktiverats på din telefon. Om de är det, kolla om appen, appens firmware och var och en av Wyze-kamerans firmware är uppdaterad. Om detta inte hjälper, kolla om några av de regler som du har ställt av misstag stör störningen i Wyze-varningssystemet. Om inget av detta fungerar, kontakta Wyze teknisk support och låt dem lösa det här problemet åt dig.

Har du någonsin upplevt ett problem på din Wyze Cam där du inte fick varningar om rörelsessensor? Har du fixat det? Vad var problemet? Måste Wyze byta ut din enhet? Gör gärna kommentarerna nedan med alla dina tankar, tips, råd och frågor.