Om du var ett fan av NBC: s Midnight Texas skulle du inte ha varit nöjd med nyheten om att den avbröts. Serien skapad av Charlaine Harris romaner gick bra med övernaturliga fans men inte så bra med allmänheten. Det räknade mot showen och resulterade i dess oundvikliga slut. Men kommer Netflix eller Amazon Prime att hämta Midnight Texas säsong 3?

Se även vår artikel 25 bästa Sci-Fi- och fantasifilmer på Netflix

Jag tror det.

Det är bara den typ som Netflix vill ha på sina böcker eftersom det är lite annorlunda och kommer att tilltala en bredare demografisk än de vanliga saker de har på tjänsten.

Midnatt Texas

Midnight Texas anpassades från böcker av Charlaine Harris som skrev True Blood. Det ligger i en liten stad som är en fristad för övernaturliga av alla slag. En blandning av häxor, vampyrer, psykiker, änglar och andra kallar det hem och arbetar för att hålla sig säkra från omvärlden och fria från störningar från andra supernaturer.

Serien har François Arnaud som psykiska Manfred Bernardo, Parisa Fitz-Henley som häxan Fiji Cavanaugh, Peter Mensah som vampyren Lemuel Bridger, Sarah Ramos som normal tjej Creek Lovell och ett urval av andra. Var och en är välgjuten, lever upp till sin karaktär och gör ett övertygande jobb med att berätta sin historia.

Säsongerna utvecklas när olika skurkar, demoner, träffade män och andra besvärliga karaktärer kommer till stan för att hitta en av invånarna eller generellt orsaka problem. Varje berättelse krävde en kombination av övernaturliga förmågor för att motverka och förde staden närmare varandra som ett resultat. Samtidigt utvecklas karaktärer och utvecklas i sin egen rätt.

Säsong 2 ser staden välkomna ett nytt hotell som inte är helt som det verkar. Med nya karaktärer och nya fiender måste Midnighters sortera ut sina egna problem såväl som de som staden möter. Det är en upptagen historia med massor som händer och passar tillräckligt snabbt för att du inte tappar reda på vad som händer eller blir trött på den hastighet som saker och ting utvecklas.

Säsong ett hade tio avsnitt medan säsong 2 hade nio. I slutet hade visningssiffrorna bara minskat till de hårdkolliga övernaturliga fansen och det räckte inte för NBC.

Blir det en Midnight Texas säsong 3?

I skrivande stund finns det inget bekräftelse på att det någonsin kommer att finnas en Midnight Texas säsong 3. NBC: s ägare, Universal sade att de satte ut serien på marknaden för att se vem som skulle hämta den men det finns inga nyheter så långt som vem, om någon, kommer att göra det.

Det är troligt att antingen Netflix eller Amazon Prime kommer att hämta Midnight Texas. Personligen tror jag att det kommer att vara Netflix. TV-programmets egenskaper passar den allmänna demografin hos Netflix och den svaga karaktären hos en del av dess programmering. Amazon Prime har några fler kultshower men Netflix verkar ha mer och verkar nöjda med att fungera ännu mer när tjänsten mognar. Jag för en är bra med det.

True Blood gjorde exceptionellt bra för HBO och visas fortfarande runt om i världen många år senare. Medan Midnight Texas inte riktigt har samma styrka av karaktär och engagemangsfaktor, är det fortfarande en välskriven serie med sympatiska karaktärer och en trovärd inställning. Dessutom gillar vi alla att titta på TV om människor med speciella krafter eller som kämpar ondska för oss räkning. Detta är exakt det.

Det finns en verklig aptit på alternativa verkligheter just nu. När den verkliga världen är som den är och de flesta av oss vill ha en flykt som inte skadar vår hälsa, har övernaturliga och apokalyptiska TV-program och filmer en stor tid på det just nu. Vi har gått vidare från zombies och katastrofepos och är nu mer intresserade av mer nyanserade berättelser med subtila skillnader från det verkliga livet. Det är precis vad Midnight Texas levererar.

Jag gillade Midnight Texas. Jag tyckte att det var ett utmärkt sätt att fylla 45 minuter medan jag blev underhållen och glömde den verkliga världen ett tag. Jag tror att många andra kände på samma sätt. Jag tror också att de fallande tittarnas siffror var nere till NBC snarare än en dålig show och jag tror att både Netflix och Amazon kunde göra ett mycket bättre jobb. Endast tiden kommer att berätta om den!

Tyckte du om Midnight Texas? Vill du att den ska hämtas för en tredje säsong? Tror Netflix eller Amazon Prime borde göra det? Berätta för oss dina tankar nedan!