Att förlora din Wi-Fi-signal kan vara oroande. Du kan missa viktiga meddelanden när du är offline. Eftersom många smarttelefonanvändare föredrar WhatsApp framför traditionella meddelanden kommer dina konversationer också att avkortas.

Mobildata är ett tillräckligt stoppmått, men att lita på detta alternativ länge kommer att resultera i astronomiskt höga telefonräkningar. Så när din Wi-Fi är ute är det viktigt att börja reparera det direkt.

Du kan vanligtvis inte berätta vad som har orsakat anslutningen försvunnit. Därför kan du behöva prova många olika saker innan du kan fixa ditt internet.

Fem saker att göra när din Wi-Fi-anslutning slocknar

Prova en mjuk återställning

Till att börja med bör du stänga av och sätta på din iPhone XR igen. Detta kan reparera mindre fel i din smarttelefons system.

Om detta inte fungerar bör du gå igenom en mjuk återställning. Detta kan åtgärda mer betydande programvarufel. Följ dessa steg för att göra en mjuk återställning:

1. Håll ned av / på-knappen och Volym-knappen

Dessa är på motsatta sidor av telefonen.

2. Släpp knapparna när du ser en reglage på skärmen

Detta är alternativet "Slide to Power Off". Dra skjutreglaget åt höger.

3. Vänta en halv minut

4. Håll knappen Avstängning och Volym ned-knappen igen

Nu har din telefon gått igenom en mjuk återställning. Observera att detta inte tar bort några filer eller inställningar.

Återställ routern

Om den mjuka omstarten inte hjälpte, bör du försöka stänga av routern och slå på den igen. Gör detta även om det inte finns några problem med andra enheter som använder samma Wi-Fi-anslutning.

Tryck på strömbrytaren på routern. Det kanske inte räcker, så du bör också koppla bort routern från strömkällan och modemet. När du gör det, vänta några minuter innan du ansluter det igen.

Kontrollera om flygläget är på

Din telefon kan ha gått i flygläge av misstag. Klicka på Airplane Mode-alternativet bara för att se till. Du hittar flygplansläge under Inställningar, men det är också tillgängligt i ditt Kontrollcenter.

Stäng av Wi-Fi och slå på igen

Något med din iPhone: s Wi-Fi-inställningar kan orsaka problemet.

1. Gå till Inställningar

2. Klicka på Wi-Fi

Det finns en grön växel som visar om du är ansluten till nätverket. Försök stänga av och slå på den igen.

Få din telefon att glömma nätverket

Det kan vara bäst att ange informationen om din Wi-Fi-anslutning igen. I det här fallet vill du göra följande:

1. Gå till Inställningar

2. Klicka på Wi-Fi

Nu kan du välja det nätverk du försöker ansluta till.

3. Klicka på informationsikonen bredvid nätverket i fråga

4. Välj "Glöm det här nätverket"

5. För att fortsätta, tryck på "Glöm"

Det är bäst att göra detta med alla nätverk på listan.

Därefter letar din telefon efter tillgängliga Wi-Fi-nätverk i ditt område. Du måste ange ditt Wi-Fi-lösenord igen för att upprätta en anslutning.

Ett sista ord

Om stegen ovan inte fungerade kan du överväga att ta bort din senast installerade app. Även om appen verkar bra kan det påverka din anslutning.

Men om ingen av dessa lösningar fungerade kan det förekomma ett allvarligare fel. Kontakta Apple support för mer hjälp eller ta din iPhone XR till en verkstad.