För de som äger en Samsung Galaxy J7, kanske du vill veta varför ett meddelande som säger "Otillräcklig lagring tillgänglig" dyker upp när du laddar ner appar eller tar bilder.

Det första sättet att fixa Samsung Galaxy J7-meddelandet "Otillräcklig lagring tillgänglig" är att ta bort oönskade bilder och oanvända appar på din Galaxy J7.

När du har rensat utrymme på din Galaxy J7 och du fortfarande ser felet "Otillräcklig lagring tillgänglig" under uppdateringar eller när du installerar appar, bör du gå till Inställningar och hitta Lagring listad under System. När du gör detta kan du se om du fortfarande behöver skapa mer utrymme på din Galaxy-smartphone. Följande är en guide för hur du kan lösa problemet med olika lösningar.

Hur man fixar Galaxy J7 “Otillräcklig lagring tillgänglig” för appar och bilder problem med dessa lösningar:

  • Om Galaxy J7 har sin interna lagring full kan du flytta filerna till en annan plats. Gå till Apps> Mina filer> Lokal lagring> Enhetslager och välj de filer och mappar du vill flytta genom att kryssa i rutorna bredvid dem. Sedan kan du välja en alternativ plats för att skicka dessa bilder och filer, det rekommenderas att skicka dessa filer till ditt molnkonto för att vara säkra. Men för de som märker att den interna lagringen inte är full på din Galaxy J7 och du ser fortfarande felet meddelande, så föreslås att du tar bort din cache. Stäng av Galaxy J7. Tryck sedan in och håll ned knapparna Power, Volume up och Home samtidigt. När du ser Samsung-logotypen med blå återhämtningstext längst upp släpper du dessa knappar. Återställningsmenyn kommer upp och du kan använda Volym ned-knappen för att bläddra ner och välja torka cache-partition och tryck sedan på Power för att välja den. När det är klart använder du Volymknapparna för att markera omstart av systemet nu och Power för att välja det och när Galaxy J7 startar om igen bör problemet försvinna. Läs detta om du vill ha en mer detaljerad guide om hur du rensar cachen på Galaxy J7.