Din Samsung Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus-smarttelefon har en inbyggd magnetkompass. Du har förmodligen sett din kompass i aktion om du någonsin har använt Google Maps eller ett liknande program och såg riktningspilen på kartdisplayen som visar vilken väg du vänd mot. Den inbyggda kompass-appen visas dock inte som standard på din telefon. I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du får din kompass att visa, och jag kommer också att prata om några andra förbättrade kompassappar från tredje part som du kan ladda ner, såväl som proceduren för att kalibrera din kompass om den går ur justering av någon anledning.

Hitta ditt kompass

Även om din Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus har en kompass, visas inte gränssnittet för kompassen som standard som en av dina widgets eller i din applista. Istället finns det en procedur du måste följa för att få tillgång till kompassfunktionen.

  1. Välj InställningarVälj skärm-> Kantskärm-> KantpanelerVälj snabbverktygVälj kompass

Nu kommer kompassen att visas när du sveper upp kantskärmen.

Rekommenderade kompassappar

Det finns tusentals gratis kompassappar tillgängliga för Android och de flesta av dem fungerar i princip på samma sätt. Här kommer jag att presentera tre gratisappar som borde fungera bra om du bestämmer dig för att ha mer än den inbyggda kompass-appen.

Compass Galaxy är en mycket enkel kompassapp med en ren UI. Det stöds av annonser men annonserna är inte påträngande och appen är mycket högt rankad.

Compass Steel 3D är en fullständig kompass-app som har möjligheten att visa antingen riktigt (kart) norr eller magnetiskt norr. Appen kan anpassas med färger och teman, visar solens och månens riktning, är självkalibrerande och har inga annonser.

Orientering Compass & Map är en kompass-app som integreras med Google Maps för att göra din telefon till ett orienteringsverktyg. Tyvärr låter det inte dig ladda ner en karta medan du har internettjänst, så den är mindre användbar i själva vildmarken än i ett bebodd område, men det är fortfarande ganska coolt.

Kalibrera din kompass

Den magnetiska kompassen i din telefon kan bli okalibrerad av alla orsaker. Generellt kommer din kompass-app att informera dig om att den magnetiska kompassen är okalibrerad. vissa appar (som Compass Steel 3D) kommer automatiskt att kalibrera kompassen när den används. I alla händelser är det enkelt att kalibrera din kompass.

  1. Välj Telefonapp Öppna tangentbordet Ange * # 0 * # Välj sensorRulla ner till “Magnetisk sensor” Snurra din telefon hela vägen runt i en figur-8 tills den är kalibrerad

Nu är din Samsung Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus kompass kalibrerad och redo att användas.

Har du några andra tips om hur du använder kompassfunktionen på Samsung Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus? Om så är fallet, vänligen dela dem med oss ​​nedan i kommentaravsnittet!