Om du har en iPhone 6 eller äldre med en Home-knapp för hårdvara kommer du troligtvis ha upplevt att den inte fungerade minst en gång sedan du fick den. Även om iPhones vanligtvis är kortsäkra i sin tillförlitlighet, verkar det här problemet ha plågat användare över hela världen. Vi här på TechJunkie har hört från en hel del iPhone-ägare med just detta problem. Så här är vad du ska göra om din iPhone Home-knapp slutar fungera.

Se även vår artikel Hur man speglar iPhone till en smart TV

Det finns två huvudskäl till att en iPhone-hemknapp inte fungerar, programvaru- eller hårdvaruproblem. Om det är programvara, kan vi lösa det eller fixa det. Om det är hårdvara finns det två lösningar men en innehåller lite arbete genom att byta ut knappen. Det finns guider som hjälper dig att byta ut hemknappen men har aldrig gjort det själv, jag kommer att lista en källa för instruktioner snarare än att tala dig igenom den.

En bra nyhet eller inte så bra beroende på vad du föredrar är att iPhone 7 och iPhone 7S inte har en Home-knapp. Istället använder de skärmen som verkar fungera ganska bra.

Hur man berättar om ett programvaruproblem från hårdvara

Det finns ett användbart trick att berätta om ditt hemknappsproblem är hårdvara eller programvara. Tryck på knappen i alla olika positioner för att se vad som händer. För att trycka på den längst upp, längst till vänster, längst till höger och längst ner. Tryck sedan på den i mitten. Om knappen fungerar i vissa positioner och inte på andra är det troligtvis ett hårdvaruproblem.

Det andra sättet att se om problemet är hårdvara eller programvara är att starta om din telefon helt. Detta återställer appen, iOS och sensorn Hem-knapp. Testa Hem-knappen så snart telefonen startar. Om symptomen är exakt desamma är det troligtvis hårdvara.

Om knappen fungerar intermittent, eller inte fungerar alls oavsett var du trycker på, kan det vara programvara.

Vad du ska göra om din iPhone Home-knapp slutar fungera2

Lös programvaruproblem med iPhone-hemknappen

Om det är ett mjukvaruproblem som gör att din iPhone Home-knapp slutar fungera, finns det några saker vi kan göra för att hantera den.

En kompis av mig föreslog att kalibrering av iPhone kan fixa en felaktig startknapp. Eftersom det bara tar några sekunder är det definitivt värt ett försök.

  1. Öppna Apple-klocka-appen. Håll ner viloläge tills du ser avstängningsreglaget och släpp sedan. Håll ned Hem-knappen tills den återgår till startskärmen.

Detta kan fungera för dig, det kanske inte. Eftersom det bara tar några sekunder och alternativet är en återställning är det definitivt värt att försöka.

Säkerhetskopiering och återställning är det andra sättet att fixa en felaktig startknapp orsakad av ett programvaruproblem. Det tar lite längre tid men är mer effektiv oftare så det är definitivt en att tänka på. Vi kommer att använda DFU-läget för att göra en fullständig återställning. DFU-läget tvingar fram en uppdatering av all firmware och iOS.

  1. Anslut din iPhone till din dator och säkerhetskopiera genom iTunes. Låt den vara ansluten. Tryck och håll ner sömn / väckarknappen och hemknappen tillsammans i 10 sekunder. Släpp sömn / väckarknappen men fortsätt att hålla hemknappen. Du bör se ett meddelande i iTunes som säger något som "iTunes har upptäckt en iPhone i återställningsläge". Släpp Hem-knappen. IPhone-skärmen ska vara helt svart. Om inte, upprepa hela processen igen. Återställ din iPhone genom iTunes. Starta om och testa om igen.

Att använda DFU-läge har risker så det bör ses som en sista utväg. Den laddar om all firmware och har potential att tegla din iPhone om den har hårdvaruproblem, skador eller mindre problem. Utför det på egen risk!

Lösning av programvara. Det finns en enkel lösning som emulerar en Hem-knapp på skärmen om du inte kan få din att fungera igen. Om din iPhone inte har någon garanti eller om du bara väntar på en bra affär på iPhone 7, kan det hända att du kommer igenom.

  1. Navigera till Inställningar och Allmänt på din iPhone. Navigera till Tillgänglighet och Hjälpande Touch.Toggle Assistive Touch to on och programvarukontroller bör visas på skärmen. En av dem kommer att vara Hem-knappen.
Vad du ska göra om din iPhone Home-knapp slutar fungera3

Lös hårdvaruproblem med iPhone-hemknappen

Det finns några sätt att se om din Home-knapp kan åtgärdas, om det är ett hårdvaruproblem. Den första är enkel och kontrollerar om laddningsporten under Home-knappen har lossat den medan den andra är en komplett ersättning av Home-knappen.

Låt oss först kontrollera att laddningsporten inte har knackat på Home-knappen.

  1. Anslut din laddare till porten på din iPhone. Håll iPhone i ena handen eller lägg den platt på en yta. Tryck försiktigt ner på kanten på kontakten där den möter kabeln. Avsikten är att trycka den andra änden av kontakten uppåt inuti telefonen. Tryck på Hem-knappen medan du trycker på kontakten för att se om det fungerar.

Detta är ett enkelt men mycket effektivt test. Om du har ägt din iPhone ett tag kommer kontaktporten ha gått igenom mycket. Det kan ha blivit löst, eller någonsin så lätt lossnat. Detta test kommer att bevisa eller motbevisa det. Om din Hem-knapp börjar fungera igen, upprepa denna process varje gång den börjar inte svara. Det är inte en permanent fix men det kan hålla dig igång ett tag.

Det enda andra sättet jag vet att fixa ett hårdvarufel med iPhone-knappen är att ersätta det. Om din telefon fortfarande är under garanti, få Apple att göra det. Om det inte är det, kan du antingen göra det själv eller ta det till en telefonbutik och låta dem göra det.

Om du vill byta ut din egen Home-knapp ska den här guiden vara mycket bra. En säkerhetsnivå behövs definitivt för att ersätta den själv men det skulle vara oerhört tillfredsställande att göra om du har färdigheterna. Det skulle vara mycket billigare också!

Så nu har du några alternativ om din iPhone Home-knapp slutar fungera. Har du några andra lösningar? Berätta om dem nedan om du gör det!