Även om en genomsträckt korsar ett ord eller en hel mening, lägger den faktiskt en betoning på det givna objektet. Det här specialformateringsverktyget finns tillgängligt i hela Microsoft Office-sviten, men du kan också använda det med vissa meddelandeappar och andra textredigerare.

Den här artikeln fokuserar på genomgående genvägar i Word, Excel och PowerPoint. Dessutom får du veta om andra ordformateringseffekter och deras genvägar.

Ord

Att tillämpa genomsträckt effekt i Word är superlätt. Välj ett ord eller en textbit och klicka på genomsträckningsikonen i verktygsfältet under fliken Hem. Men du vill inte lyfta händerna från tangentbordet, eller hur? I så fall finns det två genvägar som gör att du kan gå igenom musen utan att röra vid musen.

Genväg 1

För en snabb enstaka genomgående effekt är genvägen Alt + H + 4. Så du väljer en textbit eller ett helt stycke och trycker på dessa tangenter på tangentbordet.

Genväg 1

När du vill ta bort genomströmningseffekten trycker du på genvägsekvensen igen och du kan se den vanliga texten.

Genväg 2

Om du vill komma åt fler alternativ klickar du på Ctrl + D på tangentbordet för att öppna popupfönstret Teckensnitt. Det här fönstret visar de aktuella teckensnittsinställningarna, format, storlek och stil. Genomsträckt är tillgängligt under Effects och genvägen för det är Alt + K.

Genväg 2

För att snabbt sammanfatta är den andra genvägen Ctrl + D och sedan Alt + K. Naturligtvis måste du välja önskad text eller ord först. Och medan du är med på det, varför inte utforska alla andra effekter som är tillgängliga? Här är en snabb sammanfattning tillsammans med genvägar och funktioner:

  1. Dubbel genomsträckning - Alt + LSuperscript - Alt + PSubscript - Alt + BSmall cap - Alt + ALL cap - Alt + AHidden - Alt + H

Trick: Du behöver inte komma ihåg alla genvägar. Om du tittar noga understryks en bokstav på varje effekt etikett. Det brevet är det som måste kombineras med Alt för att utlösa effekten.

PowerPoint

Det finns också två metoder att tillämpa genomsträckt i PowerPoint. Den första metoden behöver egentligen inte ett speciellt avsnitt eftersom genvägen är standardinställningen för Office-sviten. För att vara exakt väljer du textrutan i PowerPoint och trycker på Alt + H + 4. Det är viktigt att notera att den här metoden och genvägen bara fungerar på PC.

Obs! Du bör veta att du inte behöver slå på tangenterna samtidigt. Tryck på Alt först, sedan H och sedan 4 - denna sekvens / tips gäller också Word.

Font Dialog Box Method

Tryck på Ctrl + T för att öppna teckensnittsdialogrutan och på samma sätt som med Word, tryck på Alt + motsvarande bokstav. Genomsträckning är Alt + K och alla andra genvägar är som beskrivs i föregående avsnitt med ett undantag. Offset är funktionen som inte finns i Word och genvägen för den är Alt + E.

Extra genvägar: Du kan också trycka på Ctrl + Shift + F eller Ctrl + Shift + P för att komma till dialogrutan Font. Visst är Ctrl + T det enklaste.

Excel

Just nu är det inte svårt att gissa att det finns två metoder / genvägar för att tillämpa genomsträckt i Excel. Och ja, Excel har sin egen version av Font-dialogrutan som kallas Format Cells. Så låt oss se hur du använder genvägarna.

Enkel genväg

Välj en eller flera celler du vill genomföra och tryck på Ctrl + 5. Om du vill ta bort genomsträckt tryck på genvägen igen eller tryck på Ctrl + Z.

Formatera celler

Tryck på Ctrl + 1 för att öppna fönstret Formatceller, men glöm inte att välja de celler du vill genomgå först. Det här fönstret är lite annorlunda än i Excel och Word. Den har fler flikar och den du letar efter är Font.

Formatera celler

Återigen är genvägen för genomgående Alt + K, men du får också superscript (Alt + E) och subscript (Alt + B).

Annan programvara

Om du använder Google Docs finns det ett alternativ att använda genomströmning också. Välj texten och tryck på Ctrl + Shift + X.

Även om det inte exakt är en genomgående genväg, finns det ett alternativ att snabbt göra det på meddelandeappar också. Skriv meddelandet och lägg ~ framför och bakom texten du vill använda effekten på (utan mellanslag) - till exempel ~ Den här artikeln handlar om genomgående genvägar ~ - och texten slås igenom. Detta fungerar på Facebook Messanger, WhatsApp, Slack och några andra meddelandeappar.

Korsa ut orden

I allmänhet är det bäst att använda genomsträckt endast när det är nödvändigt eller åtminstone sparsamt. På detta sätt ger det rätt meddelande och väcker läsarens uppmärksamhet på din poäng.

Hur ofta använder du genomgående? Använder du det i meddelandeappar eller Office-dokument? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan