Instagram är en plattform för sociala medier med de flesta hjärtaikonerna. Är det verkligen en plats för kärlek och omtänksamhet eller är den här hjärttrenden lite övermättad? I stället för att gilla och tummen upp, på Instagram kan du hjärta någons inlägg, skicka hjärtmeddelanden eller hjärta sina kommentarer.

För att vara tydlig är hjärtsymbolen inte något som Instagram uppfann. Det har använts på internet i många år, mest genom att skriva in det mindre än tecknet följt av nummer tre (<3). Numera omges vi av emojis och hjärtan är förmodligen de mest använda.

Läs vidare och ta reda på allt om hjärtikoner på Instagram, vad de representerar och vad du kan uppnå med dem.

Instagram Feed Heart Icon

Den första hjärtaikonen du kommer att se på Instagram är den på ditt flöde. När du startar Instagram-appen ser du en hjärtaikon i det nedre högra hörnet. När du klickar på den ser du alla gilla på dina inlägg av dina vänner och följare. Du kommer också att se dina omnämnanden, taggar och kommentarer som andra har lämnat på dina inlägg.

ig gillar

Dessutom ser du följande begäran högst upp på denna hjärtsymbolskärm. Tryck på det och se alla människor som vill följa dig såväl som några följförslag. Klicka bara på Följ bredvid deras namn för att skicka en begäran. Du får memo om de följer dig tillbaka, vilket också kommer att visas på den här skärmen.

ig följ förfrågningar

Det är hjärtikonen på Instagram som sticker bäst ut, men du vet antagligen redan vad den gör. Det är en mycket transparent och snygg funktion som håller alla dina sociala interaktioner på Instagram på ett ställe.

Instagram Kommentar Hjärtaikon

Nästa hjärtaikon på Instagram som fortsätter att dyka upp är den bredvid varje kommentar i direktmeddelandena. Du kan trycka på hjärtat bredvid alla kommentarer från en vän för att gilla det. Om du vill gilla din kommentar av någon anledning kan du göra det också (folk anser inte att det är coolt, men vi kommer inte att döma dig).

ig gillar kommentar

Skydda dina kommentarer gilla för några fantastiska tillkännagivanden, som den här om den nya Rick and Morty-säsongen som kommer ut i november 2019.

Tyvärr kan du bara gilla någon kommentar på Instagram; du kan inte lägga till andra reaktioner som på Facebook (skrattar, gråter, ler, etc.).

Naturligtvis kan du också gilla en persons kommentar på dina inlägg också på Instagram. Processen är densamma - tryck bara på hjärtaikonen bredvid kommentaren.

Slutligen kan du gilla inlägg från andra personer på Instagram genom att knacka på hjärtaikonen under inlägget eller dubbelklicka på fotot / videon.

Instagram DM Heart Heart (uppdaterad)

Hjärtikonen på Instagram som får mycket hat (ordalydd avsedd) är den som brukade vara i DM. Människor klagade över att skicka oavsiktliga hjärtan till totala främlingar, deras krossningar, eller ännu värre, deras exer.

Denna ikon var tidigare placerad längst ner till höger på DM-skärmen. Tack och lov lyssnade Instagram till de många klagomålen och ändrade detta för en tid sedan. Nu finns det en klistermärkesikon där det brukade vara ett hjärta.

Du kan fortfarande skicka ett hjärta till någon på detta sätt, men du måste trycka på det igen, istället för att bara knacka på det en gång.

ig klistermärken

Det ökända hjärtat är fortfarande det första på listan över klistermärken, men denna förändring har gjort det mycket mindre irriterande. Människor är äntligen skonas från att genera sig själva på grund av att man av misstag knackar på hjärtikonen. Om detta har hänt dig tidigare, vet du hur illa det var.

Instagram's Change of Heart

Hjärtaemoji och symboler har funnits långt innan Instagram, och de kommer att överleva på internet även om Instagram inte gör det. De är en mycket viktig del av social interaktion på webben, och folk älskar att skicka dem.

Men ingen tycker om att skicka något av misstag, och att skicka ett oavsiktligt hjärta är förmodligen bland de mest besvärliga saker du kan göra på sociala medier. Instagram insåg att det i tid och tog bort denna hjärtaikon, och skonade många människor från ytterligare förlägenhet.

Vad tycker du om allt detta? Har du upplevt en liknande situation där du av misstag skickade ett hjärta till någon på Instagram? Låt oss veta i kommentarerna nedan.