Life360 är en ultimat app för familjelokalisering. Det ger mycket bekvämlighet till bordet, i den meningen att det gör det möjligt för användare inom en inre cirkel att dela sina platser med varandra. Detta betyder inte mer tråkiga checkar som varken är underhållande eller kul för någon. Men hur fungerar den här appen? Visar den din plats när din telefon är avstängd? Meddelar det andra människor? Läs vidare för att ta reda på det.

Använda appen

Först och främst kan du vila enkelt; även om Life360 är en ultimat app när det gäller platsdelning, betyder det inte att nästan vem som helst kan komma åt din plats. Appen används för att visa platser för andra medlemmar i inre cirklar. Du får skapa din egen cirkel - en säker miljö där tonvikten ligger på vård och säkerhet.

Naturligtvis måste du först ladda ner den till din telefon för att använda appen. Naturligtvis kommer du att behöva registrera ditt konto. För detta måste du dela din e-postadress, telefonnummer och ställa in ett starkt lösenord. Allt detta görs för dig och din familjs säkerhet.

Varje medlem inom appgruppen måste registreras för att kunna använda den. När alla i din familj har slutfört registreringsprocessen kan du börja lägga till varandra i gruppen. Naturligtvis kan du använda separata cirklar för valfritt antal grupper. Du kan också ladda upp din egen profilbild om du så önskar. Detta rekommenderas för alla i cirkeln för att underlätta spårningen.

life360

Ställa in en cirkel

Att inrätta en cirkel är ganska enkelt och enkelt. Naturligtvis måste varje medlem som du vill lägga till din cirkel ha Life360-appen installerad på sin smartphone. För att skapa en cirkel, navigerar du till appens övre vänstra hörn och väljer menyikonen. Från nästa meny väljer du Skapa cirkel. Efter att ha gjort detta skickas en kod till dig. Använd den här koden för att lägga till personer i din cirkel.

life360-telefonen är avstängd

När du är klar med att ställa in en cirkel bör du kunna se alla medlemmar på den presenterade kartan. Om de använder en profilbild ser du den på deras kartplats. Klicka nu på en av dina barns ikoner och använd menyn för att välja skolan de går på. Appen kommer sedan att meddela dig varje gång ditt barn lämnar eller går in i skolan.

gränser

Även om Life360 är en kraftfull app förlitar den sig på telefonens GPS-plats. GPS-positionsdelning väljs på en viss smartphone, vilket innebär att varje användare kan ”försvinna” från kartan genom att helt enkelt stänga av sina platsdelningsalternativ. Ett annat sätt att stoppa platsdelningen är att logga ut från appen. Att radera appen kommer naturligtvis också att göra att användaren visas offline.

Men en verkligt fantastisk funktion som Life360-appen erbjuder är möjligheten att se det återstående batteriet för alla kontakter i din cirkel. Därför kan du berätta om ditt barn helt enkelt har stängt av telefonen för att förhindra att du vet var de befinner sig eller har tagit slut på batteriet.

Informationen

Förutom den uppenbara informationen om platsdelning erbjuder Life360 nämnda batteritidinformation, vilket kan vara oerhört användbart. Förutom att det fungerar som en slags ”barnens ljussökare”, kan det också lindra mycket oro och ångest när det gäller att inte veta var ditt barn är. Istället för att föreställa dig skräckhistorikscenarier i ditt huvud, får du helt enkelt följa ditt barns batterinivå.

En annan stor fördel med att använda den här appen är att få åtkomst till platshistoriken för alla användare i din cirkel. Sökhistoriken fungerar de senaste två dagarna, så du behöver inte övervaka dina barn hela tiden. Du kan enkelt se var de har varit och när deras platsdelningsalternativ stängdes av / på.

Om ditt barn stänger av sin GPS-platsdelning kommer appen att meddela dig. Om deras smartphone är avstängd eller inte har någon nätverksåtkomst meddelar appen dig. Enkelt uttryckt: det finns inget som lurar den här smarta appen och inte mer lurar dig som förälder.

Platsdelning

För att aktivera eller inaktivera platsdelningsinställningarna, gå till Inställningar och navigera till Circle Switcher upp till toppen av menyn. I den här vyn ser du en lista med cirklar som du är medlem i. Detta innebär att du kan stänga av platsdelning för specifika kretsar samtidigt som du förblir synlig för andra. Om du vill aktivera eller stänga av delningsplatsen för en viss cirkel väljer du cirkeln och svever bara Platsdelning.

Kom ihåg att inställningarna för platsdelning kan vara ganska buggiga ibland, så skylla inte dina barn direkt från fladderträet. Detta tenderar att hända när du får en ny telefon eller när den används på en annan, extra enhet. Om detta händer, slå bara på platsdelningsinställningarna manuellt.

Om anslutningen går förlorad, starta om Life360-appen för att ansluta igen. Logga ut från den och tillbaka in i den. Slutligen, innan du kontaktar Life360s tekniska supportteam, kan du försöka starta om din smartphoneenhet.

Familjespårning enkelt

Life360 är en av de populäraste platsdelningsapparna på marknaden. den är specifikt inriktad på inre familjcirklar och erbjuder unika alternativ, t.ex. batterinivåvisning och platsmeddelanden.

Har du någonsin använt Life360? Gillar dina barn appen? Känner du dig mer avslappnad och veta var dina barn är mest av tiden? Klicka på kommentarerna nedan för att dela dina erfarenheter.