Det var först 2012 när Chrome äntligen kom till Android som plattform. Innan detta använde Android-enheter en grundläggande webbläsare som levererades med AOSP-versioner av Android som inte modifierades med Googles programvara. Chrome som anlände till Android markerade ett vattendrag i Googles strävan att uppnå dominans på mobilmarknaden. Med Chromes popularitet inom skrivbordssektorn var det meningsfullt att Google flyttade sin webbläsare till Android, tillsammans med möjligheten att synkronisera bokmärken, flikar, historik och mer. Sedan skapandet av Chrome för Android har vi sett att Google tar sitt ekosystem till nya höjder. Nästan varje applikation eller plattform som utvecklats av Google har nu möjligheten att enkelt synkronisera med allt annat du gör. Faktum är att Googles fulla bakade ekosystem är orsaken till att många teknikentusiaster håller sig med Android året innan och året runt, istället för att byta till iOS.

Se även vår artikel De bästa nya Android-appar och -spel

När Chrome för Android först släpptes utvecklade Google en app som heter Chrome to Phone. Appen låter dig driva webbplatser, vägbeskrivningar och anteckningar från skrivbordet till din telefon utan att behöva skicka innehållet i ett e-postmeddelande eller textmeddelande till dig själv. Så småningom lades möjligheten att ladda senaste kranar från skrivbordet på Chrome för Android till huvudappen, och skrivbordsappen avbröts och markerades som försvagad 2015 innan den slutligen stängdes i mars 2016. Nästan två år senare, och de flesta Chrome-användare kommer troligtvis att göra sig skyldiga med utbytet av senaste flikar inuti Chrome. Det finns fortfarande ett argument att Chrome på skrivbordet och Chrome på din Android-telefon borde synkronisera bättre. Varför kan inte dessa appar visa dig aviseringar från din Android-enhet eller svara på aviseringar som sitter på din telefon? Varför kan du inte använda båda enheterna för att kommunicera eller dela objekt på urklippet eller till och med flytta filer mellan de två enheterna trådlöst?

Tack och lov är Chrome: s tilläggsmarknad praktiskt här. Medan Google har saknat förmågan att synkronisera din Android-telefon med din Chrome-webbläsare utanför flikar och historik under ganska lång tid, har andra utvecklare kommit till undsättning. Det finns flera tredjepartsalternativ och tillägg som hjälper dig att få ut det mesta av Chrome när du synkroniserar med din Android-enhet, och idag tar vi en titt på det bästa av dem. Dessa tillägg är testade och miljontals användare och många års erfarenhet finns på marknaden. Så sluta ta itu med den subparna Chrome-synkroniseringsupplevelsen som Google erbjuder, och börja dra nytta av det bästa synkroniseringsprotokollet som Android har att erbjuda.