På vissa sätt känner tabletter som de har varit en produkt i våra liv mycket längre än de faktiskt har varit. Även om idén om en tablettformad dator går tillbaka till avsnitt av Star Trek och i själva verket kan till och med spåras till 90-talet med produkter som Apple Newton, började den verkliga idén om vad vi anser som en "modern" surfplatta med lanseringen av den ursprungliga iPad tillbaka i januari 2010. Nu, nästan ett helt decennium senare, kan vi säga att surfplattan verkligen är här för att stanna. Även om idén med en tablettform är fortfarande relativt ny på marknaden, har vi redan sett dussintals variationer på grundidén. Förutom de tjugofasta iPad-modellerna som har sålts sedan lanseringen av enheten har vi sett konvertibla surfplattor i bärbar stil, surfplattor som kan docka in på ett tangentbord, surfplattor som använder telefoner för att driva sina stora skärmar och till och med surfplattor som är avsedda att ersätta din bärbara dator helt.

Se även vår artikel De bästa stora Android-surfplattorna (> 10 ”)

Det tog inte lång tid efter lanseringen av den ursprungliga iPad för att se Android-konkurrenter börja ställa upp. Google var tyvärr oförberedd för marknaden redo för en iPad-liknande enhet, och tog nästan ett helt år för att äntligen utveckla och lansera en produkt som korrekt skulle kunna konkurrera med Apples nya heta artikel. Även om enheter som Galaxy Tab som släpptes före 2010 skulle kunna upphöra, uppmanade Google kunderna att vänta på den fullständiga versionen av Android 3.0, en version av Android som skulle vara helt fokuserad på enheter av surfplatta. Motorola Xoom var den första surfplattan som släpptes med Android Honeycomb, som släpptes till försäljning i februari 2011, men det var inte riktigt den försäljningsboom som Motorola och Google förväntade sig.

Det skulle inte komma förrän lanseringen av Nexus 7 2012, en 7 ″ surfplatta samutvecklad av Asus och Google. Med Android 4.1 Jelly Bean vid lanseringen var enheten en ganska stor framgång främst på grund av dess prispunkt. Det var inte banbrytande när det gäller hårdvara eller design, men till bara 199 $ hade nästan vem som helst råd att hämta Nexus 7 för att ha runt huset. När Google och Asus följde upp ett år senare med en förfinad andra generationens enhet var det ännu mer framgångsrikt.

Även om Google har flyttat bort från tablettmarknaden fortsätter Android-surfplattor att styra budgetutrymmet. Den massa antagandet av surfplattor som tredje enheter har minskat under de senaste två eller tre åren, eftersom telefoner blev större och nyare surfplattor började göra endast små stegvisa förändringar mellan generationer, men det är fortfarande en populär teknik kategori, särskilt för barn eller alla som letar efter en tunn och lätt enhet för Netflix. Precis som telefoner har billiga surfplattor blivit bättre och bättre under de senaste två eller tre åren. Enheter som brukade betraktas som "bra för priset" är nu helt enkelt "bra" med skärmar med högre upplösning, snabbare processorer och mer minne än någonsin tidigare. Under $ 200-marknaden har blivit överbelastad med Android-alternativ, och det kan vara ganska svårt att avgöra vilka enheter som är bra för pengarna och vilka inte.

Som ger oss till den här guiden för de bästa billiga Android-surfplattorna på marknaden 2019. Oavsett om du letar efter en presentidé, något att hålla dina barn upptagen på baksidan av en lång bilresa, eller bara en surfplatta att hålla sig kvar huset, vi har du täckt med de bästa under $ 200 tabletter pengar kan köpa idag. Låt oss ta en titt.