Det är inte en överdrift att säga att YouTube har visat sig vara en av de mest transformativa medieplattformarna i historien. Nästan ut ur det blå kunde alla med en billig kamera och mikrofon spela in allt från personliga vloggar till upprörande stunts, ladda upp dem på några minuter och tjäna en fullfjädrad lön från bekvämligheten i sitt eget hem.

Detta var naturligtvis inte fjärr möjligt innan personliga streamingplattformar (vars början i stor utsträckning kan spåras till YouTube), när individer med stort innehållsidéer var tvungna att förlita sig på de professionella tillverkarnas och programföretagens nyanser. att höras.

Det är verkligen YouTube: s oöverträffade tillgänglighet, och den lätthet som praktiskt taget vem som helst kan ladda upp innehåll, som gör det till en sådan otrolig plattform för både blivande och etablerade innehållsskapare. Och det förblir sant att vem som helst kan starta och marknadsföra en potentiellt framgångsrik kanal med minimal utrustning på en skosnörsbudget.

Fortfarande är konkurrensen mellan YouTube-vloggers och innehållsguruer hård, och om du verkligen vill sticka ut från mängden och generera de typer av klick som kommer att minska dina lönekontroller måste du ha rätt redskap för att få jobbet gjort rätt.

Och den goda nyheten är att du fortfarande inte behöver investera en orimlig tid eller pengar för att landa riktigt bra, pro-nivå YouTube-utrustning. Det finns massor av överkomliga kameror som är speciellt designade för vloggers och innehållsskapare, och vi har rundat upp de bästa här.