Filmer är en av de saker som få människor aktivt ogillar. Från grundläggande eskapism i filmer som Star Wars eller hela Marvel Cinematic Universe, till filmer som representerar ett grundläggande kritiskt tänkande om vår egen verklighet, vare sig det är vårt samhälle, vår kultur eller hur vi behandlar både oss själva och människorna omkring oss. , alla har minst en film de har sett som har stannat kvar med dem hela livet. Och även om ingenting kan slå upplevelsen av att se en film på din lokala teater, finns det många fördelar med att titta på filmer hemma i motsats till att gå ut ur ditt hus för att göra det. Med en Fire Stick från Amazon blir dina val för strömmande film nästan oändliga.

Vi är stora fans av att dra fördel av friheten, flexibiliteten och prisvärdet som följer med Fire Stick, och mycket av det kommer att veta vilka appar du vill ladda ner på din enhet. Från appar med betalda prenumerationer som Netflix och Hulu, till annonsstödet innehåll som Tubi TV, till underjordiska tjänster som Terrarium TV eller Showbox, har vi samlat en lista över de bästa applikationerna för att titta på filmer på din Amazon Fire Stick. Så oavsett om du är på humör för en gammal klassiker, en helt ny utgåva eller något däremellan, ta tag i popcorn och kolla in några av våra favoritfilmfyllda appar för din Fire Stick!

Prenumerationsansökningar

Det finns en god chans att du redan vet om dessa alternativ, men det är väl värt att titta på några av de bästa streamingalternativen på marknaden idag. För en liten prenumerationsavgift varje månad kan du få tillgång till tusentals filmer, allt från nya utgåvor och originalt innehåll till gamla favoriter och oupptäckta juveler. Vi förväntar oss inte att alla ska betala för alla dessa tjänster, men att lägga till en eller två till din Fire Stick är en oöverträffad tack vare överkomliga priser och användarvänlighet för alla dessa appar. Låt oss titta på sex av de obligatoriska prenumerationsapplikationerna för din Amazon Fire Stick.

Netflix

Du har antagligen redan ett Netflix-abonnemang anslutet till din Fire Stick. Appen kommer förinstallerad på din enhet, och tjänsten är nästan universellt älskad för att leda trenden med strömningstjänster som vi nu lever i idag. Netflix har spenderat de senaste åren med att flytta från att samla så mycket innehåll som möjligt för ditt strömmande nöje, och fungerar nu som hem för massor av exklusivt innehåll. Även om mycket av deras programmering kommer i form av tv-serier, har Netflix gjort några allvarliga rörelser för att skaffa sig alla typer av filmer. Från stora blockbuster som Bright, Bird Box och The Cloverfield Paradox, till mer indie, jordnära biljetter som The Meyerowitz Stories, Roma och Private Life, det finns gott om tidvärdigt innehåll på Netflix som gör det värt ditt månatliga prenumeration.

Om du behöver säljas ytterligare, har Netflix ett stort 2019 i horisonten för filmer. Nya filmer från Noah Baumbach, Duplass-bröderna, Adam Sandler, och två nya filmer från Steven Soderbergh lovar att 2019 kommer att bli det bästa året för exklusiv programmering på Netflix än. Vårt val för den mest spännande filmen 2019 på Netflix är emellertid The Irishman, den nya Martin Scorsese-filmen som ser den hyllade filmskaparen samarbeta med Robert De Niro, vilket ger Joe Pesci ut i pension för sin första filmrolle på tjugo år, och regissörens första gång att arbeta med Al Pacino.

Hulu

För att inte överträffas har Hulu gjort ett bra jobb med att utvidga sig från en tjänst som främst är gjord för att titta på TV till en tjänst där du ganska konsekvent kan se några utmärkta filmer. Även om Hulu inte längre bär Criterion Collection (en stor förlust, enligt vår åsikt), får plattformen fortfarande några utmärkta filmer som aldrig verkar närma sig det mer exklusiva sinnade Netflix, inklusive nya utgivningar du kanske har missat i teatrar. När vi skriver detta, hyllade filmer som Annihilation, Sorry to Bother You, Support the Girls - som alla kom ut 2018 - Beetlejuice, Arrival, Winter's Bone och så många fler. Hulu är också billigare än Netflix med 4 $ per månad, vilket gör det till ett enkelt val för alla som letar efter en solid premium-streamingtjänst.

Amazon Prime

Du äger en Fire Stick, så det är bara meningsfullt att få Amazon Prime Video att följa med din streamingenhet. Amazon Prime är någonstans i mitten mellan Hulu och Netflix, och erbjuder original-tv och filmer och en ganska solid mängd streamingfilmer, även om alternativen du får är mindre än vad du kan se från Hulu eller Netflix. Prime Video ingår i ett Amazon Prime-abonnemang, men du kan få det på egen hand för $ 8,99 per månad om du hellre hoppar över de andra Prime-fördelarna. Filmer som You Was Never Really Here, The Big Sick, The Lost City of Z och Manchester by the Sea är alla Amazon-produktioner, och de har fått beröm av kritiker för att ha varit banbrytande konstverk från de senaste åren.

HBO nu

HBO är ett av de företag som, även om du inte prenumererar på tjänsten via kabel eller via deras nu Streaming-tjänst, har du troligtvis hört talas om de flesta av deras show bara genom kulturell osmos. Från mega-hits som för närvarande sänds på kanalen, som det snart slutade Game of Thrones eller Westworld, till deras klassiska bibliotek av serier som The Sopranos, Deadwood och The Wire, det finns gott om innehåll på HBO Nu är det värt att ta tag i appen. Även om HBO definitivt är känd för sina tv-serier, finns det gott om exklusivt och originalt filminnehåll på deras plattform också, vilket gör den till en måste-ha-app för alla som vill titta på originalverk som The Tale, Paterno eller Deadwood filma.

PlayStation Vue

Låt inte PlayStation-varumärket lura dig att tro att Vue har något att göra med spel. Vue är en online-kabelbyte, liknande Hulu med Live TV eller DirecTV Now. Tjänsten låter dig strömma dina favoritkanaler online från $ 45 till $ 80 per månad, beroende på vilken serie kanaler du vill lägga till ditt prenumeration, vilket gör det enkelt att titta på dina favoritkanaler på din Fire Stick med lätthet. Uppenbarligen är Vue mer TV-orienterad än andra tjänster på denna lista, men högre nivåplaner som Ultra inkluderar filmkanaler som HBO, Sundance TV och Epix.

Filmer överallt

Movies Anywhere är ingen prenumerationstjänst, vilket gör det till undantaget på den här listan när det gäller vad du ska titta på din Fire Stick. Istället är Movies Anywhere en tjänst designad av Disney, i samarbete med flera andra stora produktionsföretag, som låter dig koppla dina digitala kopior av filmer mellan konton. Det som en gång verkade som en rördröm - möjligheten att titta på innehållet du köpte på iTunes via din Fire Stick eller dina Google Play-köp på en Apple TV - har blivit verklighet tack vare interoperabiliteten mellan dessa tjänster. Tänk på den här tjänsten som en ersättning för UltraViolet, med studior som 20th Century Fox, Sony Pictures, Universal och Warner Bros. som alla stöder plattformen.

Gratis applikationer

Även om det är absolut värt att hålla en prenumerationstjänst eller två på din Fire Stick, skulle vi gissa att många människor kom hit för att kolla in några av de bästa gratisprogrammen du kan få på din Fire Stick för att strömma filmer utan att behöva debitera en kredit kort. Lyckligtvis för dig är vår lista över alternativ för direktuppspelning av gratis tjänster online längre än våra förslag på betalda prenumerationsalternativ, vilket innebär fler alternativ för dig att titta på dina favoritfilmer utan att betala en krona.

Naturligtvis är inte alla gratisapplikationer alltid rätt för dig. Ungefär hälften av våra val nedan är lagliga streamingtjänster som stöder reklam, vilket gör dem enkla att använda på alla Fire Stick. Faktum är att några av alternativen på vår gratislista nedan är lätta att ta tag i Amazon Appstore utan mycket problem, vilket gör dem till perfekta alternativ oavsett din inställning till att använda appar som strömmar piratkopierat material. Ändå har Fire Stick blivit en hit av en anledning, och det är med det i åtanke att vi väljer en komplett lista med gratisalternativ med både lagligt och piratkopierat innehåll som strömmar på din Fire Stick.

Kodi

Hur kan vi starta den här listan utan att inkludera den ultimata Fire Stick-applikationen, Kodi? Ursprungligen känd som XBMC, Kodi är en hemmabiosvit med öppen källkod som gör att du helt kan byta ut ditt vanliga Fire Stick-gränssnitt i applikationen. Kodi är en kraftfull programvara på egen hand och helt laglig när den används korrekt. Naturligtvis och till stor nackdel för utvecklingsteamet bakom Kodi håller många användare inte fast vid de vanliga alternativen för Kodi-tjänster. Istället, med tillägg och build, kan Kodi bli ett kraftfullt piratkopieringsprogram med applikationer som är utformade för att automatiskt strömma filmer, tv-program och i princip alla andra medier du kan tänka dig.

Vad du än väljer att använda Kodi för, det finns många möjligheter att göra din Fire Stick att fungera som du vill. Oavsett om du bara vill strömma innehåll via ditt lokala nätverk (liknande Plex, ursprungligen ett XMBC-tillägg som vi kommer att diskutera nedan) eller om du vill gå ut på att installera tillägg, build och massor av extra innehåll genom Kodis filwebbläsare, Kodi är i grunden ett måste-verktyg för alla mediekonsumtionsenheter. Kolla in våra favorit-tillägg och bygg för Kodi genom att följa dessa länkar!

Spraka

Crackle är för närvarande en av de enda studiostödda gratis streamingtjänsterna kvar, ända sedan Hulu lämnade sin lediga nivå för att fokusera på deras betalda innehåll. Crackle ägs av Sony Pictures, vilket innebär att du mestadels kommer att se Sony-släppta filmer med några andra erbjudanden bredvid dem. I våra test hade Crackle ett av de bättre biblioteken med både originalt och icke-originalt innehåll tillgängligt gratis. Allt inkluderade tyvärr annonser, tyvärr, men införandet av de irriterande annonserna innebar också att allt var över bordet och helt lagligt. Crackle, som alla andra strömningstjänster, byter bibliotek varje så ofta, så bara för att det finns något där nu betyder det inte att det kommer att finnas där permanent. Du hittar innehåll på plattformen som är värt att titta på, som Alien and Aliens, A Few Good Men och Superbad, bredvid innehåll som du antagligen kan hoppa över, som Spike Lees remake av Oldboy, Man of the Year, och That's My Boy .

Showbox

Showbox är en mycket älskad app som effektivt erbjuder liknande innehåll som för många Kodi-tillägg och -byggnader, men utan att behöva ta itu med uppblåsningen som kommer med Kodi, som ofta kan sakta ner under vikten av de installerade apparna. Showbox erbjuder användare nya utgivningar som är streambara direkt från deras tv, vilket i princip minskar behovet av att piratkopiera innehåll i utbyte mot möjligheten att välja rätt från en lista, men det är inte utan en rättvis andel problem. Appen har en vana att ofta gå offline, eftersom appen ofta inte kan laddas ner, filmer försvinner från tjänsten och oro över huruvida appens återuppträdande efter en avstängning hösten 2018 gör appen säker. Fortfarande är Showbox en grundpelare av en anledning, och vi kan inte låta bli att rekommendera det. Du bör kolla in appens subreddit för information om när appen är offline, men eftersom den har en vana att försvinna med tiden.

Tubi TV

TubiTV har något allvarligt bra innehåll, och webbplatsen är organiserad i en sammanhängande, lättanvänd layout som gör att hitta innehåll - särskilt bra innehåll som du aktivt vill titta på - ganska enkelt. Tjänsten cyklar rutinmässigt innehåll från sin tjänst, så det är lätt att förutsäga att du ofta inte ser samma film på plattformen två gånger. Det finns många sätt att söka igenom innehåll för att hitta filmen du vill strömma, med kategorier som "Inte på Netflix" och "Leaving Soon" är det lätt att hitta något värt att titta på.

Inte allt är perfekt. TubiTV kräver en inloggning, vilket är besviken minst sagt. Det finns också ett stort antal annonser, vilket kan vara frustrerande om du försöker se en film hemma med din familj eller vänner. Annonserna finns i bitar på tre till fem annonser, och tjänsten är inte perfekt för att bryta innehållet smidigt. Ännu värre är att webbspelaren inte visar när ett tillägg kommer att aktiveras, till skillnad från vad vi har sett i Crackles användargränssnitt. Fortfarande finns det några bra val för alla genrer här, och om du letar efter den bästa strömningstjänsten på webben som inte kräver att använda en VPN eller skydda dina data från din ISP, så är det det.

Terrarium-TV, te-tv och andra

I flera år var både Showbox och Terrarium TV två appar för alla som vill titta på filmer på nätet, men båda har upplevt intermittenta avstängningar under det senaste året eller så att de i bästa fall är inkonsekventa. Förutom den fläktmodifierade versionen av Terrarium som fortsätter idag, överväg att kolla in Tea TV, en app som har ett fantastiskt TV-vänligt gränssnitt, med stöd för Fire-fjärrkontrollen och möjligheten att strömma obegränsade filmer över ditt nätverk till din Fire Pinne. Enligt vår erfarenhet av att använda appen var filmer snabba och enkla att ladda, valen hölls uppdaterade, och till skillnad från på våra Android-enheter hade vi inga problem med annonser eller uppspelning. Te-TV är en fantastisk app, och vi förväntar oss att den bara ska bli mer populär under 2019.

Plex

Plex började sitt liv som ett spin-off-program med slutna källor som konkurrerar med Kodi på nästan alla sätt, utformat för att strömma dina medier över ditt hemnätverk eller till datorer över hela världen. Både Kodi och Plex är utmärkta sätt att konsumera och strömma media, och var och en har sina fördelar. Om du vill använda Kodi för att installera tillägg och build för att strömma innehåll från hela världen kommer Plex inte att göra dig så mycket bra. Men om du har byggt en stark samling av digitala medier på ditt eget bibliotek, kanske du vill överväga att använda Plex för att strömma till din litany av enheter, inklusive din Fire Stick. Plex är ett ganska enkelt program som låter dig strömma ditt lokalt värd innehåll till alla Plex-aktiverade enheter. Även om du behöver köra och hantera servern på egen hand, är det väl värt att använda om du är villig att lägga in arbetet (eller om du har en vän att bygga en server åt dig).

Youtube

Det är ingen hemlighet att YouTube är hem till massor av strömmande filmer, och även om många av dem kräver hyror, om du vet var du ska leta, kan du ofta hitta användaruppladdade hela filmer för streaming direkt från ditt eget hem. Vi kommer inte ljuga - medan dessa filmer som strömmar via YouTube tekniskt bryter upphovsrätten (och ställer uppladdaren riskerar att bli förbjudna från YouTube på grund av oro för upphovsrätt), finns det inte heller någon anledning att inte kolla in dessa filmer som strömmar på YouTube gratis. På allvar, även om det kan vara ganska svårt att hitta bra filmer på YouTube, finns det några bra val om du är villig att lägga dig i arbetet med att titta.

För dem som bara hoppade på Amazon Fire TV-plattformen under de senaste åren, kanske du inte kommer ihåg en tid då Google till och med erbjöd en officiell YouTube-klient på Fire OS. Faktum är att Amazons Fire TV-enheter, inklusive Fire Stick och Fire TV Cube, kom med YouTube förinstallerat på enheten, men tyvärr togs YouTube bort från enheten i november 2017. Under nästa år båda Amazonas och utvecklare från tredje part arbetade hårt för att skapa ett nytt sätt att titta på YouTube på din TV. Den 18 april 2019 meddelade dock Google och Amazon i ett gemensamt pressmeddelande att YouTube skulle komma tillbaka till Amazon Fire TV-enheter, medan Amazon kommer att lägga till Chromecast-stöd till Amazon Prime Video-appen. I juli rullades slutligen den officiella appen ut igen, och du kan nu använda den vanliga YouTube-appen direkt på din Fire TV.

För att installera YouTube på Fire Stick använder du din Alexa-aktiverade fjärrkontroll för att söka efter YouTube eller söka antingen på din Fire Stick eller i Amazon Appstores webbläsarapp och trycka på installationsknappen. När du har laddat ner och installerat appen öppnar du den med hjälp av mittknappen på fjärrkontrollen och vänder dig sedan till din telefon eller webbläsare för att logga in på YouTube på din enhet med den medföljande koden. Efter det kommer du igång med den nya appen för Fire OS.

Bio

Cinema, eller Cinema APK, är en filmapp designad speciellt för Android som fungerar liknande Terrarium, Tea TV och Showbox. Trots deras påstående att Cinema är en app som inte använder piratkopierat innehåll är sanningen lite mer komplicerad än så. Om du använder Cinema bör du förmodligen vara beredd att använda ett VPN som de flesta andra appar på denna gratislista, bara för att vara säker på att du använder din app. Liksom Showbox måste du dock komma ihåg att Cinema kräver användning av musen Toggle-appen för att fungera korrekt med en Fire Stick-fjärrkontroll.

Pluto TV

Pluto TV låter kanske som en app som finns bredvid film, Terrarium TV och Showbox, men i själva verket är Pluto ett gratis, lagligt sätt att titta på några fantastiska filmer och TV-program. Känd för sin tagline, "Det är gratis TV," Pluto är en udda app där, även om en del innehåll är tillgängligt på begäran, fungerar appen mer som ett gratis alternativ till kabel. Utställningar och filmer sänds ut enligt schema, och du måste ställa in ordentligt för att fånga filmer och show du vill titta på. Allt är ganska unikt, även under 2019, och det faktum att du kan hitta alla typer av innehåll som sänds på plattformen gör det roligt att bläddra om du har kabel eller inte. Kom bara ihåg att du, på begäran eller live, måste sitta igenom ett brett utbud av reklam för att se filmen. Till exempel kör Batman Begins 2:20 utan annonser, men Plutos version är tre timmar, ungefär som en typisk kabelkanal. Den goda nyheten med Pluto är naturligtvis att du kan ta tag i den direkt från Amazon Appstore.

Med hjälp av ett VPN

Inte alla alternativ ovan på den här listan är värd för piratkopierat material, men för de applikationer som gör det, vill du se till att du inte hoppar över det här avsnittet. Även om vissa användare riskerar deras integritet genom att välja att strömma piratkopierat innehåll utan skydd av ett VPN på deras enhet, rekommenderar vi starkt att du använder en VPN-tjänst för att skydda dina data, särskilt om du använder en av de mindre än lagliga tjänsterna på den här listan. Även om en VPN är mycket sällan är det fel valet, behöver inte den sekretess som den ger din enhet för att njuta av dina favorittjänster regelbundet. Och även om vi också säger att ju mindre information du ger internetleverantörer och onlineföretag, desto bättre är sanningen att ett VPN inte kommer att vara rätt för alla.

Men om du hittat vägen till den här sidan beror det antagligen på att du använder din Fire Stick för något som inte är en standardapplikation tillgänglig via Amazon Appstore. Vare sig det är grundläggande piratkopieringsappar som Showbox eller Terrarium TV eller mer komplicerade applikationer som Kodi, som låter dig ladda din Fire Stick helt med ett nytt gränssnitt, tillsammans med tusentals applikationer och tillägg för att helt ändra hur du tittar på filmer för alltid. Dessa system är lätta att installera och använda, men det finns en stor anledning till att människor vänder sig från dem: de är inte helt lagliga. Medan tusentals användare slipper undan med att konsumera piratkopierat innehåll på internet varje dag, är det viktigt att komma ihåg att inte alla slipper undan med piratkopiering. Om du fångas av din internetleverantör kan du landa dig själv i lite varmt vatten, inklusive att förlora åtkomsten till ditt internet eller till och med få stora böter från grupper som MPAA.

Så om du vill konsumera piratkopierat innehåll på din Fire Stick är det bästa sättet att hålla dig säker från att bli fastnat att använda en VPN. De populäraste VPN: erna behövdes inte nödvändigtvis med piratkopiering i åtanke, men de stöder att hålla din internetanvändning hemlig så att du kan komma ikapp med den senaste hitserien online utan att behöva betala för kabel eller prenumerera på ännu en strömningstjänst. För att kolla in några av våra favorit VPN, kolla in vår guide för att använda VPN på Fire Stick här.

***

Inkluderade vi din favoritapp för att titta på filmer på din Fire Stick? Låt oss veta i kommentarerna nedan dina favoritappar för att få tag på de senaste filmerna och kolla in våra andra guider för att få ut det mesta av din Fire Stick-upplevelse!