Appen Windows 10 Photos som ersatte den gamla Windows Photo Viewer ser cool ut men är långsam, komplicerad och lite instabil. Tja åtminstone i min erfarenhet. Att se bilder är ungefär så enkelt som en app kan vara, men den nuvarande versionen blir bara inte rätt. Bilder är långsamma att ladda, appen kraschar mycket och verkar bara inte vara lämplig för ändamålet. Så vad är några bra alternativ till Windows 10 Photos-appen?

Bilder är en stor del av våra liv nu har alla Snapchat och en kameratelefon. Var är det bättre att lagra dem än på din dator? Det använder inte mycket om du inte enkelt kan komma åt dessa bilder när du vill använda en eller bara bläddra. Det är vad Windows 10 Photos-appen ska göra men inte.

Lyckligtvis finns det alternativ.

Windows Photo Viewer

Medan Universal Windows-plattformsappar har tagit över i Windows 10 finns det fortfarande några gamla appar. Windows Photo Viewer är fortfarande en del av Windows 10-installationen men är dold från vyn. Du kan ta tillbaka den om du laddar ner en registertjustering härifrån och installerar den.

Tweak är från How to Geek och innehåller registerposter för att aktivera Photo Viewer en gång till. Ladda ner filen, öppna och kör 'Aktivera Windows Photo Viewer i Windows 10' och starta om din dator. När du startar om bör du kunna komma åt Windows Photo Viewer igen.

FastStone Image Viewer

FastStone Image Viewer är ett gratis alternativ till Windows 10 Photos-appen som gör allt bra. Nedladdningen är liten, den har en Explorer-liknande filbläsare och laddar bilder snabbt. Det fungerar med de vanligaste bildfilformaten, har en fullskärmsläge och är gratis för hemmabruk.

Om du förlåter 1980-talets webbplats är själva programmet mycket polerat. Den uppdateras fortfarande regelbundet och gör allt du behöver för en bildvisare.

XnView

XnView liknar FastStone Image Viewer men är en helt annan applikation. Det fungerar på samma sätt och är en snabb, lättanvänd bildvisare. Det är freeware som är gratis för hemmabruk och stöder ett enormt utbud av bildformat. XnView stöder också batchbearbetning, vilket är en snygg funktion speciellt användbar för bulk namnändring.

Användargränssnittet är enkelt och har en liknande Explorer-look och känsla för det. Det fungerar snabbt, laddar bilder snabbt och har ett par extra verktyg som bildinspelning. Sammantaget för ett gratis program erbjuder det mycket.

Irfanview

IrfanView är ett annat alternativ till Windows 10 Photos-appen. IrfanView är uppkallad efter sin skapare och är en liten nedladdning designad för att köras på nästan alla enheter. Förutom bildvisning finns det några grundläggande redigeringsverktyg för att beskära, ändra storlek och mer. Det finns också ett gäng plugins som kan utöka funktionerna exponentiellt utan att bromsa ner programmet.

IrfanView är ett bra exempel på vad som är möjligt när en smart utvecklare sätter sitt sinne till det. Programmet är blygsamt men kraftfullt och snabbt. De två sakerna vi vill ha från en bildvisare. Om det också fungerar med de flesta bildformat och OCR, desto bättre!

PhotoQt

PhotoQt är en annan superenkel bildvisare som koncentrerar sig på att göra kärnfunktioner bra. Det är ett barebones-program som verkligen fungerar väldigt bra. Programmet är en liten installation men paketerar i funktionerna. Den är kompatibel med pekskärmar, har grundläggande redigeringsverktyg som skalning, beskärning, zoom och så vidare och kan laddas upp direkt till molnet.

Det finns mycket här med tanke på att PhotoQt är gratis och öppen källkod. Det stöds väl av att uppdateras ofta för att lägga till funktioner eller quash-buggar.

Adobe Bridge

Adobe Bridge är ett gratis alternativ till Windows 10 Photos-appen som försöker introducera dig till Adobe-apparens värld. Jag är inte fan men så många föreslog det när jag tappade efter förslag att jag var tvungen att inkludera det. Den fullständiga versionen av Adobe Bridge är gratis och fungerar bra om du behöver alla funktioner.

Det innehåller bulkverktyg, grundläggande redigering, nätverksuppladdningar, PDF-utskrift, integration med andra Adobe-produkter och mycket mer. Det är mer djupgående än dessa andra bildvisare, men om du redan är ett Adobe-fan, bör Bridge passa rätt in.

Nomacs

Nomacs är mitt sista förslag som ett alternativ till Windows 10 Photos-appen. Återigen genom rekommendation än personlig erfarenhet men när jag testat det gillade jag det. Det är gratis och öppen källkod och fungerar på alla datorer. Det är litet, snabbt och får jobbet gjort med ett minimum av krångel.

Den kan arbeta med de flesta bildformat, har några redigeringsverktyg, batchbehandling, justeringar och mycket mer. Användargränssnittet är enkelt och gör det enkelt att surfa på bilder, precis vad du vill ha från en bildvisare.

Har du några förslag till alternativ till Windows 10 Photos-appen? Berätta för oss nedan om du gör det!