Photoshop är ett av de bästa programmen som låter dig redigera dina foton och göra underbara mönster. Om du vet hur du använder dess verktyg och effekter är din enda begränsning din egen fantasi.

Se även vår artikel Hur du visar och redigerar Photoshop PSD-filer online

Den här artikeln visar dig var du kan lära dig värdefulla knep när det gäller vatteneffekter och borstar. Det finns tusentals Photoshop-tutorials tillgängliga online. För att spara sökningen har vi hittat 20 utmärkta Photoshop-vatteneffekt och borststudier.

Följande självstudier är utmärkta för både nybörjare och avancerade Photoshop-användare.

20 Tutorials och borstar för vatteneffekt

Eftersom det alltid är lättare att lära sig något genom att titta på hur det faktiskt görs, kommer det här avsnittet att fokusera på fantastiska Photoshop-videotutorials publicerade på YouTube.

The Rain Effect Tutorial - Photoshop Tutorials

Denna handledning visar hur du lägger till regneffekten till ditt foto och får det att se helt realistiskt ut. Du måste ha sett illustrationer av superhjältar som står i regnet och ser otroligt cool ut.

Även om du kan använda oskärpa brus och rörelse, så skapar du regneffekten på detta sätt kommer du att spara mycket tid. Buller och rörelsesuddighet kommer att användas för textur och atmosfär.

Allt du ser i lektionen är ganska enkelt och lätt att följa. Videon är 15 minuter lång och du kan kolla in den här.

Gentleman in the Rain - Arunz Creation

Gentleman in The Rain

Vårt andra val är en annan regnhandledning du kan använda för att öka dina Photoshop-färdigheter. Denna handledning, gjord av Arunz Creation, visar hur du använder flera borstar och tekniker för att blanda foton för att skapa vattendroppar och andra regneffekter.

Du kan se videon här.

Vattenreflektioner - PSDESIRE

I denna handledning visar PSDESIRE hur du skapar en underbar vattenreflektion från grunden. Allt du behöver göra är att följa denna 11 minuters handledning och i slutet av det kommer du att kunna göra en realistisk reflektion och krusningseffekten.

Se det här.

Vattendispersion - NyelenehArt

Denna videostudie är bara sju minuter lång men det lyckas visa dig hur du skapar en vattendispersionseffekt i enkelt körbara steg. Gå igenom videon för att ta reda på hur du skapar Pixel Explosion Effect (spridning) som du kan använda i Photoshop CS3, CS4, CS5, CS6 och CC.

Splash Water Effect - Picture Fun

En av de mest visade självstudierna om vatteneffekter och borstar (över en miljon visningar) visar hur du använder maskering och lägger till en vattenstänkeffekt till ditt foto. Handledningen finns här.

Vattendroppar - Blue Lightning TV Photoshop

Om du vill lära dig att göra realistiska vattendroppar och lägga till dem på ditt foto utan att någon märker att de har redigerats i, bör du kolla in den här videohandledning. Handledningen är 4 minuter lång men ändå mycket beskrivande.

Liquid Letters - Ste Bradbury Design

Denna videostudie skapad av Ste Bradbury Design visar dig hur du applicerar flytande bokstavseffekt på vilken text du vill ha. Du kommer också att lära dig att använda vissa borstar och manipulera suddighetseffekter. Visa videon här.

Vattenfigurers effekt - Eugene Smith

Skulle det inte vara coolt om du visste hur du skapar en vattenfigur ur ditt eget foto? Denna handledning visar exakt hur du skapar denna otroliga effekt. Under sin 24-minuters körtid täcker handledning två exempel i detalj. Du kan titta på det här.

Vatten / glaseffekt - Nemanja Sekulic

Denna videohandledning lär dig hur du lägger till en kraftfull, realistisk glaseffekt till dina foton. I slutet av det vet du hur du får dina bilder att se ut som om de togs under vattnet.

Kroppsdelar gjorda av vatten - Picture Fun

Kroppsdelar gjorda av vatten

Du kanske bara vill applicera vatteneffekten på en viss del av kroppen. Med denna 30 minuters videohandledning kan du lära dig hur du gör just det. Kolla in det här.

Ölkreativ retuschering - Tomasz Grzelaczyk

Har du någonsin undrat hur illustratörer gör att drycker ser så välsmakande och uppfriskande ut i reklamfilmer? Den här tio minuters videohandboken hjälper dig att lära dig hur du kan göra någon dryck att se oemotståndlig ut.

Havsvatten - Jaime Salas Jr.

Denna otroligt enkla handledning visar hur du skapar havsvattenstruktur och applicerar den på dina foton. Videon är bara 3 minuter lång och lätt att följa.

Den krusande vattenreflektionseffekten - Blue Lightning TV Photoshop

Här är en annan utmärkt handledning som lär dig hur du använder olika verktyg för att skapa en krusande vatten- och reflektionseffekt och lägga till den till ditt foto. Handledningen är 4 minuter lång och du kan se den här.

Cykla i vatten - Picture Fun

Ser det inte coolt ut att ta en bild av dig som cyklar i vatten och publicera den på Instagram? Tja, eftersom du faktiskt inte kan cykla i vatten kan du lära dig hur du lägger till den effekten till ditt foto. Kolla in videon här.

Vattenstänk - photoshopCAFE

Denna handledning, skapad av photoshopCAFE, lär dig hur du applicerar effektiva vattenstänk på dina foton. Videon är 10 minuter lång och förklarar allt i steg som du enkelt kan följa.

Water Reflection (of a City!) - Blue Lightning TV Photoshop

När du talar om svalt vatteneffekter kan du inte undvika att reflektera vatteneffekten. Denna 6 minuters video visar dig ett av de enklaste sätten att skapa en sådan effekt.

Amazing Ride Photo Manipulation - Picture Fun

Om du vill lära dig att skapa orealistiska men ändå mycket charmiga bilder med vatteneffekter är den här videon perfekt för dig. I den här handledning kommer du att lära dig om varp och använda färgbalansjusteringar för att uppnå önskad effekt.

Water Head - Photoshop Tutorials

Denna handledning kommer att lära dig hur du skapar ett realistiskt "vattenhuvud". Du kommer att lära dig hur du använder flera verktyg och lagermanipulation, liksom hur du lägger till realistiska utseende vattenfall till ditt foto bara genom att gå igenom denna 13 minuters video.

Water Splash Double Effect - Mr. Sandman Photoshop

I den här handledning kan du lära dig mer om vattenstänkeffekter och hur du använder dem på dina foton. Du kommer att lära dig hur du använder lager, lås med alternativ som opacitet och mycket mer.

Vatten och eld - Gordan Ristic

Vatten och eld

Lär dig hur du skapar kalla men ändå väldigt varma bilder genom att blanda de omöjliga. Denna handledning innehåller länkar till alla resurser som används för projektet som den visar. Kolla in videon här.

Öka dina Photoshop-färdigheter genom att titta på självstudier

Nu när du vet vart du ska titta kan du kolla en eller flera av dessa tutorials och arbeta tillsammans med dem. Detta hjälper dig att få en bättre förståelse av Photoshop och lära dig många coola trick som du kan använda för ditt framtida arbete.