De flesta smartphones i dag har att göra med överhettningsfrågan och Samsung Galaxy S9 eller S9 + ingår. Du kan också lägga märke till att de flesta smartphones som har den här frågan är de kraftfulla, främst eftersom kraftigare dessa enheter är, desto mer tar de uppgifterna samtidigt och ägarna får använda den under en längre tid. Du måste komma ihåg att du enkelt kan missbruka din smartphones CPU eller GPU beroende på hur du använder dem och vilken typ av tredjepartsappar du använder kan förmodligen lägga till problemet med överhettning.

Galaxy S9 / S9 + problem med överhettning

Om du är skyldig att överanvända din smartphone kommer det antagligen att leda till överhettningsproblem och kom ihåg att till och med Samsungs senaste flaggskeppstelefon inte sparas med problemet. Förmodligen beror det trots det fantastiska vätskekylsystemet som är installerat på det fortfarande beroende på hur du använder det. Om du är orolig för problemet med överhettning av din Samsung Galaxy S9 eller S9 +, ger vi dig lite råd om hur du kan förhindra att ditt batteri får samma problem. Utöver det kommer vi att ge en steg-för-steg-instruktion om de saker du behöver göra om problemet uppstår.

Hur man förhindrar överhettning av Galaxy S9 / S9 +

  • Ta bort skyddsväskan då och då

Detta låter förmodligen nonsens men fallet är en av orsakerna till att smarttelefonen överhettas; försök ta bort den och märka skillnaden.

  • Använd inte det när du laddar

Detta är på något sätt ett sätt att överanvända din telefon. Att använda det under laddning är förståeligt, men om du fortsätter med detta har du en större chans att göra det överhettat.

  • Uppdatera funktionen för snabbladdning

Du kommer att märka att Samsung Galaxy S9 har snabbladdningsfunktionen aktiverad som standard. Detta ger en varning om att aktivering av denna funktion leder till överhettning, så att du har ett alternativ att inaktivera den och ge smarttelefonen en längre tid att ladda den. Du kan bara uppdatera det här alternativet i ett par sekunder genom att inaktivera och återaktivera det. Att göra detta:

  1. Gå till InställningarVälj batteriTapp på snabbkabelladdning. Slå sedan på växeln PÅ och AV för att uppdatera
  • Aktivera optimera batterianvändningen

Denna funktion är en av de speciella inställningarna för Samsung Galaxy S9 / S9 +. Detta är mycket användbart eftersom det förhindrar att tredjepartsappar använder det överdrivna batteriet. För att aktivera detta:

  1. Gå till Inställningar Tryck på Batteri Välj sedan Batterianvändning Klicka på MER för att öppna en annan menyVälj Optimera batteribruk När du är inne i undermenyn väljer du Alla appar för att se till att den är aktiverad för alla appar

Överhettningslösningar för Samsung Galaxy S9 / S9 +

De flesta av de ovan angivna lösningarna kan användas som en förebyggande åtgärd för överhettningsfrågan av Galaxy S9. Men om du just nu står inför problemet och du måste göra något direkt för att hantera det kan du prova lösningarna nedan:

Mjuk återställning av enheten

Genom att starta en mjuk återställning på enheten kommer du att märka att den automatiskt stänger av alla appar som körs i bakgrunden. Med detta kan det frigöra minne så att enheten kan svalna eftersom den inte längre kommer att använda så många resurser som den gjorde innan du utförde den mjuka återställningen. Det här är en mycket enkel process och det finns ingen anledning att oroa sig för att förlora all data. Så när du startat en mjuk återställning, kontrollera och övervaka om enheten fortfarande fortsätter att värma. Om ja, fortsätt till nästa process.

Uppdatera programvaran

Om du inte är förtjust i att uppdatera programvaran på din smartphone till de senaste programvaruuppdateringarna kan det vara anledningen till att du upplever problemet med överhettning. Uppdateringar görs för att fixa de gamla buggarna från den tidigare programvaran. Om du inte löser problemen med det kan det leda till överanvändning av resurserna som orsakar överhettning. För att göra det måste du se till att ditt batteri fortfarande är uppe i minst 50%. Så om den inte gör det kan du ansluta laddaren för att utföra uppdateringen. Så här uppdaterar du programvaran:

  1. Gå till Inställningar Hitta och välj Programuppdatering från alternativenTryck sedan på Sök efter uppdateringarVänta tills den börjar skanna och välj sedan Uppdatera nu för att köra den senaste versionen

Det är bättre att uppdatera när du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk snarare än att uppdatera på mobildata. Men ändå får du ett meddelande om du använder mobildata så att du kan välja mellan att uppdatera det med ett Wi-Fi-nätverk eller med din mobildataplan.

Kontrollera tredjepartsapparna i säkert läge

Om problemet med överhettning fortfarande uppstår även efter uppdatering till den senaste uppdateringen kan du misstänka att det kan orsakas av en felaktig app. Du kan kontrollera om en app orsakar problemet genom att köra den i Safe Mode under några minuter eller timmar, om möjligt. Om problemet inte uppstår när du kör i Safe Mode, är det säkert att säga att det är orsakas av en tredjepartsapp helt enkelt för att dessa appar inte körs i det här läget. Detta innebär att deras åtkomst till systemet minskar. När du har bevisat att appen från tredje part är orsaken till att din enhet överhettas är det enda du behöver göra nu att bestämma vilken app och avinstallera den. Följ den här guiden nedan för att starta i Safe Mode:

  1. Tryck på strömbrytaren på din Galaxy S9 / S9 + Håll den här knappen tills alternativet Omstart till säkert läge dyker upp på skärmenTappa på det och vänta tills enheten börjar starta om. När du är i säkert läge kan du försöka behålla det i timmar eller dagar för att kontrollera resultaten.

Om du är övertygad om att en tredjepartsapp orsakar problemet kan du bestämma om du vill avinstallera tredjepartsappar manuellt från Safe Mode eller avinstallera alla samtidigt genom att göra fabriksinställningen.

Utför en fabriksåterställning

När fabriksinställningen inleds raderas allt som finns på Samsung Galaxy S9 / S9 +, till och med de inställningar du har ställt in för att ta bort buggar och glitches också. Det här alternativet är mycket effektivt och löser det mesta problemet med smartphones. Saken är att du måste säkerhetskopiera alla dina filer, foton, musik, videor eller andra viktiga saker först. Följ sedan dessa steg:

  1. Slå på din Samsung Galaxy S9 och S9 + Gå till appen Inställningar från hemskärmenVälj "Användare & säkerhetskopia" från alternativen. Klicka sedan på "Säkerhetskopiera och återställ". Slutligen väljer du Fabriksdata Återställ Ange din PIN eller lösenord när du uppmanas att säkerställa att du är ägaren till enheten Välj sedan Ta bort AllWait tills processen är klar

När telefonen började starta om måste du konfigurera den igen från början. Då kan du övervaka nu om överhettningsproblemet fortfarande existerar eller inte, och om inte, kan du nu börja återställa alla dina säkerhetskopieringsdata och det är klart! Men om det fortfarande överhettas är det enda alternativet som återstår att ta det till en auktoriserad tjänst eftersom det kan behöva bytas ut batteriet.