Överhettning är något som många smartphones hanterar, inklusive Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus. Det beror på att ju kraftigare dessa enheter blir, desto mer resurser tar de och desto mer kommer deras ägare att använda dem. Beroende på hur du arbetar på din smartphone, hur många och vilken typ av tredjepartsappar du använder kan du lätt misbruka CPU eller GPU.Detta kommer automatiskt att leda till överhettningsproblem, något som inte ens Samsungs senaste flaggskepp sparas av. Och det är trots det lovande flytande kylsystemet som tillverkaren implementerade med sina senaste flaggskepp. Lång historia kort, i teorin, precis på grund av detta speciella flytande kylsystem, skulle Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus smartphones fungera bättre och vara mindre benägna att överhettas . I praktiken har användarna inte helt problem med det här kapitlet. Om det händer dig också är det uppenbarligen ett problem antingen med telefonens programvara eller med kylsystemet. I dagens artikel vill vi dela med dig ett par tips och tricks om hur du kan förhindra batteriproblemen lika mycket som du kan. Dessutom har vi några praktiska råd och steg-för-steg-instruktioner för hur du ska gå vidare när problemet faktiskt uppstår. Tips om hur du använder Galaxy S8 / S8 Plus för att förhindra överhettning

  • Ta bort saken eller täcka då och då - det är en mindre detalj, men fallet kan ofta vara en anledning till överhettning; testa och se vad som händer när du tar bort den, kanske är din telefon bättre utan den.
  • Undvik att använda den medan du laddar - frestelsen att fortsätta använda din smartphone även när laddningen är förståelig; ändå, om du använder överanvändning medan enheten försöker ladda batteriet har du ännu större chanser att överhettas.
  • Uppdatera den snabba kabelladdningsfunktionen - din Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus kommer med den snabba kabelladdningsfunktionen aktiverad som standard; alternativet i sig varnar dig för att detta kan leda till överhettning, så att du antingen kan välja att stänga av den och ge din smartphone mer tid att ladda utan att använda den under tiden, eller så kan du uppdatera alternativet genom att inaktivera det och återaktivera det efter en några sekunder (för att göra det går du till Inställningar >> Batteri >> Snabbkabelladdning >> och sätter på kopplingen på - av - på).
  • Använd funktionen Optimera batterianvändning - detta är ännu en speciell inställning av din smartphone som kan hjälpa till att förhindra överdriven batteribruk från speciella tredjepartsappar. Allt du behöver göra är att gå till Inställningar >> Batteri >> Batterianvändning >> MER >> Optimera batterianvändning >> en gång här, tryck på Alla appar och se till att alla appar har den här funktionen aktiv.

Lösningar för överhettningsproblemet på Galaxy S8 och S8 PlusA som du kan föreställa dig, tipsen ovan är tänkta att fungera som förebyggande åtgärder. Om du av någon anledning hamnade med problem med överhettning bör du överväga en av följande lösningar:

  1.  Starta en mjuk återställning av enheten

När du utför en mjuk återställning stänger du automatiskt av alla appar som körs i bakgrunden. Du frigör lite minne och du ger enheten chansen att svalna eftersom den inte längre behöver använda så många resurser som den gjorde tidigare. Processen är enkel och kommer inte att leda till att någon typ av data förloras, så initiera den med förtroende. Efter det ska du noga övervaka enheten och se om den fortsätter att värma.

  1.  Utför en programuppdatering

Om du inte har en vana att köra de senaste programuppdateringarna så snart de blir tillgängliga kan det vara en orsak till dina aktuella problem. Det beror på att uppdateringar kommer med nya korrigeringar för gamla buggar medan tidigare, olösta problem kan leda till överanvändning av enhetens resurser och i slutändan till överhettning. För att fixa detta måste du först se till att du har minst 50% batteri. Om inte, anslut laddaren direkt. Gå sedan till Inställningar >> Programuppdatering >> Sök efter uppdateringar. Vänta tills den skannar och välj Uppdatera nu för att köra den senaste programversionen. Om du kör med mobildata får du ett meddelande och du kan välja att ladda ner mjukvaruuppdateringen med din mobildataplan eller ansluta till ett Wi-Fi-nätverk, om du har en till hands.

  1.  Kontrollera tredjepartsapparna i säkert läge

Om du fortfarande har batteriproblem med din Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus även efter en programuppdatering kan du misstänka att du använder en felaktig app. Du kan enkelt kontrollera detta genom att låta smarttelefonen köra i säkert läge i ett par timmar. Om batteriet fungerar perfekt i detta körläge kan du vara säker på att det var en tredjepartsapp eftersom dessa appar inte körs i Safe Mode. Så du har minskat deras åtkomst och problemet försvann, vilket innebär att du nu måste avgöra vilken som ska skylla och att avinstallera det igen från Safe Mode. Du kan börja med att avinstallera de senaste tillagda tredjepartsapparna och se hur det går. För att komma dit måste du först starta i säkert läge:

  1. Klicka på strömbrytaren; Håll strömmen av tills alternativet Omstart till säkert läge kommer att visas på skärmen; välj det och vänta tills enheten startar om; timmar eller dagar och se hur det går.

Alla dessa övervägda, du är den enda som bestämmer om du manuellt vill avinstallera ett par tredjepartsappar, direkt från Safe Mode, eller om du vill bli av med dem alla på en gång med en fabriksinställning. Om det är det senare, läs på våra instruktioner nedan.

  1.  Starta en fabriksåterställning

Fabriksåterställningen raderar allt på din Samsung Galaxy S8 eller Samsung Galaxy S8 Plus. Från lagrade data och inställningar till buggar och glitches. Det är därför det är så effektivt och det är därför du aldrig bör initiera det utan att skapa en säkerhetskopia av dina foton, videor, musik, filer eller andra viktiga saker du har där. Följ sedan dessa steg:

  1. Dra ned meddelandeskuggan uppifrån på skärmen; Tryck på Inställningar; Välj Personlig; Välj Säkerhetskopiera och Återställ; Tryck på Återställ fabriksdata; Använd alternativet Återställ enhet; Skriv in önskad PIN eller lösenord för att bevisa att du är ägare på enheten och att du har rätt att göra en återställning av fabriksdata; Välj Ta bort alla och vänta tills den är klar.

När telefonen har startat om måste du konfigurera den från grunden. Om du inte längre har problem med överhettning kan du återställa säkerhetskopian och det var allt. Men om problemet kvarstår måste du verkligen ta det till en auktoriserad tjänst eftersom det kan behöva ett batteribyte.