bild

Om du inte var medveten, avvecklar Sony funktionstelefoner, och det markerar verkligen början på slutet för funktionstelefonen - åtminstone i USA. Andra mobiltelefonstillverkare kommer att följa efteråt och därifrån kommer det att vara mycket svårt att komma över någon ny funktionstelefon. I motsats till vad många tror är det inte alla som har en smartphone och många föredrar enkelheten i den äldre stilen, och de faktum att de kan ta mycket mer straff från daglig användning.

Om du gillar funktionstelefoner, absolut inte vill ge upp dem och vill ha dem på lång sikt, föreslår jag starkt att du går till eBay nu och köper en eller två olåsta funktionstelefoner (vilket betyder att de inte är låsta till en specifik operatör ) i ditt märke / modell.

"Vad sägs om batteriet?"

När det är dags att funktionstelefoner helt avvecklas i USA behöver du inte oroa dig för att byta ut batterier eftersom de fortfarande kommer att tillverkas av batteriproducenter under lång tid. För att bevisa detta, överväga för tillfället att du fortfarande kan köpa batterier för trådlösa telefoner tillverkade på 1990-talet som är helt slut.

"Vilka funktioner telefoner ska jag köpa?"

Smakarna varierar så du bör köpa vad du vill. Personligen gillar jag verkligen den gamla versionen av icke-bildspel i Nokia 6600-serien - som du fortfarande kan köpa NIB (new-in-box).

På tal om NIB, när så är möjligt bör du köpa en telefon på det sättet. Ja, du kommer att spendera mer, men det är värt det om du måste ha den funktionstelefonstil du verkligen gillar.

"Hur ska jag lagra en mobiltelefon om jag inte kommer att använda den på ett tag?"

Chansen är att telefonen du köper inte kommer att användas på några år och sitta i en garderob tills du är redo att aktivera den. Det bästa du kan göra för långvarig lagring är att packa upp det, ta ut batteriet och sedan lägga tillbaka allt i lådan. Det kan vara sant att batteriet kommer att vara sten dött när du kommer tillbaka till det och kanske inte längre håller en laddning, men det är bra att ersättare är tillgängliga att köpa.