Om du någonsin tror att bara människor upplever blackouts när de försöks, har du säkert fel! Allt i denna värld, inklusive din Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9, upplever detta fenomen. Så här fixar du det!

Blackouts är vanliga och det betyder en sak, det är något fel med ditt system. Om din stadsdel upplevde en elektrisk avbrott, betyder det att det finns ett problem med det elektriska systemet på ditt block. Om en person nu upplevde en blackout och svimmade, betyder det att det finns ett problem med hans / hennes hälsa som resulterade i det. Om din nyinköpta Samsung Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus är den som upplevde en blackout, betyder det bara att det finns ett problem med din enhet.

Många användare har spekulerat i att det här problemet på något sätt är vanligt för deras nyförvärvade Samsung Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus. För det mesta är detta en tillfällig fråga. Huvudproblemet är att när skärmen har blivit fullständig mörkläggning är möjligheten att väcka enheten nästan omöjlig. Det fantastiska är att vi har några knep på ärmarna för att hjälpa dig fixa problemet på din smartphone.

Hur man torkar cache-partition på Galaxy S9

Det första du kan göra är att åberopa återställningsläget på din Samsung Galaxy S9 Plus eller Galaxy S9 Plus och sedan torka bort cache-partitionen. För det mesta resulterar en rörig cache-partition till olika problem på vår smartphone, precis som det här problemet till exempel. Gör så här för att utföra det:

  1. Öppna återställningsläget på din Samsung Galaxy S9 eller Galaxy S9 PlusNär din smartphone vibrerar, ta bort hållet från strömbrytaren och vänta sedan ett tag tills utseendet på telefonens återställningsskärm. Använd volym ned-knappen och välj torkningscache-partitionsalternativet Kontrollera med strömbrytaren Vänta tills telefonen startar om efter att den torkar cache-partitionen

Om du letar efter en detaljerad förklaring till hur du utför denna prestation går du till den här länken: Hur man rensar cache på Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus

Gör en fabriksåterställning

Med tanke på att du redan utfört steget ovan och att skärmen fortfarande är i blackout-status är nästa sak du kan göra att utföra en hård fabriksåterställning på din Samsung Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus. Vi rekommenderar att du säkerhetskopierar all data och filer på din telefon innan du utför den hårda fabriksåterställningen på din smartphone, inklusive alla program du har laddat ner.

Du bör nu oroa dig för standard Samsung-applikationen för den kommer fortfarande att finnas där efter att du har utfört den hårda fabriksåterställningen. Om du vill veta mer om hela processen går du till den här länken: Hur fabriksinställs Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus

Kontakta Samsungs tekniska support

Om du har gjort alla stegen ovan och ändå verkar det ingenting fungera, då är din sista utväg att ta tillbaka din Galaxy S9 eller Galaxy S9 Plus från butiken du köpte den från och ha en ersättningsenhet för den. Du har tur om din enhet fortfarande är garanti för att de kan tillhandahålla en ersättningsenhet för den felaktiga enheten.

Men om det inte längre är under garanti, är det sista du kan göra att kontakta Samsungs tekniska support eller en betrodd tekniker för att hjälpa dig kontrollera problemen om varför blackout inträffade och reparera det på nolltid.