För användare av Samsung Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge visas ibland ett meddelande som säger ”Anslutningsproblem eller ogiltig mmi-kod” och kan vara en frustrerande sak att hantera. När det ogiltiga MMI-kodmeddelandet visas betyder det generellt att samtal eller textmeddelanden inte kan skickas förrän det här problemet har åtgärdats. Men det finns flera sätt att fixa Galaxy S7-anslutningsproblem eller ogiltig mmi-kod som kommer att förklaras nedan.

Det finns flera orsaker till att felmeddelandet "Anslutningsproblem eller ogiltig mmi-kod" visas, huvudorsaken kan bero på att det finns problem med operatörens leverantör eller problem med SIM-verifiering på smarttelefonen. Följande är flera olika metoder för att fixa anslutningsproblemet eller ogiltig mmi-kod på en Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge.

För dig som är intresserad av att få ut mesta möjliga av din Samsung-enhet, se till att kolla Samsungs trådlösa laddningsplatta, externt bärbart batteripaket och Fitbit Charge HR Wireless Activity Wristband för den ultimata upplevelsen med din Samsung-enhet.

Starta om Android-enheten

Det första sättet att försöka fixa en ogiltig MMI-kod är att starta om smarttelefonen. Om du går till nätverksinställningar och håller sedan på "Power" -knappen och "Home" -knappen samtidigt tills telefonen stängs av och börjar vibrera kommer smarttelefonen att starta om.

Ändra prefixkoden

Ett annat sätt att fixa anslutningsproblemet eller ogiltig MMI-kod på en Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge skulle vara att lägga till ett komma i slutet av prefixkoden. När ett kommatecken läggs till tvingar det operationen att utföra och förbise alla fel. Nedan finns två olika sätt att detta kan göras:

  • Om prefixkoden är (* 2904 * 7 #), lägg sedan till ett komma i slutet, liknande det (* 2904 * 7 #,) Du kan använda + -symbolen efter * som liknar detta (* + 2904 * 7 # )

Aktivera radio och slå på IMS via SMS

  1. Gå till uppringningstypen Typ in (* # * # 4636 # * # *) OBS: Du behöver inte trycka på skicka-knappen, det kommer automatiskt att visas Service-lägeAnge servicelägeVälj på "Enhetsinformation" eller "Telefoninformation" Välj Kör Ping-testKlicka på knappen Stäng av radio och sedan startar Galaxy igenVälj omstart

Kontrollera nätverksinställningar

  1. Gå till "Inställningar" Välj sedan "Nätverksanslutning" följt av "mobilnätverk" Sedan "Nätverksoperatörer" och välj trådlös leverantör under searchConnect igen för ytterligare 3-4 försök innan det börjar fungera igen