Autokorrigeringsfunktionen kan hjälpa dig att skriva texter och e-postmeddelanden snabbt och effektivt. Det kan emellertid också göra någon typ av att skriva en lektion i frustration när den ständigt ersätter ord som du inte vill ha den. Om du vill, är det enkelt att stänga av den här funktionen på Samsung Galaxy S6 eller S6 Edge.

Stäng av autokorrigering på Samsung Galaxy S6 / S6 Edge

Om du har fått tillräckligt med striden mellan din Autokorrigeringsfunktion och dina fingrar, kolla in dessa enkla steg för att inaktivera den här funktionen.

Steg 1 - Öppna tangentbordets inställningar

Kontrollera först att din enhet är påslagen. När du har aktiverat din Samsung S6 / S6 Edge öppnar du din allmänna inställningsmeny.

Från din inställningsmeny bläddrar du ned och väljer Språk och input. Klicka sedan på alternativet Virtual Keyboard under undermenyn Keyboard.

Steg 2 - Ändra dina inställningar

Klicka på Android-tangentbordet eller vilken tangentbordsapp du använder i dina virtuella tangentbords undermenyalternativ. Välj sedan Textkorrigering och skjut autokorrigeringsknappen till.

Lägga till ord i personlig ordbok

Om en viktig orsak till att du vill stänga av autokorrigering är att den ständigt ersätter ofta använda ord, kan du lägga till orden i din ordbok istället. Att lägga till ofta använda ord i din personliga ordlista kan lindra din frustration när du skriver med autokorrigering på.

Vill du prova det? Följ stegen nedan.

Steg 1 - Gå till din personliga ordlista

Gå först till dina tangentbordsinställningar genom att gå till de allmänna inställningarna och välja språk och inmatning. Därifrån väljer du din tangentbordstyp och väljer sedan Textkorrigering.

I undermenyn Text Correction ser du alternativet för Personal Dictionary. Klicka på den och fortsätt till nästa steg.

Steg 2 - Lägg till i din personliga ordlista

Undermenyn Personal Dictionary kan visa dig en lista över dina installerade språk. Du kan lägga till ord för alla språk eller välja ett visst språk.

Om du vill lägga till ord till ett språk väljer du språkinställningen för att se din personliga ordbokslista. Lägg till fler ord genom att trycka på plustecknet (+) i det övre högra hörnet. Detta kommer att få fram ditt tangentbord, där du ska skriva ditt ord och den valfria genvägen.

Autokorrigerat kontra prediktiv text

Många använder dessa termer omväxlande, men de är faktiskt separata funktioner. I allmänhet ändrar autokorrigering ordet som skrivs in. Det händer nästan omedelbart och utan ytterligare åtgärder från dig. Å andra sidan föreslår prediktiv text bara möjliga ord men kräver att du utför en åtgärd för att ändra ordet.

Autokorrigering är aggressiv med sina korrigeringar, men prediktiv text är passiv och kräver ditt samtycke först. Beroende på ditt tangentbord kan dessa funktioner dock klumpas in i samma kategori. Men som du kan se korrigerar de din skrivning på något olika sätt.

Sista tanken

Autokorrigering kan vara ovärderlig för alla som är benägna att skriva stavfel medan du smsar. Denna funktion kan dock också leda till pinsamma stunder när autokorrigering ändrar ord och du inte fångar dem innan du trycker på "skicka".

Att stänga av det är enkelt, men det finns andra sätt att anpassa tangentbordet utan att inaktivera den här användbara funktionen. Om du gillar att ha autokorrigerat men hatar hur det korrigerar dina ofta använda ord, kanske du vill försöka lägga till din personliga ordbok istället. På så sätt slutar din Samsung S6 / S6 Edge äntligen att autokorrigera din make / namn men fortsätter att korrigera alla felstavade ord.