Det är viktigt att du vet vad IMEI för din Samsung Galaxy S5 är, eftersom detta nummer är ett serienummer som gör att smarttelefonen kan identifieras korrekt. För dem som inte har ett fantastiskt minne rekommenderas att du skriver ner IMEI för din Samsung Galaxy S5 efter köpet. Detta gör att du kan bevisa att du äger smarttelefonen om Galaxy S5 blir stulen och du vill hämta den tillbaka.

IMEI eller International Mobile Station Equipment Identity är ett unikt nummer för varje enhet för att identifiera den. IMEI-numret används av GSM-nätverk för att kontrollera om enheterna är giltiga och Samsung Galaxy S5 inte är stulen eller svartlistad. Att genomföra en IMEI-nummerkontroll för Verizon, AT&T, Sprint och T-Mobile kommer att se till att Galaxy S5 är användbar. IMEI-numret på din Samsung Galaxy S6 kan hittas med dessa tre metoder:

Ta reda på IMEI via Android-systemet

För att hitta Samsung Galaxy S5 IMEI från själva telefonen måste du först slå på Galaxy S5. När du väl har kommit till startskärmen går du till telefoninställningarna. Välj sedan på "Enhetsinformation" och klicka på "Status". Här kan du se olika informationsposter på din Samsung Galaxy S6. En av dem är ”IMEI”. Nu ser du ditt IMEI-serienummer.

IMEI på förpackning

En annan metod för att hitta IMEI-numret på Samsung Galaxy S5 är att ta tag i den ursprungliga lådan på smarttelefonen. Här kan du hitta ett klistermärke på baksidan av lådan som ger dig Samsung Galaxy S5 IMEI-nummer.

Visa IMEI via servicekod

Det sista sättet att hitta IMEI-numret på din Galaxy S5 är genom att använda en servicekod. För att göra detta måste du först slå på smarttelefonen och gå till telefonappen. När du är där skriver du in följande kod i knappsatsen: * # 06 #