Om du använder en Android-smartphone som Samsung Galaxy 2, finns det flera skäl till varför du kanske inte kan ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk. Oftare än inte är skälet bakom detta inte allvarligt. Detta kan emellertid också indikera en allvarligare problem som din telefon kanske stöter på.

Så vad gör du i den här situationen? Det första du behöver göra är att hitta orsaken till att din Wi-Fi inte slås på. Om du inte är en erfaren Android-användare kan detta vara en skrämmande uppgift. Här är några av de vanligaste orsakerna till att Wi-Fi kanske inte kan fungera på din telefon tillsammans med möjliga lösningar för att hjälpa dig lösa problemet.

Låg RAM

Detta är den vanligaste orsaken till Wi-Fi-problem. Om din telefon har lite RAM-minne kan vissa av funktionerna, inklusive Wi-Fi, inte fungera korrekt.

Det första du behöver göra är att kontrollera din RAM-chef. Du hittar det i menyn Inställningar, där du kan se hur mycket av ditt RAM som för närvarande används.

Om du ser att det finns mindre än 45 MB RAM, är det förmodligen orsaken till att din Wi-Fi inte slås på.

För att åtgärda detta, se till att du har så få appar som arbetar i bakgrunden som möjligt. Du kan också ladda ner en tredjeparts RAM-chef från Play Store och använda den för att se till att din telefon alltid använder den optimala mängden RAM.

Energisparläge eller flygläge är på

Ibland när energisparläget är på kan Wi-Fi inte aktiveras. För att se till att detta inte är fallet måste du kontrollera om energisparläget är på och stänga av det vid behov.

Ett annat möjligt skäl är att flygplansläget är på. När du startar den är alla nätverkstjänster, inklusive Wi-Fi, stängda av som standard. Se till att flygplansläget är avstängt. Om det inte är det, stäng av det och återställ ditt Wi-Fi (stäng av det och slå sedan på det igen efter några sekunder) för att se om det löser problemet.

Det finns en IP-konflikt

En IP-konflikt inträffar när det finns för många enheter anslutna till samma nätverk. Eftersom varje enhet har sin egen IP-adress kan vissa av dem börja krypa i anslutning till andra, vilket kan vara anledningen till att din Wi-Fi inte fungerar.

Lös problemet genom att koppla bort alla enheter som är anslutna till ditt hemnätverk. Stäng av routern och låt den vara av i ungefär en minut, slå sedan på den igen och försök ansluta till nätverket.

Det sista ordet

Det här är några av de vanligaste orsakerna till att din Wi-Fi kanske inte fungerar. Om du provade allt ovan och din Wi-Fi fortfarande inte slås på kan du försöka starta om din telefon. Om detta inte hjälper kanske du måste göra en fabriksåterställning eftersom det också kan vara ett programvaruproblem.

Självklart kan orsaken också vara att det faktiskt är något fel med din telefonhårdvara. Om du tror att detta är fallet är det smartaste att göra att ringa Samsungs kundtjänst och be dem om hjälp.