Merparten av tiden tenderar vi att uppleva en oavsiktlig radering av en fil som en mindre incident. Men det finns också tillfällen när det kan förvandlas till en tragedi på din Microsoft Surface Pro 4. När dokument som är mycket viktiga för oss eller vårt arbete under en längre tid bara försvinner från vår dator, kan det vara extremt upprörande. Men det finns ett sätt att återställa raderade filer från papperskorgen eller hårddisken.

Även om många tror att en fil aldrig kan återställas när den har raderats, fungerar den inte alltid så. Det finns faktiskt så många alternativ vi kan försöka återställa raderade filer att vi blir förvånade över hur många lösningar vi har till hands.

Naturligtvis kommer inte alla strategier där för att återställa raderade filer fungerar i just din situation. Det finns också tillfällen när en metod bara fungerar för att delvis återställa raderade filer från papperskorgen på Surface Pro 4.

Hursomhelst, du bör vara väl medveten om alla dessa alternativ och implementera dem när du behöver, men du finner det lämpligt. Så utan någon annan anledning, här är vad du bör veta:

Förstå vad radering betyder

När du har en tydlig bild av vad som hände, är det mer troligt att du håller lugn och återställer dina filer på Microsoft Surface Pro 4. De flesta gånger får vi panik eftersom vi inte förstår vad vi gjorde; vi ser bara resultatet, vi hoppar till en falsk slutsats - att vi aldrig kommer att få tillbaka det - och allt går förlorat från den punkten.

Men sanningen är att ingen raderad fil verkligen raderas. Du bör tänka på detta ”försvinnande” som om dina filer bara döljs. Även om dokumentet inte längre är synligt, bara ett musklick bort, är det fortfarande där.

Problemet är att medan du fortfarande finns i enhetens minne väntar dokumentet du tappade bara på att skrivas över med en annan information. Ju fler saker du gör på din dator innan du startar återställningen, desto högre är chansen att förlora det för gott på Surface Pro 4.

Det är därför det är viktigt att hålla sig lugn och agera snabbt. Återställningsprocessen kan ta allt från några minuter till flera timmar, beroende på olika faktorer, till exempel:

  • När du raderade filen Hur raderade du filen Hur hanterar du normalt din papperskorg-mapp. Vad annat gjorde du på din dator under tiden etc.

Sluta göra något onödigt för filåterställningen

Att döma av alla ovanstående, när du försöker återställa raderade filer, är det mycket viktigt att du inte gör något som bestämmer din enhet för att skriva information på hårddisken. Det beror på att den nya informationen kan skriva över dina raderade filer. När det händer sjunker dina chanser att få tillbaka det säkert.

Undrar du vilken typ av åtgärder som skulle leda till att skriva över ny information om det fysiska utrymmet som fortfarande är upptaget av dina raderade filer? Det installerar vanligtvis programvara, strömmar musik och videor, laddar ner olika filer och så vidare på din Microsoft Surface Pro 4.

Eftersom det inte finns någon särskilt detaljerad lista över sådana åtgärder, är det enda du borde göra när du insåg att du har tappat något är stegen nedan.

Återställa Radera filer från papperskorgen

Detta är en av orsakerna till att vi tidigare listade “Hur du raderade filen” och “Hur hanterar du vanligtvis papperskorgen”. Om du bara väljer en fil och klickar på Ta bort bör data gå till papperskorgen. Det är syftet med den här mappen. Om du öppnar det och hittar ett dokument som du har tagit bort har du alltid möjlighet att återställa raderade filer från papperskorgen på Surface Pro 4.

Trots detta är papperskorgen ingen hjälp alls när:

  • Du har tagit bort din fil med hjälp av tangentbordskombinationen "SHIFT + DELETE", som automatiskt kommer att kringgå mappen Papperskorg; Filerna som du raderade är för stora för att kunna lagras i papperskorgen; hårt, men snarare på en USB-enhet, ett mediekort, en extern hård eller till och med en nätverksdelning.

Om inget av ovanstående gäller dig OCH om du inte har tömt mappen Papperskorg sedan du av misstag raderade filen, är det troligt att du kommer att få den tillbaka om en minut på din Microsoft Surface Pro 4.

Ladda ner Recuva: Programvara för att återställa raderade filer

Recuva är mjukvara för att återställa raderade filer. Detta dataåterställningsprogram är gratis tillgängligt. Du kan enkelt använda den för att söka efter och återställa dina filer. Den här metoden är särskilt effektiv när du har rensat papperskorgen.

Men råden från ovan om att inte skriva över information är viktigare än någonsin! Så oavsett om du väljer att välja Recuva eller någon annan gratis programvara, bör du gå till den bärbara versionen av den:

  1. Ladda ner programvaran antingen på en annan enhet än den där dina filer var lagrade eller på en flash-enhet; extrahera programvaran, för troligen kommer den att komma i ett ZIP-arkiv (som förresten Windows stöder, så att du borde inte oroa dig för att du inte kommer att kunna öppna arkivet); Dessutom bör packningen av programvaran utföras på samma plats med arkivet av samma skäl (om du absolut inte har något annat alternativ än att ladda ner på samma kör med de saknade filerna eller ladda ner allt annat än den installerbara versionen, fortsätt med stegen och ställ in programvaran på plats); Kör programvaran och initiera en skanning med knappen "Skanna"; När skanningen är över ska du få en lista över vad programvaran hittade som återställbara filer; Kontrollera om dina önskade filer finns på den listan, välj och klicka på "Återställ".

Vi har inte specificerat de exakta stegen för att köra skanningen eftersom de kan vara något olika beroende på vilken programvara du väljer att arbeta med. Men principerna är desamma överallt. Så du borde verkligen inte ha några problem med att inse vad du behöver göra.

Det här är de enklaste stegen du kan prova. Problemet är att även om du följer de exakta stegen ovanifrån, kanske du inte kan ta bort allt du förlorade. Inte ens med Recuva eller med annan programvara som anses vara mer eller mindre effektiv. Det beror på att inte alla raderade filer kan återställas, åtminstone inte 100%.

Så om du inte har löst problemet ännu, känn dig inte skyldig. Försök bara att tänka smart och överväga följande problem för att återställa raderade filer.

  • Spela inte smart och hoppa över papperskorgen. Om du inte har kontrollerat den ännu bara för att du är säker på att din fil inte kan vara där, gör dig själv en tjänst och gå till mappen. Du kan aldrig veta förrän du kontrollerar! Gör lite extra sökning och surfa på webben eller fråga dina vänner. Finns det något annat sätt att försöka återställa filer som raderats från flash-enheter, musikspelare, nätverksenheter, smartphones etc? Dessa processer kan kräva extra steg. Återigen kan du aldrig veta vad du kommer att lära dig av någon annans praktiska erfarenhet. Skylla inte dig själv för att du inte har någon dataråterställningsprogramvara redan installerad på din dator och att du måste göra det nu. Se bara till att du håller en på plats nästa gång du är i den här situationen.

Är din raderade fil på en hårddisk som inte fungerar korrekt eller som inte fungerade alls under tiden? Det kan vara ett alternativ att ta till en specialiserad dataåterställningstjänst. Det kommer naturligtvis att kosta dig. Så fråga dig själv - hur viktig är de förlorade uppgifterna för dig? Sådana tjänster arbetar med professionell programvara som du kanske inte känner till eller inte har tillgång till. Om det är viktigt för dig att betala för det, bör du förmodligen göra det. När allt kommer omkring, har du redan gjort ditt bästa på egen hand, utan att lyckas med din Surface Pro 4.