Hela poängen med att ha en iPhone eller annan mobiltelefon är att kunna hålla kontakten med andra och använda den så att du alltid har en anslutning till andra i världen, var du än är. Men vi har alla upplevt de få gånger där vi inte kan få service eller inte kan ansluta till nätverket.

Oavsett om detta händer när du försöker ringa din vän eller försöker Google något, händer det alltid vid de mest inopportune tider. Det kan vara extremt irriterande, och de flesta vet inte vad de ska göra annat än att bara vänta och hoppas att tjänsten eller en anslutning på magiskt vis dyker upp.

Men visste du att det faktiskt finns ett par saker du kan prova som kanske faktiskt skulle kunna göra det som kan lösa problemet? Medan de tips och tricks vi kommer att visa i den här artikeln inte garanterar att återställa din tjänst eller nätverksanslutning på din iPhone 6S, har de fungerat för många människor tidigare.

Så utan någon annan anledning, låt oss titta på ett antal olika saker du kan göra för att försöka fixa problemet med att inte ha någon service eller nätverksanslutning på din iPhone 6S-enhet.

Se till att du är i ett område där det finns anständiga tjänster

Innan du försöker något annat på den här listan är det helt möjligt att din plats kan vara orsaken till att du inte kan få service eller skapa en nätverksanslutning. Om du är ute i vildmarken, i bergen eller i ett mycket lantligt område, kan det lätt förklara varför du inte får bra service. Om du befinner dig i ett sådant område kan du prova att flytta till en annan plats och se om det hjälper till att förbättra din tjänst eller anslutning.

Prova att slå på och stänga av flygläget

Många kanske inte tänker prova det här alternativet, men det har lyckats med att hjälpa människor att lösa en mängd olika cellanslutningsfrågor. Allt du behöver göra är att slå på flygläget, lämna det på i ungefär en minut och sedan stänga av det igen. Förhoppningsvis fixar detta problemet, men om inte, fortsätt till nästa tips!

Starta om din iPhone 6S

Om de första stegen inte fungerade kan det vara dags att försöka starta om din enhet. Detta är relativt snabbt att göra och kan ibland vara allt som din telefon behöver för att fixa en liten fråga som denna. Det finns två olika sätt att starta om din enhet. Ett sätt är att trycka på strömbrytaren på sidan av enheten tills skjutreglaget kommer upp och sedan skjuta det över för att stänga av enheten. När telefonen har stängts av i några sekunder trycker du sedan på samma knapp igen för att starta om telefonen. Det andra sättet slutförs genom att trycka på strömbrytaren och hemknappen i cirka 10 sekunder, tills telefonen stängs av och sedan kommer Apple-logotypen att slås på. Detta kallas en hård återställning och är också bra att använda när din telefon är frusen eller inte svarar.

Sök efter uppdateringar av dina operatörsinställningar

Anledningen till att din telefon inte kan ansluta kan ha att göra med dina operatörsinställningar. Om dina enhetsoperatörsinställningar inte är uppdaterade kan du ha några anslutningsproblem. Tack och lov är det mycket enkelt att manuellt kontrollera och installera uppdateringar av operatörsinställningar. Allt du behöver göra är att gå till Inställningar, sedan Allmänt och sedan Om. Om en uppdatering är tillgänglig ser du ett alternativ för en uppdatering. När du har gjort den uppdateringen kan det hjälpa dig att kunna ansluta till ett nätverk eller få service igen.

Ta bort SIM-kortet och sätt sedan tillbaka det

SIM-kortet på din enhet kan vara orsaken till att du inte kan hitta service eller ansluta till ett nätverk. För att kontrollera om ditt SIM-kort är problemet bör du ta bort det från din enhet. Om den är skadad eller inte passar, bör du kontakta din operatör för att se vad du ska göra härnäst. Om den inte är skadad, sätt tillbaka den i enheten, starta om iPhone och se om det fungerade för att återställa din tjänst eller nätverksanslutning.

Återställ dina nätverksinställningar

Ibland, allt som krävs för att din telefon ska fungera som ny igen är att återställa dina nätverksinställningar. Tack och lov, som de flesta av fixarna i denna artikel, kan detta göras ganska enkelt och tar inte mycket tid alls. Gå bara till Inställningar, sedan Allmänt, sedan Återställ och slutligen Återställ nätverksinställningar. Detta återställer allt från mobilinställningar, wifi-nätverk och mer.

Uppdatera till den senaste versionen av iOS

Att uppdatera din enhet till den senaste versionen av iOS är ett bra sätt att fixa ett stort antal olika små problem som du kan uppleva, till exempel den som den här artikeln är fokuserad på. Även om uppdatering av din enhet till en ny version av iOS är en av de mest tidskrävande korrigeringarna i den här listan, kan den vara en mycket fruktbar. Allt du behöver göra är att gå till Inställningar, sedan Allmänt och sedan klicka på Programuppdatering och det kommer att informera dig om du har en tillgänglig uppdatering.

Återställ din enhet till dess fabriksinställningar

Om ingenting annat i den här artikeln fungerar, måste du återställa enheten till hur den var när du först tog ut den ur rutan. Detta kan fixa många olika saker och kan ge din iPhone en "ny start". Innan du bestämmer dig för att återställa enheten måste du se till att du har skapat en säkerhetskopia så att du inte tappar alla dina filer, data, appar och inställningar på din enhet. När en säkerhetskopia har skapats kan du gå vidare och återställa din enhet. Detta görs genom att gå till Inställningar, sedan Allmänt, sedan Återställ och sedan klicka på Radera allt innehåll och inställningar.

Om dessa har fungerat för dig, grattis! Se till att dela artikeln med dina vänner för att hjälpa dem lära sig om vad de ska göra om de stöter på liknande problem. Om dessa korrigeringar inte fungerade för dig, kan det vara en bra idé att kontakta Apple eller din mobiltelefonleverantör och se om det finns någon form av djupare problem.