Handfri surfning kan vara både rolig och bekväm. Om du vill leta upp något snabbt medan du använder en annan app kan du helt enkelt utfärda ett röstkommando och få den information du behöver. Med den här funktionen kan du komma i kontakt med vem som helst via sociala medier utan att bryta framstegen.

Moto Z2 Force kan svara på två olika röstkommandon. Den ena är "Visa mig" och den andra är "OK ​​Google". Här är vad du behöver veta om dessa funktioner.

Röstkommandot “Visa mig”

Detta röstkommando låter dig interagera med din telefon. Den kan informera dig om ditt schema, ge dig en väderuppdatering och få tillgång till vilken app som helst. Hur ställer du in din Moto Z2 Force för att svara på det här kommandot?

1. Öppna Moto-appen

Du kan komma åt den här appen från din startsida.

2. Välj Moto Voice

Moto-programvaran kan svara på dina gester och det kan ge dig aviseringar även när telefonen sover. Men denna handledning fokuserar på alternativet för röstkommando, så välj Moto Voice genom att trycka på mikrofonikonen.

3. Lär telefonen att svara på dina kommandon

Innan du kan aktivera lösenfrasen måste Moto-appen lära sig att känna igen din röst. Så ge Moto Voice tillåtelse att skapa en inspelning. Följ sedan anvisningarna på skärmen och upprepa meningen “Visa mig” tre gånger.

4. Använd Visa mig

Nu när du har konfigurerat det kommer Moto Voice att svara på kommandot även när skärmen är avstängd. Kommandona du kan använda inkluderar:

Visa mig min kalender.

Visa mig YouTube-appen.

Visa mig vädret.

När du ber om information om ditt schema eller vädret kommer svaret att visas på skärmen i fem sekunder. Du kan trycka på den för att lära dig mer eller helt enkelt låta den försvinna och sedan fortsätta med vad du gjorde.

Röstkommandot "OK Google"

Även om Moto Voice kan vara användbart kan Google Assistant svara på ett mycket större urval av kommandon.

Google Assistant är en virtuell assistent och du aktiverar den genom att säga "OK Google". Du kan ge det komplexa kommandon. Till exempel kan du säga "OK Google, ta en skärmdump och skicka den till twitter" och den virtuella assistenten kommer att slutföra båda uppgifterna.

Det kan också slå upp fakta för dig och ge dig svaret omedelbart. Du kan använda OK Google för att identifiera låtar eller för att göra snabba beräkningar. OK Google kan också kontrollera dina appar, så det kan göra allt som kommandot "Visa mig" gör, plus mycket mer än så.

Så hur får du tillgång till OK Google?

Du kan trycka på mikrofonen i Google-sökfältet för att aktivera OK Google eller så kan du ställa in telefonen så att den svarar på lösenfrasen. Så här fungerar installationen:

1. Tryck och håll in hemknappen

Välj cirkeln i mitten av den nedre raden på skärmen.

2. Klicka på Fortsätt

3. Klicka på Kom igång

4. Upprepa kommandot “OK Google” tre gånger

5. Klicka på Klar

Nu kan du komma åt din Google Assistant med ett röstkommando när du vill.

Ett sista ord

Det är bra att vänja sig med röstkommandon, speciellt till OK Google. Trots allt är Google Assistant en av de bästa tillgängliga virtuella assistenterna för närvarande och kommer bara att fortsätta växa i popularitet. Vem vet att det i framtiden kan bli en viktig del av allas vardag.