Det finns tillfällen när du önskar att du kan ha en smartphone som kan upprätthålla dig för alltid. Detta är särskilt sant för de entusiastiska vandrare och människor som bor i livliga städer eftersom kommunikation är nyckeln hela tiden.

En hållbar smartphone kommer utan tvekan att ge dig en ro i sinnet. Det goda är att även om du inte kan få en telefon som varar för evigt, kan du få en som kommer att vara ganska hållbar. Vi talar om Samsung Galaxy Note 9 och om du är tillräckligt nyfiken kanske du redan har lagt märke till att Galaxy Note 9 har ett optimalt skydd mot smuts, smuts och vatten.

Ingres Protection (IP) är ett universellt mått på motståndet mot vätska och damm i varierande grad. Samsung Galaxy Note 9 har en rating på 68 på IP-skalan.

Detta betyder att det är relativt säkert att bära dessa enheter om du går ut på dina äventyr. Du behöver inte oroa dig för effekterna av vatten eller smuts på din Galaxy Note 9. Observera dock att i tider med extrema förhållanden kan prestandan för din Samsung Galaxy Note 9 negativt vara långsam.

Damm- och vattenbeständighetstips för Samsung Galaxy Note 9

Även om IP-klassificeringen för Samsung Galaxy Note 9 och Galaxy Note 9 är över genomsnittet, bör du vara försiktig så att du inte använder den under vatten eftersom pekskärmen kanske inte svarar. Tipsen nedan bör hjälpa dig att undvika skada på din smartphone;

  1. Torka noggrant av din smartphone när den blir våt. Använd alltid en mjuk trasa för att förhindra repor på skärmen. Undvik att utsätta din telefon för saltvatten. Om det av misstag blir blött med saltvatten, använd färskt vatten och en mjuk bit tyg för att torka av det rent och torrt. Om du lämnar saltvattnet för att torka ut på egen hand kan saltkristaller blockera hörsnäckan, mikrofonen och den externa högtalaren. Dessa kommer att kosta dig mycket pengar att reparera. Under processen för torkning av din smartphone, med tanke på att klappa öronstycket försiktigt längst fram på telefonen, USB-porten och mikrofonen i botten med en ren mjuk bit tyg för att bli av med så mycket vatten som möjligt Undvik att ringa samtal när din telefon kommer i kontakt med vätskor. Det beror på att det sänker volymen på grund av vattnet i mikrofonen. Den bästa praxis är att lämna den ett tag och låta den lufttorka, då kan du ringa ett samtal senare. Undvik att utsätta din telefon för mycket chips och skydda den mot sprickor eftersom dessa två kan påverka dess motståndskraft mot vatten