Med slow motion-funktionen kan du skapa ober-coola videor med minnesvärda stunder. Dessa videor är en riktig Like-bite på sociala medier och kan ge en speciell filmisk stil till dina klipp. IPhone XS kommer med en inbyggd slow motion-funktion som du enkelt kan komma åt från Camera-appen.

Utan mycket längre bort, här är hur du använder funktionen Slow-Mo på din iPhone XS.

Justera kamerainställningarna

Innan du tar en cool slow motion-video måste du se till att telefonen har rätt inställningar. Det finns två bildhastigheter du kan välja mellan 120 fps och 240 fps. Om du vill ha den högre bildfrekvensen får du en jämnare, mer filmisk video, men det tar mer minne också på din iPhone.

Så här kommer du åt kamerainställningarna:

1. Starta inställningsappen

När du är inne i appen Inställningar sveper du upp tills du kommer till fliken Kameran och trycker sedan på för att komma åt inställningarna.

2. Tryck på Record Slo-mo

Om du trycker på den här fliken går du till inställningarna för bildhastighet. Välj bara den bildfrekvens du önskar, vänta tills det blå markeringen visas bredvid den och avsluta inställningarna.

Spela in Slow Motion

När du har nollställt de önskade kamerainställningarna kan du fortsätta spela in videon. Så här kan du göra det:

1. Starta kameraprogrammet

Det finns två olika sätt att starta kameraappen. Du måste antingen knacka på appen eller dra åt vänster på skärmen medan telefonen är låst.

2. Välj alternativet Slo-mo

iOS ger dig också två sätt att få tillgång till Slo-mo-funktionen. Du kan använda den kapacitiva skärmen och trycka hårt på Camera-appen för att göra valet. Alternativt går det snabbt att dra direkt i kameraprogrammet till Slo-mo-funktionen.

När du är på Slo-mo-skärmen klickar du på inspelningsknappen för att börja fotografera och knacka sedan igen när du vill avsluta inspelningen.

Åtkomst till Slow Motion-video

När du är klar med inspelningen kan du omedelbart komma åt din video genom att knacka på miniatyren i det nedre vänstra hörnet. Alternativt kan du göra följande:

Foton App> Slow-mo-mapp> Tryck för att välja video

Hur man redigerar Slo-mo-videor på iPhone XS

En av de bästa iOS-funktionerna är alternativet att naturligt redigera dina Slo-mo-inspelningar, liksom alla andra videor du skapar. Det betyder att du inte behöver ladda ner eller betala för tredjepartsappar för att få en perfekt video att dela med dina vänner. Följ stegen nedan för att redigera Slo-mo-videor:

1. Välj önskad video

Välj den långsamma videon som du vill redigera genom att trycka på den och välj redigeringsalternativet i det övre högra hörnet.

2. Klipp och justera

Redigeringsskärmen visar två olika tidslinjer. Den övre skjutreglaget låter dig finjustera slow motion-intervallet i videon och den nedre låter dig klippa hela klippet till storlek. Du kan alltid trycka på play för förhandsgranskning.

3. Tryck på Klar

När du är nöjd med videon trycker du på Klart för att spara alla dina redigeringar.

Slutsats

IPhone: s ursprungliga slow motion-alternativ ger dig utmärkt funktionalitet och mångsidiga funktioner. Om du av någon anledning inte tycker att de är tillfredsställande kan du alltid prova några tredjepartsappar.