Din iPhones låsskärm har två olika syften. Det blockerar nyfikna ögon och fingrar från att få åtkomst till det privata innehållet. Något motsägelsefullt ger låsskärmen också enkel åtkomst till kamera (men inte fotona), Control Center och Siri.

För att förbättra upplevelsen kan du anpassa låsskärmen på din iPhone XS. Många föredrar att till exempel ställa en bild av sina nära och kära. Det finns några olika sätt att anpassa låsskärmen så känn dig fri att kolla in dem i avsnitten nedan.

Använd inställningar

Bland iPhone XS-inställningarna finns en bakgrundsmeny som låter dig välja ett gäng olika bilder och animationer för din låsskärm. Så här använder du menyn för att få en anpassad låsskärm:

1. Gå till Inställningar

Klicka för att öppna Inställningar och svep till Bakgrund.

2. Hit Bakgrund

3. Välj tapettyp

Du kan välja tre olika typer av tapeter på din iPhone XS. Så låt oss titta närmare på var och en av dem:

Stills

Stills är bilder som kommer från Apples galleri.

leva

Som namnet antyder inkluderar levande foton en cool snygg animation när den rörs.

Dynamisk

iPhone XS kommer med ett bättre urval av dynamiska bakgrunder än tidigare modeller. Signaturens rörliga bubblor finns fortfarande kvar men färgen är mycket större.

Och du kan alltid välja de foton som finns i ditt bibliotek.

1. Välj en bild

Klicka på en bild och gör justeringar av den. Knip ut för att zooma och flytta bilden runt tills du är nöjd med utseendet.

Tips: Använd alternativet Perspektiv för en cool rörelseeffekt på bilden när du flyttar iPhone.

2. Hit Set

När du är nöjd med den nya bilden trycker du på set och väljer alternativet Set Lock Screen. Du kan också välja att ha samma bild på startskärmen.

Andra låsskärmändringar

Dessutom finns det ett par andra tweaks för låsskärmar som du kan hitta användbara. Här är de.

Stäng av kontrollcentret

Du eller någon annan kan enkelt komma åt Control Center från låsskärmen, även när iPhone är låst. Följ följande steg för att förhindra att andra manipulerar med det:

Inställningar> Ansikts-ID och lösenord> Ange ditt lösenord> Kontrollcenter

Alternativet för att inaktivera Control Center är under Tillåt åtkomst när det är låst. Bläddra uppåt för att hitta det och tryck på knappen för att slå av alternativet.

Stäng av notifikationer

Meddelanden som dyker upp på låsskärmen kan vara mycket användbara. Men vad händer om de innehåller viss privat eller konfidentiell information? Du kan stänga av dem så här gör du:

Inställningar> Meddelanden> Välj en app> Visa på låsskärmen

Klicka på knappen bredvid Visa på låsskärm för att inaktivera den. En nackdel är att du måste upprepa processen för varje app som du vill inaktivera meddelanden om låsskärmen.

Endnote

Att anpassa låsskärmen på din iPhone XS är enkel segling. Och det är inte bara bilder heller. Vill du dela vilken typ av bilder du föredrar på din låsskärm? Rulla nedåt så ser du kommentarerna.