Samtalsblockering är ett mycket användbart verktyg för att hantera alla irriterande anropare som kan stör dig dagligen. Om du har en inte så hemlig beundrare som du inte vill prata med eller bara vill bli av med de oupphörliga telemarketerna, finns det ingen anledning att tveka att blockera dem.

Det är väldigt lätt att blockera alla eller några samtal på din iPhone XS. Ta en titt på några av de metoder du kan använda för att göra detta.

Blockera individuella nummer

Det snabbaste sättet att blockera enskilda nummer är från listorna Recents eller Kontakter i din iPhone XS. Det är bara några steg du måste vidta för att se till att samtal från ett visst nummer inte längre kan komma till dig.

1. Öppna telefonappen

Klicka på Telefon-appen på din iPhone XS för att komma åt menyerna. Välj antingen Kontakter eller Recents för att hitta det nummer du vill blockera.

2. Klicka på ikonen “i”

Bläddra i din Recents-lista för att hitta det nummer du vill blockera. Klicka sedan på ikonen "i" bredvid numret för att få tillgång till fler åtgärder och kontaktinformationen.

3. Välj Blockera den här samtalaren

När du är inne i kontaktinformation-menyn, dra upp till botten av skärmen och knacka på Blockera denna uppringare. När du trycker på för att blockera, visas ett popup-fönster som ber dig bekräfta beslutet. Välj Blockera kontakt för att bekräfta och du kommer att sluta ta emot samtal från det numret.

Du bör notera att samma princip gäller för blockering av nummer från din kontaktlista. Den enda skillnaden är att det inte finns någon "i" -ikon att knacka på. Du väljer bara kontakten, sveper upp och knackar på Blockera denna kontakt.

Använda Stör inte läget

Stör ej är ett av de tysta lägena som låter dig blockera alla inkommande samtal. Du kan till och med programmera den exakta tidsramen under vilken du inte vill bli störd. Det här är vad du behöver göra:

1. Öppna inställningsappen

Klicka på Inställnings-appen för att starta den och svepa upp tills du kommer till menyn Stör inte.

2. Välj alternativ

När du öppnar menyn Stör inte, finns det mer än ett fåtal alternativ att välja mellan. Du kan aktivera läget manuellt genom att växla på knappen bredvid Manual. Å andra sidan ger det schemalagda alternativet dig mer flexibilitet när det gäller att välja tidsramen under vilken du inte vill bli störd.

Det är tillrådligt att hålla knappen bredvid upprepade samtal aktiverade för nödsituationer. När det här alternativet är aktiverat kommer samtalet att gå igenom om samma nummer ringer dig upprepade gånger inom tre minuter.

Hur du avblockerar siffror

Om du bestämmer dig för att några av de blockerade kontakterna inte längre förtjänar att vara med på den blockerade listan kan du enkelt avblockera dem. Så här får du åtkomst till de blockerade numren:

Inställningar App> Telefon> Samtalstoppning och identifiering

Du måste trycka på Redigera i menyn Blockering och identifiering av samtal och välja den röda ikonen framför kontakten. För att bekräfta ditt beslut väljer du Avblockera som visas bredvid kontakten när du trycker på den röda ikonen.

Slutsats

Metoderna i denna artikel bör hjälpa dig att hantera alla oönskade samtal. Men om en samtal lyckas komma runt blocket och fortsätter att bry dig, bör du överväga att rapportera dem till din operatör.