Som man säger, spelar det ingen roll hur mycket du spenderar men hur mycket du har sparat. Särskilt om du är en av de iPhone X- och iPhone X-användare som led av en oväntad förlust av mobildata på din telefon. Om du är en av Apple iPhone X som har upplevt detta är det viktigt att du vet hur du sparar data på din iPhone och iPhone X. Anledningen till den här händelsen är när Wi-Fi-signalen är ostabil, Wi-Fi Assist-funktionen på din iPhone X fungerar och byter sedan från WiFI till telefonens data istället. Denna standardfunktion på iPhone X kan enkelt slösa bort dina data.

Det främsta skälet till att din iPhone X WiFi inte förblir ansluten är att din WLAN till mobildataanslutningsfunktion som är aktiverad i iOS-inställningarna på din Apple iPhone X.

Ett alternativ för Apple iPhone X lades till för att automatiskt växla Wi-Fi och mobilanslutning, till exempel LTE, för att upprätta en stadig nätverksanslutning hela tiden. Den goda nyheten är att denna WiFi-inställning kan justeras för att fixa iPhone X WiFi-problemet och inte ha den att växla till data automatiskt, och därmed kunna spara data på din iPhone X.

Hur man sparar data på iPhone X

  1. Öppna din Apple iPhone X-smarttelefonGå till inställningarTryck på mobilalternativet Bläddra ner tills du hittar WiFi-assistent Stäng av Wifi Assist. Detta gör att du kan ansluta till närmaste WiFi-anslutning registrerad på din iPhone X

Om du deaktiverar det här läget kommer din iPhone X inte att växla från Wifi till mobilt Internet automatiskt.

Fixa WiFi-problemet på iPhone X

Öppna din telefon> Gå till Inställningar> Klicka på Allmänt> Välj Lagring och iCloud-användning. Välj sedan Hantera lagring. Välj sedan ett objekt i Dokument och Data. Därefter, vippa oönskade objekt i en vänsterrörelse och tryck på Radera. Slutligen, tryck på Redigera> Ta bort alla för att ta bort alla appens data.

I de flesta fall hjälper instruktionerna ovan att lösa WiFi-problemet. Men om instanser inträffar och din Apple iPhone X WiFi-anslutning avslutas och automatiskt byter till telefonens mobildataanslutning, föreslår vi att du kör "torka cache-partition" och bör lösa WiFi-problemet. Denna lösning raderar inte data från din iPhone X. Alla data som foton, videor och meddelanden raderas inte och är i säkra händer. Du kan utföra funktionen ”Wipe Cache Partition” i iOS-återställningsläget. Rekommenderas också Hur man rensar iPhone X-cache