Förutom att vara en utmärkt telefon har HTC U11 ett 3000mAh-batteri, som kan ge upp till 12 timmars videouppspelning. Om du bara använder din telefon för att ringa samtal, sms eller kolla dina sociala medieflöden, kommer du att njuta av många dagars användning mellan batteriladdningar.

Den vanliga fulladdningstiden för HTC U11 är allt från 60 till 90 minuter när du använder Qualcomms Quick Charge 3.0-teknik. Även om detta verkligen är långt ifrån hemskt kan laddning ibland ta flera timmar. Men det betyder inte nödvändigtvis att din telefon är trasig. I många fall är problemet bakom långsam laddning av din telefon relaterat till ett felaktigt batteri eller ett tillfälligt programfel.

Fortsätt läsa för att ta reda på dina alternativ när din HTC U11 laddas långsamt.

STEG 1: Kontrollera USB-C-porten på din U11 och laddningskabeln

Detta kan verka som en triviell antydning, men du måste vara säker och eliminera dessa från listan över möjliga syndare. Kontrollera noggrant USB-porten på din telefon och kabeln för eventuella spår av skador - den kan vara böjd eller trasig. Helst skulle det vara bra om du kan använda en extra kabel som är kompatibel med din HTC U11 för att se om det gör skillnad.

Kontrollera också USB-C-porten för eventuellt skräp eller smuts eftersom det inte är ovanligt alls. Du kan använda en ficklampa för att göra denna process enklare. Se också till att kontakten är väl monterad.

En annan möjlig synder är korrosion eller oxidation, som i många fall kan tas bort hemma med en bomullspinne doppad i destillerad vit vinäger. Kom ihåg att gå långsamt medan du sveper på stiften på din USB-C-port och USB-kontakten. Blötlägg det inte och lämna inte våta områden någonstans. Om du är osäker på hur du gör det på rätt sätt kan du be en professionell om hjälp.

STEG 2: Se till att strömkällan är stabil

Ett annat grundläggande men viktigt steg är att se till att strömkällan fungerar korrekt. Det kan vara så att uttaget som är trasigt och därmed inte levererar rätt ström till din laddare. Dålig anslutning kan också vara den skyldige, så försök att sätta på kontakten igen. Av samma anledning, eliminera förlängningssladdar och försök använda ett annat uttag för att se om det löser problemet.

STEG 3: Inaktivera problematiska appar

Dra upp från startsidan på din U11 för att komma åt Inställningar och tryck sedan på Batteri.

Du kommer att se listan över alla appar som för närvarande körs och hur mycket energi de tappar från batteriet. Om någon av dem använder för mycket ström, inaktivera den. Att använda för många appar kan tömma ditt batteri eftersom det laddas eftersom det mesta av energin förbrukas i farten. Att inaktivera dessa appar kan alltså bidra till att förkorta laddningstiden.

Av samma anledning rekommenderas att du inte använder din U11 alls när du laddar.

STEG 4: Originalladdare / kabling är ett måste

Se till att du använder en original HTC-laddare och den ursprungliga laddningskabeln som passar din enhet. Tredjepartsladdare och / eller kablar brukar inte vara fullt kompatibla med din telefon och medan de kan fungera kan resultaten variera beroende på komponenter och teknik som används.

Slutsats

De flesta problem med långsam laddning är relaterade till en av ovanstående orsaker. Men om inget av dessa felsökningstips hjälpte dig, är chansen stor att ditt U11-batteri är trasigt. Det kan också finnas ett felaktigt logikkort i din telefon eller en böjd stift i USB-C-porten. Det rekommenderas att kontakta din transportör eller gå till en telefonverkstad och be om ytterligare hjälp.

Som en allmän regel bör du undvika hög luftfuktighet och / eller svett i närheten av telefonens portar. Det beror på att de kan komma djupare in i din enhet och orsaka ytterligare skador.

Har du haft ett liknande problem med din HTC U11? Hur löste du det? Berätta om dina erfarenheter i kommentarerna nedan.