YouTube, den mest populära plattformen för videodelning, får 300 timmar video laddas upp varje minut. Det är 12 och en halv dagars värde av innehåll som laddas upp varje minut! Med den mängden saker att titta på kommer du att hitta timmar på timmar med videor om ämnen du brinner för.

Att betrakta YouTube är inte det enda du har gått i ditt liv, det är bra att vara medveten om hur mycket tid du lägger igenom innehåll. Tack vare funktionen "Tid som tittas" kan du göra det nu.

Även om den är tillgänglig på YouTube-appen för Android- och iOS-smartphones kan du inte nå denna funktion via appens version på din surfplatta. Dessutom kan Time Watched inte heller hittas i plattformens webbversion. Och för närvarande är det inte säkert om det någonsin kommer att aktiveras.

Innan du fortsätter ska du se till att du har den senaste uppdateringen av YouTube-appen på din smartphone, oavsett om du använder en iOS- eller Android-app.

Kontrollera tiden

Följ dessa tre steg för att se hur mycket tid du har spenderat på YouTube-videor:

  1. Öppna YouTube-appen på din smartphone. Tryck på "Konto" -ikonen med din profilbild i det övre högra hörnet. Tryck på "Titta på tid".

Här kan du se din vakttid för idag, igår och de senaste sju dagarna. En annan ganska användbar statistik är ditt dagliga genomsnitt, vilket kan vara en indikator på om du har spenderat för mycket tid på att titta på YouTube dagligen.

tiden såg

Kom ihåg att om du använder YouTube Music eller YouTube TV kommer dessa tider inte att tas med i funktionen "Time Watched". Förutom denna begränsning beräknas klocktiderna från alla andra YouTube-produkter du har använt för att få tillgång till videoinnehållet.

Saker att notera

För att tillåta YouTube att beräkna din visningstid måste du vara inloggad på ditt konto. På så sätt förvaras allt du tittar på i din Watch History, som är huvuddatabasen för Time Watched-funktionen. Om du tar bort ett videoklipp från din visningshistorik räknas det inte i din tittartid.

Dessutom räknas inga vyer som spelats in i Chrome: s inkognitoläge eller liknande funktion i andra webbläsare. Den trafiken registreras inte i din klockhistorik på grund av den sekretesssäkerhet som sådana lägen ger.

En sak att tänka på när du använder den här funktionen är YouTubes alternativ för automatisk uppspelning som automatiskt spelar upp video efter video. Om du har aktiverat den och låter YouTube spela medan du inte tittar på filmerna, kommer allt som ingår i din totala visningstid också.

Google påpekar också att det finns ett känt problem som finns i den här funktionen. Det påverkar tiden som tittas på din dator, som inte rapporteras korrekt i Time Watched.

Youtube

Fler alternativ

Förutom statistiken som nämns ovan får denna funktion också ett par andra verktyg som kan hjälpa dig att optimera din vakttid.

tid på YouTube

Påminn mig att ta en paus

Det här alternativet låter dig ställa in en påminnelse som kommer att visas när du tittar på videor. För att effektivt påminna dig om att ta dig en paus. När tiden kommer kommer den att pausa videon automatiskt åt dig.

Naturligtvis kommer det inte att tvinga dig att sluta titta på YouTube, eftersom det inte skulle vara i plattformens bästa intresse. Eftersom påminnelsen visas i form av en avisering försvinner den när du avfärdar den eller helt enkelt återupptar uppspelningen av videon.

Den här funktionen använder en timer som bara räknar tiden när du tittar på YouTube på din smartphone. Om du pausar eller stänger en video, pausar den också timern. I sin tur återställs timern varje gång du stänger YouTube-appen, loggar ut, byter enheter eller pausar videon i mer än 30 minuter. Timern fungerar inte för offlinevideor, liksom när du kastar från din smartphone till en annan enhet.

Spela automatiskt nästa video på / av

När du är klar med en video spelas en annan automatiskt. När du väljer vilken video som ska spelas nästa baserar YouTube dessa rekommendationer i din titthistorik.

Om du är ansluten till ett mobilnät stannar Autoplay efter 30 minuters inaktivitet. För Wi-Fi-anslutningar är gränsen fyra timmar. Båda dessa begränsningar hindrar dig från att antingen spendera för mycket av ditt mobila internet eller att din dator ska arbeta i timmar.

Scheduled Digest

Denna funktion tar alla dina dagliga pushmeddelanden som du normalt skulle få till din mobila enhet och levererar dem till dig en gång om dagen. Standardinställningen är kl. 19, men du kan ändra den till vilken tid som passar dig bäst.

Observera att även om den här funktionen fungerar på både Android-smartphones och surfplattor, är den för närvarande bara tillgänglig för iPhone och inte för iPad.

Inaktivera ljud och vibrationer

Du kan också ställa in alla dina YouTube-aviseringar som tyst utan att distrahera dig med ljud och vibrationer. Du kan också välja klockslag då dessa kommer att vara tyst, med standardinställningen att de stängs av under perioden mellan 22:00 och 08:00.

Bara så att du är medveten hindrar den här funktionen inte att aviseringar kommer till din enhet. Det påverkar inte heller uppladdningsmeddelandena, som levereras tyst som standard. Och som med Scheduled Digest fungerar det inte heller på din iPad.

Håll din vakttid i schack

Med så mycket innehåll att se på YouTube är Time Watched-funktionen ett ganska bra tillägg. Det hjälper dig att spåra hur mycket tid du faktiskt spenderar på videor varje dag. Och om du av misstag släpps med matlagningstips eller tittar på hur förbränningsmotorn fungerar på insidan, kan du låta appen påminna dig om att det kanske är dags att trycka på stoppknappen.

Tycker du att den här funktionen är användbar? Känner du till hur mycket tid du spenderar på YouTube varje dag? Vill du dela ditt dagliga genomsnitt? Lämna i så fall en kommentar i avsnittet nedan.