Microsoft har verkligen överträffat sig själv med den otroligt populära Xbox One-spelkonsolen. . Det släpptes i slutet av 2013, vilket var för sex år sedan. Vi påpekar detta eftersom det fortfarande har några mindre brister.

En av dem är insynen i vissa av dess funktioner. Namnlösa: Många människor vet fortfarande inte hur de tar reda på hur många timmar de har spenderat på att spela enskilda spel på Xbox One. Andra företag, som Valve, är dock mycket ärliga när de visar denna statistik.

Microsoft verkar å andra sidan dölja dem. Läs vidare för att ta reda på hur du letar upp dem.

Varför är denna statistik svår att nå?

En del människor kanske tror att det inte bara är en slump att timmar som spelas är mycket svåra att upptäcka på Xbox One. Det är troligtvis inte fallet. Microsoft gillar förmodligen inte att visa dessa nummer eftersom det kommer att visa hur beroendeframkallande vissa av spelen är.

Om föräldrar lätt kunde slå upp denna statistik skulle de förmodligen jorden sina barn från att leka. Även spelare själva kan ibland vara bekymrade när de ges dessa siffror.

Som nämnts ovan varnar andra spelföretag sina användare om deras beroendeframkallande karaktär. Oavsett, spelare, främst barn, kan inte hålla sig själva och spela i timmar varje dag.

Människor som är beroende av spel tycker inte om att erkänna det. Och även om detta beroende inte är så ohälsosamt som andra, är det fortfarande ett problem.

Videospel är inte dåliga; de är fantastiska. Du måste bara hitta en balans och begränsa dina krav på att spela hela dagen. En bra start är att se exakt hur mycket tid du spenderar på vissa speltitlar.

Xbox ett

Se hur många timmar du har spelat ett individuellt Xbox One-spel

Ledsen för den berörda mammatonen, men att spendera mycket tid på ett spel är också ett tecken på engagemang och expertis. Hundratals timmar spelas inte alltid lika bra som färdigheter, men det gör det mesta av tiden.

Nu kan du visa upp för dina vänner och kollegor efter att ha tagit en skärmdump av dina timmar spelade på Xbox One. Så här ser du de exakta siffrorna:

  1. Starta upp din Xbox One. Hitta det spel du vill kontrollera de timmar som spelas på startskärmen. Alternativt kan du använda menyn Mina spel och appar. Markera spelets ikon. Använd hamburger-menyknappen på din styrenhet för att visa app-menyn. Tryck sedan på Gå till officiell klubb. Rulla åt vänster eller höger för att komma åt fliken Progress på den nya skärmen du ser. Du kommer att landa på fliken Prestationer. Rulla ner och välj på fliken Statistik. Fliken Statistik visar totalt antal timmar som spelas och annan intressant spelstatistik. Här kan du klicka på Jämför med vänner och se vem som har använt fler timmar på att spela detta spel.

Du kan följa dessa steg för att kontrollera dina timmar spelade för alla spel på Xbox One. Den här metoden testas och fungerar med den aktuella Xbox One-uppdateringen. De har ändrat dessa inställningar mycket i år, och du kan antagligen gissa varför!

Varför spelas timmar en viktig statistik?

En rolig sak att göra på Xbox One är att samla alla prestationer från dina favoritspel. Detta är ofta svårt och tar mycket tid. Det finns en term i spel som kallas speedrunning. Detta är när människor försöker sitt bästa för att slutföra hela spelet på kortast möjliga tid.

Vissa människor gör en karriär av dessa utmaningar och strömmar ofta sina spelupplevelser online. En annan anledning till att timmar som spelas är viktiga är att den stat ensam visar ditt engagemang för själva spelet.

Spelare med den längsta tiden som spenderas är ofta professionella spelare. Dessa människor är så bra att de får betalt för att spela. Detta är en dröm som går i uppfyllelse för alla spelare, men det är svårt att uppnå. Det är därför du måste lägga timmarna och öva tills du blir en av världens bästa spelare.

xbox-gaming

Spel ansvarsfullt

Spel är en utmärkt och rolig hobby, men låt det inte bli ett missbruk. Om du kontrollerar dina timmar spelade på Xbox One och märker att du spenderar för mycket tid kan du försöka ändra det. Dock kan timmar flyga om du håller dig till samma spel i flera år.

Om spelet i fråga är en ny titel, till exempel den nya Call of Duty Modern Warfare, kan du ta en paus. Att spela för mycket kan orsaka utbrändhet och du kan tappa viljan att spela. Om spel blir en ork, gör något annat ett tag.

Hur många timmar spelade på ett enda spel på Xbox One är din personliga rekord? Dela gärna din spelstatistik med oss ​​i kommentaravsnittet nedan.