Apple Watch är en fantastisk teknik som kan berätta mycket mer än bara tid. Eftersom klockan levereras med ett GPS-spårningssystem kan du använda den för att kontrollera kartor och navigera i en okänd stad eller stadsdel. Du kan också para den med din iPhone och göra det enklare att använda vissa funktioner. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du använder kartor på din Apple Watch.

Se även vår artikel Hur du ser och använder stegräkning på Apple iWatch

Använda kartor på din Apple Watch

Apple Watch kan hjälpa dig hitta din väg när du går vilse, men att använda Maps på det är lite annorlunda än på en iPhone. Det kommer att ta några minuter att vänja sig men när du gör det kommer du inte att gå tillbaka till att använda en smartphone. Apple-klockan kan inte ersätta din iPhone helt, men den kan hantera vissa funktioner bättre. Du kan använda den ihopkopplad med din telefon eller som en fristående enhet. Så här använder du kartor på din Apple Watch.

Använd kartor på apple watch

Hitta kartorna först

Det första du bör göra är att hitta kartikonen och starta appen. Tryck sedan på Digital Crown för att komma åt kartorna. Du kan lägga till kartor i din dockning så att du kan komma åt dem genom att trycka på sidoknappen och svepa till kartan.

Hitta dig själv på kartan

När kartan öppnas måste du bestämma din plats. Klicka på "Min plats" -knappen och använd Digital Crown för att zooma in eller ut för att hitta var du är. Du kan svepa runt med fingret för att flytta kartan, på samma sätt som du gör på din iPhone.

Hitta din önskade plats

När du har kommit fram till var du är är det dags att ställa in destinationen du vill komma till. Du kan göra det genom att knacka på fliken "Sök" eller så kan du söka efter närliggande platser som restauranger, köpcentra och andra platser. Du kan också ange adressen till den plats du vill åka till och appen navigerar dig dit, precis som en vanlig GPS.

Apple Watch kommer ihåg alla platser och adresser som du nyligen har sökt efter, om du vill besöka en plats. Du kan använda dikteringsverktyget för att berätta för din klocka vart du vill gå istället för att skriva ner den i sökfältet. Siri kan också hjälpa dig hitta din väg, och det bästa är - du behöver inte titta på din klocka för att komma dit.

Hitta din väg

Apple Watch kommer ihåg ditt hem och din arbetsplats. Fliken Adresser visar alla tillgängliga adresser från din kontakt när klockan drar dem direkt in i appen. Du kan välja en plats genom att trycka på och hålla ”Min plats” tills kontakterna dyker upp. Hitta personen du vill besöka så får du vägbeskrivning direkt.

Välj önskad plats och bläddra ner tills du ser ”Vägbeskrivning.” Du kan sedan välja dina transportmedel och välja mellan körning, kollektivtrafik och promenader. Klockan kommer att uppskatta den tid du behöver för att komma till din destination. Klicka på Start för att aktivera navigering.

Lyssna på kranarna

Hur man använder kartor på apple watch

En av de bästa sakerna med att använda kartor på din Apple Watch är att den kan navigera dig till din destination utan att du någonsin tittar på skärmen. Din klocka kommer att ljuda ljud och säga när och var du ska vända dig. Här är kommandona:

  1. Tre par med två kranar betyder att du ska svänga åt vänster. En serie med tolv kranar betyder att svänga höger. Den första vibrationen säger att du är nära destinationen. Den andra vibrationen betyder att du kom.

Du kommer att behöva lite tid för att få dina öron i harmoni med att knacka, och du tror inte hur användbart det är när du får tag på det!

Tid själv

Apple Watch kommer att hålla reda på den tid du behövde för att komma till din destination. Det kanske inte är viktigt när du inte har bråttom, men det är praktiskt när du springer eller joggar. Du kan hålla reda på dina framsteg bara genom att titta på klockan.

Stoppa navigeringen när du når destinationen

Du bör stänga av kartorna när du når din destination för att spara batterilivslängd för resan tillbaka. Om du inte trycker på den lilla 'X' -ikonen fortsätter navigeringen och slutligen tömmer du batterierna.

Praktiskt, enkelt och högteknologiskt

Papperskartor var det enda alternativet resenärer hade i årtusenden och de krävde bra kartläsningskunskaper. Men interaktiva kartor som Apple Maps eller Google Maps har navigering på professionell nivå tillgänglig för alla.

Installera Apple Maps på din Apple-klocka och nå din destination utan att titta på kartan. Prova det, så glömmer du din iPhone.