Jag kan förmodligen säga att de flesta av oss har drabbats av irritationen som är snabbmeddelandet "Otillräckligt utrymme" som levererats till oss med tillstånd från våra iPhones eller andra iOS-enheter. Du går för att ta en bild eller ta en video och din älskade fickkompis och modelleringsverktyg kastar ut ett stort fett NÄTT.

Se även vår artikel Hur man tar bort alla foton från iCloud

Irriterad kan vara för ett mjukt ord. Riktigt förvärrad är kanske mer lämplig. Det som är värre är att du går och kontrollerar din iCloud bara för att inse att det knappt finns något i det.

 Hur är detta möjligt?

Tja, min vän, har jag fått handledning för dig.

Använda iClouds fotobibliotek

Du kan direkt frigöra nödvändigt diskutrymme genom att använda iCloud Photo Library direkt från din iPhone. iCloud Photo Library använder iCloud Storage så att dina videor och foton förblir uppdaterade på alla iOS-enheter. Detta möjliggör mindre irritation när du bara måste ta de underbara landskapsfoton och selfies i ögonblicket. För att detta ska fungera effektivt måste du se till att du för närvarande har tillräckligt med iCloud-lagringsutrymme. Tänk också på att bilder som har strömmats endast kan ses online.

iCloud Photo Library tenderar att lagra dina senaste och mest visade foton. Om du har tillräckligt med lagringsutrymme kommer iCloud Photo Library ofta att fylla det med ytterligare lokalt lagrade foton. Äldre foton kan tas bort utan din vetskap för att frigöra mer utrymme.

Så här aktiverar du iCloud Photo Library för din iPhone:

Med "Optimera iPhone-lagring" kommer dina originalfoton och videor att ersättas av versioner i enhetsstorlek för att automatiskt frigöra plats när du behöver det. Versionerna med full upplösning lagras säkert i iCloud. Beroende på antalet foton kan det ta iCloud Photo Library mycket tid att slutföra överföringsprocessen.

Hantera lagring

Alla initiala iCloud-konton har 5 GB gratis lagringsutrymme. Detta är mer än tillräckligt för dem som bara använder sin iPhone sparsamt. För de flesta individer med en iPhone och ambitioner att bli en Instagram-modell behöver du troligtvis mer utrymme. Den lägsta planen börjar på $ 0,99 / månad för 50 GB lagringsutrymme och ökar bara därifrån. Du kan dela större lagringsplaner med familjen om du känner dig så benägen.

Utan tillräckligt med iCloud-lagring kan din enhet inte säkerhetskopiera något till iCloud. Detta inkluderar:

 • Nya foton och videor iCloud Drive Ytterligare iCloud-appar

Dina textmeddelanden sparas inte eller förbli uppdaterade och du kan inte skicka e-postmeddelanden med din iCloud-adress. Just nu måste du gaffla lite kontant varje månad eller börja ta bort oönskade artiklar.

Visa tillgängligt utrymme

Innan du fattar några större beslut bör du kontrollera exakt hur mycket utrymme som finns kvar på din iPhone. Att göra detta:

iOS 10.3+

iOS 10.2 eller tidigare

 • Gå till Inställningar och leta upp iCloud. Klicka på Lagring.

För dig som tycker det är lättare att göra dessa saker på din dator:

Mac-användare

 • Klicka för att öppna Apple-menyn och välj Systeminställningar. Leta upp och klicka på iCloud och klicka sedan på Hantera.

PC-användare kan helt enkelt öppna iCloud för Windows.

Uppgradera din plan

Om du är trött på all huvudvärk och vill undvika den fruktade "Not Enough Storage" eller "iCloud Storage is Full" -dialogrutorna kan du lägga till lite mer utrymme till din iCloud-lagring. Att göra så:

 1. Gå till Inställningar och tryck på ditt namn (under bör läsa "Apple ID, iCloud, iTunes, & App Store"). Klicka på iCloud> Hantera lagring (eller iCloud Storage). Välj "Ändra lagringsplan". Från de tillgängliga, välj vilken lagringsplan som passar bäst för dina behov. När du har valt klickar du på Köp. Du kan bli ombedd att logga in med ditt Apple ID för att bekräfta köpet. Om du är det, kan du behöva logga in först och välj sedan planen. Avsluta med att trycka på Köp.

Radera äldre objekt

Om du bara behöver lite ledigt utrymme kan du alltid ta bort äldre innehåll som:

 • iCloud-säkerhetskopiorFoton och videor är inte längre värda att hålla filer, e-post och textmeddelanden

Alla nyligen raderade artiklar har en återhämtningsperiod på 30 dagar innan de förloras för alltid. Men om du har överskridit din iCloud-lagring kommer nya foton att ersätta de äldre automatiskt och radera dina nyligen raderade foton så mycket snabbare. Om du är orolig för att ta bort saker för att frigöra utrymme kan du alltid arkivera den gamla informationen så att ditt sinne är bekvämt.

Så här tar du bort foton från iPhone eller annan iOS-enhet:

 1. Öppna Foton-appen och välj fliken "Foton", som finns längst ner på skärmen. Klicka antingen på ett foto som du vill ta bort eller, om du behöver ta bort flera foton, klicka på "Välj" i det övre högra hörnet av skärmen. Här kan du avmarkera alla foton för borttagning. Tryck på papperskorgen för att ta bort de valda fotona.

iCloud Management

När du säkerhetskopierar din iPhone till iCloud laddas all den viktigaste informationen automatiskt upp. Detta inkluderar alla dina dokument, foton och videor. Om du föredrar att spara lagring och minska utrymmet som används kan du minska storleken på din iCloud-säkerhetskopia genom att stänga av apparna som du inte vill säkerhetskopiera.

Välja appar för säkerhetskopiering

De flesta iOS-appar kommer automatiskt att säkerhetskopiera sig till iCloud efter den första installationen. Du kan välja bort detta genom att:

iOS 10.3+

 1. Gå till Inställningar och tryck på ditt namn (under bör läsa "Apple ID, iCloud, iTunes, & App Store"). Klicka på iCloud> Hantera lagring (eller iCloud Storage). Tryck på säkerhetskopior och välj den enhet som ska användas. Under "Välj data för att säkerhetskopiera", slå av apparna som du inte vill säkerhetskopiera. Välj "Stäng av och ta bort ”När de presenteras efter varje växling. Om du vill ta bort alla säkerhetskopior väljer du "Radera säkerhetskopia" längst ner på skärmen.

iOS 10.2 eller tidigare

 1. Gå till Inställningar och knacka på Allmänt, sedan Lagring & iCloud-användning. Under iCloud, klicka på Hantera lagring.Välj enheten som används. Välj "Stäng av och ta bort" när den visas efter varje växling. Om du vill ta bort alla säkerhetskopior väljer du "Radera säkerhetskopia" längst ner på skärmen.

Efter din bekräftelse kommer säkerhetskopieringen att avbrytas och all lagrad information tas bort i iCloud. Du har 180 dagar från inaktiveringstillfället för att återställa det som förlorades.

Hantera meddelanden och e-post

Genom att ta bort e-postmeddelanden kan du frigöra iCloud-utrymme från ditt iCloud-e-postkonto. Du kan också flytta alla e-postmeddelanden från din iPhone eller andra iOS-enheter till din Mac eller PC, som inte räknas mot din iCloud-lagring.

Så här tar du bort e-postmeddelanden och frigör utrymme på iOS 11:

 1. Öppna din Mail-app. Tryck lätt ner för att markera ett meddelande. Du vet att det gjordes korrekt när en rund cirkel visas till vänster om meddelandet. Just nu kan du välja alla meddelanden du vill ta bort. Om det visar sig vara svårt för dig (feta fingrar är fördömda) kan du radera varje meddelande ett i taget genom att öppna dem och välja papperskorgen-ikonen högst upp på skärmen. Tryck nu för att öppna papperskorgen. För att komma dit trycker du på menyikonen längst upp till vänster och bläddrar tills den finns. Du kan välja att radera meddelanden en i taget eller acceptera prompten längst upp på skärmen markerad som TOMT TRASH NU för att ta bort alla objekt i mappen .

Ta bort bilagor och texter

Alla textmeddelanden och bilagorna som finns i skickas till iCloud-lagring. Gör mer utrymme tillgängligt genom att ta bort texter och bilagor som inte längre behövs.

Att göra så:

 1. Öppna appen Meddelanden och välj en konversation. Tryck lätt ned på chattbubblan eller bilagan du vill ta bort. Från de tillgängliga alternativen som dyker upp, välj Mer ... Detta ska dra ner pop-up-fönstret och nu visas ett blått bock till vänster om meddelandet eller bilagan. nederst till vänster på skärmen klickar du på papperskorgen-ikonen för att ta bort de valda meddelanden eller bilagorna.

Om du hellre hoppar över att försöka hitta ett specifikt meddelande eller bilaga för borttagning och bara vill ta bort en hel konversation:

 1. Öppna appen Meddelanden. Från den här skärmen, svep åt vänster i konversationen du vill ta bort och tryck på Radera. Bekräfta genom att knacka på Radera igen när du uppmanas.

Så här tar du bort flera konversationer samtidigt:

 1. Öppna meddelanden-appen och knacka på Redigera i det övre vänstra hörnet. Välj varje konversation för borttagning genom att knacka på cirkeln till vänster.

iCloud Drive

Apples definitiva lösning för dokument- och filhantering är iCloud Drive. Alla med ett iCloud-konto har åtkomst till iCloud Drive. ICloud Drive fungerar tillsammans med Files-appen och kan hjälpa dig att lagra filer och dokument från tredjepartsapplikationer som OneDrive och Google Drive.

Upplägget

När du börjar installera din iPhone erbjuds du också att installera iCloud Drive. För dem som valde Ja behöver du inte oroa dig för en sak och kan flytta genom följande steg.

 1. Om du valde Nej, för att nu aktivera iCloud Drive: Gå till inställningar och tryck på ditt namn (under bör läsa "Apple ID, iCloud, iTunes, & App Store"). Tryck på iCloud.Scroll för att hitta iCloud Drive och slå på .

Radera dokument och filer

Radera enkelt filer och frigöra lite utrymme genom att:

 1. Starta appen Filer. Tryck på Bläddra, längst ner på skärmen. Öppna iCloud-enheten under avsnittet "Platser". Öppna mappen du väljer och tryck på "Välj" längst upp till höger. Markera varje fil du vill ta bort och knacka på Radera längst ner till höger.

Du kommer inte att få en bekräftelseförfrågan. När filerna har tagits bort kan de bara återställas genom "Nyligen raderad".

För dem som har en begränsad plan och vill spara mobildata kan du förhindra att Files-appen konsumerar mer än nödvändigt. Att göra så:

 1. Starta inställnings-appen och tryck på "Cellular". Under avsnittet "Cellular Data", leta och slå av appen Filer.

Detta säkerställer att iCloud Drive inte konsumerar någon av dina celldata, vilket sparar pengar i processen. Var noga med att slå på den igen när det behövs.