Google Home-högtalare är bekväma smarta enheter som använder Google Assistant för att lyssna på dina röstkommandon och förse dig med olika tjänster.

Visste du att förutom att spela musik eller läsa nyheterna, kan du använda dessa högtalare som intercom-liknande kommunikationsenheter? Naturligtvis betyder det att du behöver minst två av dem i ditt hushåll.

Om du vill skicka korta, snygga meddelanden till familjemedlemmar med hjälp av dina Google Home-högtalare läser du rätt artikel. Här hittar du allt om Googles startsändningsfunktion och hur du använder den på rätt sätt.

Vad är Broadcast-funktionen?

Med Google Home Broadcast-funktionen kan du skicka ett röstmeddelande via var och en av Google Home-enheter i ditt hushåll.

Låt oss säga att du vill meddela alla dina familjemedlemmar att du snart kommer att besöka några vänner. Istället för att skrika eller skicka texter kan du skicka ett röstmeddelande från din Google Home-högtalare till alla andra Google Home-högtalare i huset som är anslutna till samma nätverk.

Om du vill sända ett meddelande behöver du också minst en hushållsmedlem för att vara länkad till var och en av Google Home-assistenterna i ditt hus. Du bör också stänga av läget 'Stör ej' och 'Stopptid'.

Dessutom bör du tänka på att du inte kan sända ett röstmeddelande endast till en enskild enhet. När du utför detta kommando kommer ditt meddelande att gå igenom alla andra Google Home-högtalare som är länkade till samma nätverk. Tyvärr finns det (fortfarande) inget sätt att välja mottagare.

google hem som intercom

Hur man sänder med Google Chrome

Om du vill sända ett meddelande måste du antingen vara i närheten av en Google Home-högtalare eller så behöver du en telefon som har en Google Assistant-funktion som uppfyller alla dess krav.

Samma telefon bör ha samma Google-konto som alla andra Google Home-enheter. Observera att din telefon kan anslutas till ett annat nätverk och inte samma Wi-Fi som dina Google Home-enheter. Så här ska du göra:

utsända

Om du är nära en av Googles hemmahögtalare kan du använda röstkommandot för att börja sända. Börja med "OK, Google (eller Hej, Google)" och säg sedan ett av dessa kommandon:

  1. "Broadcast". "Berätta för alla". "Shout". "Meddela".

... följt av meddelandet som du vill skicka.

Tänk på att meddelandet du skickar också spelas upp via Google Home-högtalaren som du använde för att sända ditt meddelande.

Använda specialsändningar

Google Home-högtalare har flera integrerade sändningsvarningar som du kan använda istället för att skicka ditt eget anpassade meddelande. Till exempel kommer ett "Middag / Frukost / Lunch är klar" att sända en virtuell middagsklocka som meddelar dina hushållsmedlemmar att de kan komma till matsalen.

Detsamma gäller för några andra universella larm, till exempel ett väckarklocka eller en sändning som du snart kommer hem, eller att det är dags att titta på en film tillsammans och olika andra saker. Du hittar en lista över alla inbyggda sändningskommandon på den officiella Googles supportwebbplats.

Svara på en sändning

Om du är i slutet av sändningen kan du svara till avsändaren. Till skillnad från den ursprungliga sändningen kommer ditt svar bara att återgå till den sändande enheten, oavsett om det är en telefon eller en Google Home-högtalare. Var uppmärksam - Om avsändaren använde en Google Home-app för att sända ett meddelande, kommer ditt svar att gå till Google Assistant istället för den appen.

Du kan svara på en Google Home-sändning på två sätt - via röstkommandot för Google Home-högtalare eller med en svarsknapp på Google Home Hub (om du har det).

För att svara på en sändning med högtalaren kan du bara säga: “Hej, Google. Svara. ”Alternativt kan du använda“ OK, Google. Skicka ett svar. ”När du hör svaret från Google Assistant, säg bara ditt meddelande så skickas det tillbaka till den sändande enheten.

När det gäller Google Home-nav kommer en liten svarsknapp att visas längst ner till höger på skärmen. Klicka bara på den och vänta på att enheten ska svara innan du spelar in ditt meddelande.

Inte lika effektiv som en riktig intercom

För närvarande är detta den närmaste funktionen till den rätta intercomfunktionen. Det finns emellertid en anledning till att det kallas 'Broadcast' och inte 'Intercom'.

Den här funktionen tillåter endast envägskommunikation - den sändande enheten skickar först meddelandet och sedan kan mottagaren vänta och svara. Å andra sidan bör intercom låta dig kommunicera i realtid utan några pauser mellan de två meddelandena.

Men innan Google lanserar en bättre funktion är det fortfarande mer än tillräckligt för att skicka konkreta kommandon och annan information där den andra sidan kan svara vid behov. Vilket alternativ föredrar du - sändning eller intercom? Varför? Säg ditt kommentar i kommentarerna nedan.