Varje enhet behöver någon form av en filutforskare för att navigera genom filer och mappar. För Mac är det Finder. För Windows är det File Explorer och för Android är saker mer komplicerade.

Tyvärr har många Android-enheter inte en inbyggd filutforskare, som tar bort mycket av enhetens funktionalitet. Det är därför många Android-användare använde sig av ES File Explorer för att fylla i klyftan. Denna app har varit fantastisk och mycket användbar ... kanske fram till nyligen.

Ta reda på vad ES File Explorer kan göra och vilka andra Android-appar du kan använda som ett alternativ.

ES File Explorer - Hur man installerar

Det är verkligen synd att ES File Explorer fick start från Google Play Store. Du får reda på allt om den här skandalen om du fortsätter att läsa, men för nu, låt oss fokusera på appens funktioner. Kom ihåg att inte ladda ner appen som heter ES Explorer och ES File Manager File Commander 2019 från Play Store eftersom det är ett falskt.

falska es explorer

För närvarande är det den enda ES File Explorer som du kan hitta i Google Play Store och det är ingenstans nära originalet. Istället kan du använda följande länk för att ladda ner ES File Explorer APK-filen direkt från den officiella ES APP Group-sidan.

Denna app är gratis att ladda ner och installera, och även om det fanns en premiumversion av appen, har alla funktioner sedan låst upp för alla. Starta appen när du har installerat appen enligt anvisningarna på din Android-enhet.

ES File Explorer Funktioner Sammanfattning

På hemskärmen på appen ser du dess många funktioner. Det finns olika kategorier och alternativ. Det mest grundläggande är filhanteringsalternativen för att klippa, radera, kopiera och klistra in filer.

Lagringshanteringsfunktionerna i ES File Explorer är fantastiska, med vilken du kan se exakt vad som tar upp allt utrymme. Det finns också en molnlagringshantering för Dropbox, Google Drive, OneDrive och andra molnkonton.

Du kan också ansluta till andra enheter i ditt lokala nätverk och dela filer mellan enheter. Slutligen finns det olika verktyg som uppgiftshanteraren, visa dolda filer på din Android, etc.

ES File Explorer - Hur man navigerar

På vänster sida av huvudmenyn ser du alla huvudkategorier som filmer, bilder, musik, appar osv. När du öppnar ett av dessa objekt öppnar du ett nytt fönster. Du kan ha upp till tolv fönster öppna åt gången.

I det övre högra hörnet av skärmen hittas sökalternativet. Tryck på den så får du ett tomt fält där du kan ange din fråga, och appen söker på ditt SD-kort efter det. Alternativmenyn finns till höger.

Du kan välja Ny för att skapa en ny fil i den aktuella mappen som du använder, Uppdatera, lista alla dina öppna Windows eller visa historiken för dina besökta mappplatser på SD-kortet eller molnet.

ES File Explorer - Hur man använder

ES File Explorer fungerar på samma sätt som alla stationära filutforskare. Du kan komma åt dina lokala filer genom att välja SD-kortikon från rullgardinsmenyn längst upp. Från det här fönstret kan du gå till hemskärmen, din root-katalog, nedladdningsmappen eller intern lagring.

När du börjar surfa i filerna ser du att det är lätt att navigera, där du hittar en lista över alla tidigare mappar längst upp. Du kan gå igenom dina steg när som helst genom att trycka på någon av mapparna.

Om du vill flytta filer, tryck på dem och håll fingret. Du kan göra detta för flera filer - de väljs om de har ett bockmärke bredvid namnet. När du är klar med att välja filerna kan du kopiera, klistra in eller klippa dem som du vill.

Du kan trycka på Mer-menyn för ytterligare alternativ, till exempel delning, komprimering, kryptering av filer etc.

ES File Explorer gått från Play Store

ES File Explorer var en av de bäst rankade filhanteringsapparna i Play Store, med miljoner nedladdningar och positiva recensioner. Men allt ändrade sig i april 2019 när Google beslutade att ta bort appen från Play Store.

Då hade appen en gång stor blivit uppblåst med onödigt innehåll och för många annonser. Vissa användare rapporterade att annonserna öppnades på egen hand utan användarinmatning. Det fanns också sårbarhetsanspråk där vissa användare påstås ha stulit sina personuppgifter.

ES File Explorer bytte från en utvecklare till en annan. Det var egenskapen till DO Global, en kinesisk teknikjätte, vid tidpunkten för dessa smickrande händelser. Företaget bad senare om ursäkt för oegentligheterna som involverade ES File Explorer och några andra appar i sin portfölj.

Google har med rätta tagit bort denna app för många policyöverträdelser.

mapp

Alternativa File Explorer-appar

Lyckligtvis för dig finns det andra filhanteringsappar i Google Play Store. Här är några av de bästa:

ASUS File Manager

ASUS File Manager är en fantastisk filhanterare som är kompatibel med de flesta Android-enheter. Gränssnittet är snyggt och enkelt. Listan över filtyper som stöds är enorm. Det finns arkiveringsfunktioner, molnlagringsfunktioner, stöd för LAN och SMB, och alla dessa är gratis. Annonserna är få, men tyvärr är root-åtkomst inte tillgänglig. Slutligen kan du använda den här filhanteraren för att dekomprimera och komprimera zip- och rar-filer och överföra dem från din telefon till PC och vice versa.

Xiaomi File Manager

Mi File Manager är en fantastisk filhanterare från det kinesiska teknikföretaget Xiaomi. Den här hanteraren är förinstallerad på de flesta Xiaomi Android-telefoner. Det är också gratis att ladda ner och använda, även om det finns några annonser.

mi filhanterare

Filutforskning och hantering

Tyvärr är ES File Explorer inte längre tillgänglig i Google Play Store. Kanske kommer det att förändras i framtiden, men fram till dess finns det några bra alternativ. Utöver ovanstående går hederliga nämner till MiXplorer, Total Commander och Astro File Manager.

Använder du fortfarande ES File Explorer? Hur fungerar det för dig? Låt oss veta i kommentarerna.