Kodi är ett fantastiskt mediecenter men om du behöver uppgradera det på en Amazon Fire Stick måste du installera om det. Om du är trött på det och vill prova ett annat system måste du avinstallera det. Det är vad dagens handledning handlar om. Hur man avinstallerar Kodi från en Amazon Fire Stick.

Amazon Fire Stick är en anständig enhet i sig. Det ger tillgång till ett gäng TV-program och filmer och är ett bra köp men att installera Kodi verkligen väcker det till liv. Därefter utvidgar du dina alternativ på ett enormt sätt beroende på vilka Kodi-tillägg du använder. Eftersom installationen bara tar ungefär fem minuter är det något som alla Amazon Fire Stick-användare bör försöka minst en gång.

Eftersom jag har svårt att tro att du vill avinstallera Kodi för alltid kommer jag också att täcka ominstallering av en nyare version.

Avinstallera Kodi från en Amazon Fire Stick

Oavsett om du avinstallerar Kodi från din Amazon Fire Stick för gott eller bara uppgraderar till en nyare version, är processen exakt densamma. Innan du börjar, om du tar bort Kodi för alltid, kan det vara en bra idé att ta bort alla tillägg du installerade. Att ta bort Kodi tar inte alltid bort dessa tillägg och de tar upp värdefullt utrymme på din pinne om du lämnar dem där.

Jag föreslår att du tar bort eventuella tillägg först innan jag går vidare till att avinstallera Kodi. Om du tar bort en version till förmån för en annan behöver du inte ta bort tillägg.

  1. Öppna din Amazon Fire TV och välj Inställningar. Välj applikationer och hantera installerade applikationer. Bläddra igenom applikationslistan tills du hittar Kodi. Välj den och välj sedan Avinstallera från nästa skärm. Bekräfta ditt val på nästa skärm. Låt processen slutföra .

Detta är det enklaste sättet att avinstallera Kodi från en Amazon Fire Stick. Du kan också använda Apps2Fire eller adbFire för att ta bort det. Det finns andra program för att hantera din Fire Stick men jag använder dessa två.

  1. Hämta IP-adressen till din Amazon Fire Stick från menyn Inställningar. (Inställningar, Enhet, Om, Nätverk). Öppna Apps2Fire eller adbFire och skriv IP-adressen i fönstret. Välj Fire TV Stick och välj alternativet Avinstallera APK. Beroende på vilket program du använder kan detta märkas annorlunda. Välj Kodi eller skriv namnet och välj Apply. Välj Kodi-installationen från listan som visas, markera den och välj OK. Bekräfta vid behov.

Detta tar också bort Kodi från din Fire Stick.

Installera om en nyare version av Kodi på en Amazon Fire Stick

Såvitt jag vet kan Amazon Fire Stick inte utföra en platsuppgradering av Kodi. Jag har ingen erfarenhet från första hand men har blivit informerad av någon som har gjort det. Du måste tydligen ta bort den tidigare versionen och installera om den nya versionen av Kodi för att den ska fungera korrekt.

När du har avinstallerat med någon av metoderna ovan, gör detta för att installera en nyare version:

  1. Navigera till https://kodi.tv/download och ladda ner den senaste ARMV7A (32BIT) versionen av Kodi.Öppna eller installera Apps2Fire eller adbFire för att kunna installera nedladdningen. Ange din Fire Sticks IP-adress och anslut Apps2Fire eller adbFire till din Fire Stick.Välj lokala appar och installera sedan.Navigera till Kodi-filen som du laddade ner. Låt Kodi installera på din Fire Stick.Select Starta från Kodi-listan som kommer att visas på din Fire Stick att använda.

Om du hade tillägg kvar från en tidigare installation och de är kompatibla med den nyare versionen av Kodi, borde de hämtas och redo att användas. De kan också behöva en uppdatering men det kan hända inom Kodi. Du behöver inte installera dem separat.

Använda Kodi på en Amazon Fire Stick

Jag skulle vara försenad om jag diskuterade att använda Kodi utan att nämna säkerhet. Att använda vanilj Kodi är inte olagligt och att använda många tillägg är inte heller. När du använder Kodi eller någon av dessa tillägg för att få tillgång till upphovsrättsskyddat innehåll blir saker och ting svårt. TechJunkie tillåter inte att göra detta men vi rekommenderar att du alltid skyddar dig genom att använda en VPN.

Din Amazon Fire Stick kan konfigureras för att fungera med ett VPN och du bör använda en för alla dina online-aktiviteter oavsett vad de kan vara. Dina privata uppgifter är värdefulla så du måste skydda dem. Använd alltid en VPN av god kvalitet när du är online!

Så här avinstallerar du Kodi från din Amazon Fire Stick. Oavsett om du tar bort den permanent eller uppgraderar är processen exakt densamma.