Att ta skärmdumpar är inte reserverat för underhandiga användare av Snapchat eller för att utbyta roliga bilder av falska Tinder-profiler med vänner. Ibland kan en skärmdump hjälpa smarttelefonanvändare att lösa ett problem eller dela lite viktig information.

Sedan introduktionen av iPhone har taget en skärmdump varit ungefär detsamma. Men efter att Home-knappen har tagits bort har sakerna förändrats lite och fungerar nu liknande Android-telefoner. Låt oss ta en titt på hur man tar och redigerar en skärmdump med iPhone XS Max.

Metod 1

Först bör du se till att skärmen på din telefon visar allt du vill fånga med skärmdumpen. Om till exempel den högra delen av kartan visas eller den högra delen av chatten är på skärmen.

Därefter bör du samtidigt trycka på strömbrytaren (på höger sida av telefonen) och Volym upp-knappen (på vänster sida). Telefonens skärm kommer att blinka och du kommer att höra det klassiska slutarljudet och meddelar att skärmdumpen har tagits. En miniatyrbild som visar skärmdumpen visas i det nedre vänstra hörnet.

Metod 2

Den andra metoden tar lite mer förberedelser men kompenserar det med enklare utförande. Den använder programmet Assistive Touch som gör att du kan ta skärmdumpar med en hand. Först bör du aktivera appen. Så här fungerar det:

  1. Klicka på appen "Inställningar" på hemskärmen på din telefon. Gå sedan till avsnittet "Allmänt" och tryck på "Tillgänglighet" -fliken. Slutligen, tryck på fliken "Hjälpande beröring" och slå på "På".

Därefter ska du ställa in skärmdump som appens funktion. Följ dessa steg:

  1. I menyn "Tillgänglighet" klickar du på alternativet "Anpassa toppnivå" under "Hjälpande beröring". Tryck på den stjärnformade "Anpassad" -ikonen. Välj "Skärmdump" från menyn. Tryck på "Klar".

För att ta en skärmdump trycker du på knappen Assistive Touch och väljer sedan alternativet "Screenshot" från menyn. Liksom med den första metoden, kommer en förhandsvisningsminiatur att visas längst ner på skärmen. Skärmen blinkar och du hör också slutarljudet.

Visa skärmbilden

När skärmdumpen har tagits och förhandsvisningsminiatyren visas kan du komma åt skärmdumpen genom att trycka på miniatyrbilden. Att svepa miniatyren raderar skärmdumpen.

Om du bestämmer dig för att öppna och redigera skärmdumpen vid en senare tidpunkt, öppnar du appen "Foton" från hemskärmen på din telefon. Klicka på "Screenshots" -mappen för att öppna den, navigera till den skärmdump som du vill komma åt och tryck på den.

Redigera skärmbilden

iOS 12-enheter, inklusive iPhone XS Max, erbjuder några snygga alternativ för att redigera skärmdumpar. Bortsett från beskärning (mycket användbart om du bara behöver en viss del av skärmdumpen) inkluderar redigeringsarsenal till ditt förfogande markör, penna, lasso-verktyg, penna, gummi och en färgpalett.

För att komma åt de ytterligare verktygen trycker du på “+” -knappen i det nedre högra hörnet. Extra inkluderar signatur, text, förstoringsverktyg och en rad geometriska former som rutor, rektanglar och cirklar.

Med verktygen till ditt förfogande kan du forma, ändra storlek på och ändra dina skärmdumpar samt skriva ner roliga anteckningar och instruktioner.

Slutgiltiga tankar

Även om det förändrats lite med introduktionen av iPhone X, är det fortfarande en bris att ta en skärmdump med en iPhone XS Max. Dessutom ger iOS 12 dig massor av praktiska redigeringsalternativ som du kan använda för att anpassa dina skärmdumpar.