Galaxy S8- och Galaxy S8 Plus-telefonerna är bra eftersom de erbjuder dig så många olika appar och tjänster. Men när dessa appar eller tjänster har gemensamma skäl, bara för att undvika att blanda saker, kan du välja att synkronisera data och se till att du har samma information överallt.

Dagens artikel handlar om hur du synkroniserar kontakterna från Galaxy S8 med dem i ditt Gmail-konto. Eftersom det här kontot är det som du antagligen använder i Google Play Store, bör det hjälpa dig med någon av de andra Google-tjänsterna, inklusive dina kontakter på Google+.

Oavsett om du bara vill hålla kontrollen eller om du planerar en firmware-uppdatering, kanske till och med en fast programrot, och du måste skydda dig mot att skada datafiler eller förlora kontakter och textmeddelanden, har du alla skäl att vilja synkronisera alla dina poster från Kontakter-appen med ditt Gmail-konto på Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus.

Steg 1 - se till att du har kopplat dina kontakter till Gmail:

  1. Starta Kontakter-appen; Tryck på Menyknappen för att komma åt Inställningar; Välj alternativet märkt som Slå samman med Google; Välj Gmail-kontot, om du har mer än ett konto registrerat i telefonen; Bekräfta åtgärden; Lämna menyerna så snart när du får popup-meddelandet som säger att kontona har gått samman.

Steg 2 - synkronisera dina Android-kontakter med Gmail:

  1. Installera Gmail-appen på din enhet om du inte har den längre; Gå till Inställningar; Tryck på Konton och synkronisera; Aktivera dedicerade konton och synkroniseringstjänst; Från inställningen för e-postkonton trycker du på Gmail-kontot du planerar att använda ; Aktivera funktionen Synkronisera kontakter; Tryck på knappen märkt som Synkronisera nu; Vänta tills alla kontakter från din telefon synkroniseras med det valda Gmail-kontot; Lämna menyerna och huvudet till en dator; Åtkomst till Gmail från en webbläsare; Tryck på Gmail-textlänken som du ska se till höger på den övre vänstra sidan av din Gmail-profil; Klicka på Kontakter; På den nyöppnade sidan ser du alla kontakter som överförts från din Android-smartphone.

Nu när du vet hur du gör denna speciella synkronisering, kom ihåg att efter alla ROM-ändringar eller root-processer, med fabriksinställning ingår, måste du synkronisera Gmail-kontot manuellt med Android-enheten om du vill ha dina kontakter tillbaka på telefonen !

Men det är allt för nu. Om du har andra frågor om hur du synkroniserar dina telefonkontakter med något Gmail-konto, tveka inte att lämna en kommentar nedan.