Tröttade på att du måste ange ditt lösenord varje gång du startar din Windows 10-enhet? Vill du undvika att behöva ange det igen när du avbryter skärmsläckaren? Behöver du inte säkra ditt skrivbord med ett lösenord? Så här stoppar du lösenordsmeddelanden i Windows 10.

Se även vår artikel De billigaste mobiltelefonplanerna

Ett av de uttalade målen med Windows 10 var att göra datoren säkrare. Oavsett om du använder det på en mobil, surfplatta eller skrivbord, var operativsystemet utformat för att skydda dina data och själva enheten från omvärlden. Ett viktigt sätt att göra det är med lösenord. Tills Windows Hello anländer och vi alla byter till biometri, är lösenord det primära sättet vi säkerställer våra data.

Om du bara vill använda din dator utan att behöva logga in hela tiden har du ett par alternativ. Du kan:

  1. Sluta behöva ange ett lösenord när du startar eller loggar in. Sluta behöva ange ett lösenord när du avbryter skärmsläckaren. Skapa ett lokalt konto utan inloggning alls.

Jag visar dig hur du kan uppnå alla tre. Du kan sedan välja vilka som ska implementeras.

Hur man stoppar lösenordsmeddelanden i Windows 10-2

Sluta behöva ange ett lösenord när du startar eller loggar in i Windows 10

Om du bara vill starta upp i Windows 10 utan att hålla i en inloggningsskärm, är du inte ensam. Jag brukar starta min dator medan jag gör något annat som att ta en kaffe. Jag vill att skrivbordet ska vara redo för mig när jag kommer tillbaka, inte att behöva logga in och vänta tills det laddas.

  1. Tryck på Windows-tangenten + R, skriv 'netplwiz' och tryck på Enter.Välj ditt användarkonto i nästa skärm och avmarkera rutan bredvid 'Användare måste ange ett användarnamn och lösenord för att använda den här datorn'. Ange ditt lösenord två gånger och tryck OK två gånger .

Se till att du anger ditt lösenord korrekt eftersom processen inte berättar om du har fel. Du vet bara nästa gång du försöker logga in och du blir ombedd om lösenordet igen. Om detta händer, gå tillbaka till netplwiz, kontrollera rutan om lösenord, bekräfta, avmarkera rutan och upprepa stegen ovan.

Hur man stoppar lösenordsmeddelanden i Windows 10-3

Sluta behöva ange ett lösenord när du avbryter skärmsläckaren i Windows 10

Den andra stora irritationen är när skärmsläckaren kommer in och vill att du loggar in igen för att komma tillbaka till skrivbordet. Perfekt i delade miljöer eller arbetsmiljöer, inte så bra om du är det enda hemmet. Så här stoppar du det.

  1. Högerklicka på ett tomt utrymme på skrivbordet och välj Personifiera. Välj Låsskärm i den vänstra menyn. Välj textlänk för skärmsläckarinställningar längst ner på den högra rutan. Avmarkera rutan bredvid På CV, visa inloggningsskärmen.

När du avbryter skärmsläckaren bör du gå tillbaka till skrivbordet utan att behöva ange ditt lösenord.

Skapa ett lokalt konto utan inloggning alls i Windows 10

Standard Windows 10-konton är Microsoft-konton som länkar din dator till företaget för att erbjuda "personliga tjänster" och spåra dig. Du behöver en inloggning och lösenord för att kunna använda Microsoft-kontot men du behöver inte använda det. Du kan istället använda ett lokalt konto för att göra allt på din dator.

Även om vi inte tekniskt tar bort lösenord, skapar vi ett lokalt konto så att du inte kan identifiera Microsoft och deras spårning och marknadsföring. Vi kan sedan ställa in den för att vara (mestadels) fri från lösenord.

Microsoft håller allt detta tyst eftersom det verkligen vill ha dina data. Förutom att inte tillåta åtkomst till vissa appar i Windows Store kan du göra allt med ett lokalt konto som du kan med ett Microsoft-konto. Så här skapar du ett lokalt konto i Windows 10.

  1. Navigera till Inställningar och konton. Välj familj och andra personer och lägg sedan till någon annan till den här datorn. Välj personen jag vill lägga till har ingen e-postadress och sedan Nästa. Välj Lägg till en användare utan ett Microsoft-konto och välj Nästa. Lägg till ett användarnamn och lösenord tillsammans med ett lösenordstips och välj Nästa.

Ett lokalt konto skapas nu och om du går tillbaka till de två första delarna av denna självstudie kan du ställa in det så att du aldrig behöver logga in igen och Microsoft kan inte identifiera dig för att spåra dig effektivt.

Du behöver inte att jag ska säga att lösenord som skyddar din dator går långt till att skydda dina data. Ta bara bort lösenordmeddelanden i Windows 10 om du bor ensam eller är säker på att ingen annan kommer åt din dator.