Som du säkert vet är Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus särskilt kända för sina kamerafunktioner. Om du inte riktigt förvånad över de fotografier och videoklipp du tar med det, är chansen stor att du inte har justerat dess inställningar ordentligt. I dagens artikel vill vi diskutera med dig mer om särdragen i bildstorleken och videostorlek, annars känd som upplösning. Om du inte är en mycket teknisk person kanske du fortfarande vill justera dessa inställningar för att ta hänsyn till lagring, så att dina kamerafiler tar mindre utrymme. Även om du planerar att bekanta dig med sådana detaljer, rätt bildförhållande är något du behöver veta från början. Standardinställningen 4: 3 kan ersättas med en 16: 9 eller till och med ett 1: 1-förhållande. Om du gillar ljudet från det, läs och bekanta dig med dina alternativ, lära dig vilka som är de bästa förhållandena och ta reda på hur du kan anpassa dem efter dina behov och önskemål. Galaxy S8-kamerabild och videostorlek - det viktigaste: Oavsett om du tar fotografier eller filmer korta videor, finns det två väsentliga parametrar du behöver undersöka: bildförhållandet och upplösningen. Om bildförhållandet bara kan vara en av de tre fördefinierade alternativen - 4: 3 (aktivt som standard), 16: 9 och 1: 1, kommer upplösningsalternativen mycket att bero på om du använder den främre eller bakre kameran. De bästa aspektförhållandena kan bestämmas beroende på vad du planerar att göra med foton och videor och hur ska du se dem:

  • 1: 1 är vanligtvis det mest rekommenderade förhållandet för designarbeten; 4: 3 är för foton du planerar att skriva ut på standardiserat fotopapper eller för videor du planerar att dela via e-post eller MMS och titta på gamla TV-modeller; 16 : 9 är för den senaste tekniken, foton och videor som huvudsakligen kommer att ses på nya datorer eller TV-apparater och till och med delas online via YouTube eller andra tjänster.

De bästa fotoupplösningarna bör väljas utifrån liknande principer, bara när du nu har fler alternativ att välja mellan:

  • 7M (2560 * 1440, 16: 9) - för filer som ska delas på MMS eller sociala medier; 7M (2160 * 2160, 1: 1) - för webbdesignfoton; 2M (2880 * 2160, 4: 3) - för 4R eller mindre pappersutskriftsfoton; 1M (3024 * 3024, 1: 1) - igen, för designarbete; 1M (4032 * 2268, 16: 9) - främst för filer som kommer åt på PC och TV eller delas på sociala kanaler; 12M (4032 * 3024, 4: 3) - främst för 8R eller större pappersutskriftsfoton.

Fotografering åtföljs vanligtvis av enkla regler:

  • Om du skalar upp påverkas kvaliteten. Du kan skala ner och du förlorar inte kvaliteten alls. När du har ett SD-kort till hands är det bäst att gå med högsta möjliga upplösning.

Att filma videor åtföljs vanligtvis av mer komplexa regler:

  • Bara för att din Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus-kamera stödjer filmning i höga upplösningar som UHD 2160p, betyder det inte att du behöver använda den - inte när du inte har en 4K-TV för att titta på filmerna; om du planerar att dela dina videor mestadels som MMS eller e-post, den minsta videostorleken, VGA, är det bästa alternativet; Om du planerar att se dina videoklipp online, titta på dem från surfplattor eller smartphones eller bara dela dem på dina sociala nätverkskonton, HD 720p är mer än en anständig upplösning; Med de flesta TV-apparater kan du titta på filmerna i bästa kvalitet om du filmer i full HD på 1080p och 30fps; Om du planerar att ha kul med en långsam film, spela in i full HD, 60 fps och att spela med halv hastighet är den vinnande kombinationen.

Kort historia, hela informationen ovan är endast för vägledning. Vad som än ökar upplösningen är lätt att skala ner men tar mer lagringsutrymme. Oavsett vad som minskar upplösningen är det inte möjligt att skala upp utan tar mindre lagringsutrymme. Med dessa i åtanke är du fri att bestämma den bästa kamerabildstorleken och videostorleken för din Samsung Galaxy S8-smartphone. För att ställa in kamerans bildstorlek på Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus ...

  1. Du måste få åtkomst till förhandsvisningsskärmen för Galaxy S8; När du startar kameraprogrammet, titta i det övre vänstra hörnet för ikonen för bildstorleksinställningar; Klicka på den och välj önskad kamerabildstorlek - du kommer att ha: sex alternativ för den bakre kameran: 3,7M, 4,7M, 6,2M, 9,1M (med två olika förhållanden) och 12M; Tre alternativ för den främre kameran: 3,7M, 3,8M, 5M.

När du har ställt in en önskad storlek kan du fortsätta ta dina fotografier som du vanligtvis gör. Kom bara ihåg att varje gång du stänger kameraappen kommer du automatiskt att skicka den igen till standardalternativen, som är 5M för framkamera och 12M för bakkamera. För att ställa in kameravideostorleken på Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus ...

  1. Du måste komma åt Galaxy S8 dedikerad sida för kamerainställningar; Gå till skärmen för förhandsvisning av kameran; Välj inställningar; Tryck på videostorlek (bak); Välj en av de 7 tillgängliga videostorlekarna.

När du väljer någon av QHD, UHD eller FHD vid 60 fps bör du veta att du inte kommer att kunna använda några HDR-, tracking AF- eller videoeffekter. Också viktigt, din Galaxy S8-kamera kan inte ta foton när du filmer i FHD 60fps!