Roku är mycket mångsidig och innovativ och du har antagligen inte upptäckt alla dess funktioner ännu. Känner du till exempel till dess rollfilmfunktion? Du kan faktiskt skicka ett videoflöde från din telefon till Roku, och det kallas casting.

Tänk på det som Google Chromecast, som låter dig kasta innehåll från andra enheter till din TV. Detsamma kan göras med alla Roku-enheter. Men inte alla Roku-kanaler stöder den här funktionen, och Roku har många kanaler (mer än 3 000).

Läs vidare och ta reda på hur du ställer in videokastning från din telefon till Roku.

Roku Video Casting Setup

Det kan låta mer komplicerat än vad det egentligen är. Den enda gången du kommer att behöva anstränga dig är under installationen. Efter det kommer det att bli en bris. Du behöver inte ta dessa steg igen efter att du har gått igenom dem en gång:

roku cast

Spela video från telefon till Roku

Om du har installerat appen på din telefon och lagt till ett kanalabonnemang på samma tjänst på din Roku, är du redo att gå. Följ dessa steg för att casta video från din telefon till Roku:

  1. Öppna först Hulu-appen på din telefon. Välj den video du vill "skicka" till din TV. Tryck på Cast-ikonen i mobilappen. Det ser ut som Wi-Fi-symbolen i en rektangel, och det säger vanligtvis något som "Spela på TV." Du kommer att bli ombedd att välja en enhet där du vill casta videon. Välj din Roku-enhet. Om du har flera Rokus, välj den du vill. Appen överför sedan videoflödet till din TV.

Det är allt! Det var riktigt enkelt, eller hur? Nu vet du hur du spelar in videor från din telefon till Roku, så att du kan upprepa det för så många kanaler du vill.

Varför är detta bra?

Man kan hävda att det är lättare att bara hitta kanalen och spela den på din Roku, utan att gå igenom allt detta problem. Till att börja med kommer människor som bryter, förlorar eller inte har en Roku-fjärrkontroll uppskattar denna metod mycket.

För det andra är det många som inte vill använda fjärrkontrollen för att skriva in saker, som kanalnamn, filmtitlar och sådant i sökfältet. Att skriva på en TV är en katastrof, det finns inget annat sätt att säga det. Mobiltelefoner är utmärkta för att skriva och passar därför bättre på den här uppgiften.

Mobilanvändare använder också ofta sina telefoner, så om de hittar en intressant video när de surfar, varför inte spela den direkt? Det är så enkelt som det.

Roku gjutningsråd

Det bästa sättet att kontrollera om en kanal stöder video-casting är att leta efter cast-ikonen när du spelar en video. Var tålamod eftersom vissa kanaler inte visar det direkt. Istället visas ikonen under videouppspelning.

När du spelar en video från din telefon till din Roku kan du antingen använda Roku-fjärrkontrollen eller din telefon för att styra uppspelningen. När anslutningen är gjord kan du ställa in telefonen åt sidan eller göra andra saker med den. Detta kommer inte att störa videokastningen.

Många blandar gjutning med skärmspegling. Skärmspegling avser att skicka dina personliga videor och bilder från din telefon till Roku-enheten. Gjutning är en term reserverad för kanaler och appar på Roku. Dessutom innebär skärmspegling att allt på telefonens skärm skickas till TV-skärmen.

roku spegel skärm

Kasta bort

Roku är en fantastisk plattform, och den är verkligen lätt att använda. När du lär dig hur du använder alla dess viktigaste funktioner kommer du att njuta av det ännu mer. Gjutning är en mycket praktisk sak, och du kan använda den dagligen. Om du är en ivrig telefonanvändare känns det naturligt för dig.

Om inte, bör du vänja dig ganska snabbt. Vad tycker du om casting till Roku? Använder du det dagligen, då och då eller inte alls? Lägg till dina kommentarer och frågor nedan.