Många av oss får så många olika textmeddelanden under några veckor eller månader att det nästan kan vara omöjligt att hitta en viss del av en konversation. Vi kunde spendera timmar på att bläddra och bläddra igenom meddelanden som försöker hitta det och aldrig ens komma nära. Men vad händer om vi berättade att det fanns ett bättre sätt? Borta är dagarna med att manuellt söka igenom din text och iMessages. Nu finns det ett antal olika sätt att automatiskt söka igenom dina meddelanden och bara spendera några sekunder på att göra något som skulle ha tagit dig timmar tidigare.

Se även vår artikel Hur man installerar ett VPN på en iPhone

Totalt finns det tre olika sätt att söka igenom dina meddelanden på iPhone. Det första sättet är att direkt gå in i meddelanden-appen och söka efter dem. Därefter kan du använda Spotlight Search-funktionen som är inbyggd i iPhone. Och om du av misstag har raderat meddelandet eller meddelandena som du ville söka efter finns det till och med ett sätt att göra det (men det kommer att involvera användning av en tredjeparts datorprogramvara). Låt oss ta en närmare titt på dessa tre metoder utan att göra något annat.

Söka efter meddelanden direkt i meddelanden-appen

search-meddelanden-on-iphone

Steg 1: Klicka på Meddelanden-appen på din startsida.

Steg 2: När du väl är i huvudmeddelanden-appen (inte i en konversation), genom att helt enkelt svepa fingret så visas en sökruta längst upp på skärmen

Steg 3: Ange nyckelord som du letar efter i rutan och sedan visas meddelanden som innehåller det ordet eller frasen.

Steg 4: När du klickar på konversationen som innehåller meddelandet tar den dig direkt till det meddelandet och markerar det.

Använda Spotlight Search för att söka meddelanden

Spotlight-search-iphone-56a535575f9b58b7d0db8222

Steg 1: Innan den här guiden och stegen till och med kan fungera, måste du se till att Spotlight Search är aktiverat och att du har den tillgänglig för att söka igenom meddelanden. Allt du behöver göra är att trycka på Inställningar> Allmänt> Spotlight-sökning och sedan slå väljaren på Meddelanden.

Steg 2: Svep till höger på hemsidan, vilket kommer att få upp dina widgetar.

Steg 3: Helt uppe har du en sökfält. I den fältet väljer du helt enkelt ordet eller frasen du vill söka igenom dina meddelanden och sedan laddar det meddelandena som innehåller orden.

Sök igenom raderade meddelanden

Om konversationerna som innehåller meddelandena du vill leta efter har tagits bort blir saker lite svårare. Detta kräver att du laddar ner ett datorprogram. Det finns många olika tillgängliga som FonePaw och PhoneRescue. Ladda ner programmet och följ anvisningarna för att så småningom hitta dina gamla meddelanden. Se, när vi tar bort meddelanden från vår telefon, stannar de faktiskt en stund längre i bakgrunden tills plats behövs.

Så där har du det, genom att använda en av dessa tre metoder, bör du inte ha några problem med att försöka hitta gamla meddelanden och konversationer med lätthet. Det är också en bra idé att göra dig bäst för att inte ta bort meddelanden, eftersom processen att upptäcka och söka igenom borttagna meddelanden tar ganska längre tid, som du kan se. Att spara skärmdumpar av viktig information och meddelanden är också ett annat sätt att hjälpa dig att helt undvika hela sms-sökprocessen.