Den viktigaste skillnaden mellan Google och DuckDuckGo är att Google känner behovet av att spåra varje rörelse online inklusive din sökhistorik och privata data medan DuckDuckGo inte gör det. DuckDuckGo är stolt över att se till att din online-sökning och information hålls privat och säker. Så varför används det knappt?

Se även vår artikel Bing mot Google mot DuckDuckGo

När det gäller att välja en standardsökmotor använder vissa Bing, andra föredrar Yahoo, men de flesta använder Google. Jag tror att orsaken till detta är täckningen som just dessa sökmotorer får. Knappast någon har till och med hört talas om DuckDuckGo. De flesta människor vet inte ens att deras integritet har potential att äventyras genom att använda en sökmotor.

Syftet med den här artikeln är inte att öppna ögonen för vilka sökmotorer nödvändigtvis är bättre eller sämre utan att informera dig om processen med direkt sökning med antingen Google eller DuckDuckGo. Men jag känner att en bättre förståelse för båda kommer att gå långt.

Om DuckDuckGo

Jämfört med Google är DuckDuckGo mycket annorlunda. Genom att göra en sökning med DuckDuckGo visas information istället för de traditionella resultat som Google producerar. Den här specifika sökfunktionen kallas nollklickinformation eftersom du kan få all information på en webbplats med nollklick. Det kommer med ämnesöversikter, relaterade ämnen och bilder till dina sökfrågor. Du hittar sannolikt kategorisidor, liknande koncept och relaterade gruppämnen från sökmotorn. Detta hjälper dig att upptäcka användbar information relaterad till din sökfråga som du annars inte skulle ha uppnått genom en normal sökning.

Om Google

Google-sökning är en sökmotor som råkar vara den mest använda sökmotorn på webben. Det fungerar främst som en sökmotor som söker efter text i offentligt tillgängliga dokument som erbjuds av webbservrar. Sökresultaten kommer att visas enligt den prioriterade rang som heter Page Rank. Google-sökning erbjuder också anpassad sökning. Med det ursprungliga sökordsalternativet kan användaren använda 22 specialfunktioner inklusive synonymer, tidszoner, språköversättningar, etc. 2011 introducerade Google röstsökning och sökning efter bild, vilket låter användare söka med sin röst eller genom att ge bilder.

Söka efter specifika domäner med DuckDuckGo och Google

Jag vill fokusera på att DuckDuckGo kommer framåt eftersom de flesta redan förstår hur man söker med Google-sökning. Att söka på DuckDuckGo är ganska lika enkelt som på andra sökmotorer. Det kommer med några intressanta funktioner som andra sökmotorer inte har. En av dessa funktioner är "Instant Answers" som ger omedelbar bakgrundsinformation om de söktermer du ansluter till. "Bangs" är en annan funktion som låter dig rikta in sig på en specifik webbplats från DuckDuckGo och dra information om dina söktermer där.

Utföra en grundläggande sökfunktion med DuckDuckGo

Att söka på webben med DuckDuckGo är mycket enkelt. Ta reda på vad du vill leta upp, sedan:

  1. Gå till www.duckduckgo.com i din webbläsare. Webbläsaren spelar ingen roll men jag föreslår att du använder Brave över alla andra för dess integritetsskydd och funktioner.Klicka i sökrutefältet och börja skriva in dina söktermer. Räkna med några förslag att dyka upp när du skriver. Dessa kommer som ord eller fraser som du kan klicka på för att inte behöva skriva in dina fullständiga söktermer. Du kan klicka på ett av förslagen i sig själv eller klicka på förstoringsglaset för att söka efter dessa termer. Om du föredrar skriv ut allt eller har inte fått rätt förslag, du kan bara trycka på Enter-tangenten på tangentbordet för att söka efter exakt vad du skrev in. Omedelbara svar kan hittas i avsnittet "Om" längst upp på sidan . Det här är sammanfattningar av information om vad du letar efter från Wikipedia och andra databaswebbplatser. Lika med Google hittar du alternativ för att söka efter olika slags resultat förutom webbsidor som video, bilder, nyheter, definition etc. är också en Region-knapp om du föredrar att prioritera sökresultaten från lokala områden. Alla resultat för din sökfråga finns på en enda sida. Till skillnad från Google visar DuckDuckGo allt på en sida som du kan bläddra ner. Om du träffar slutet och resultaten inte automatiskt visas när du bläddrar nedåt kan du bara klicka på knappen Ladda mer längst ner på skärmen. För att gå tillbaka till toppen av sidan kan du klicka på pilen på uppe i fönstret för att skjuta tillbaka där uppe. Alla resultat som mottogs var inte det du var ute efter? Klicka på en av relaterade sökningar längst ner för att söka efter något liknande, men mer specifikt. Klicka på ett resultats namn eller länk för att gå till sidan. För att begränsa din sökning kan du flytta muspekaren över ett resultat och sedan klicka på Fler resultat . Detta kör en sökning med dina söktider på den specifika webbplatsen för en mer förfinad sökning.

Kör en sökning med funktionen ”Bangs”

Du kan vanligtvis hitta samma innehåll när du söker från antingen Google eller DuckDuckGo eftersom de har nästan samma sökfunktion. Den största skillnaden är att Googles sökning är mer personlig medan DuckDuckGo tillhandahåller privat surfning.

För att söka efter innehåll snabbare från en specifik webbplats kommer DuckDuckGo med en funktion som heter Bangs. Bangs är en funktion i DuckDuckGo som låter dig söka efter dina söktermer direkt på en annan webbplats - till och med en annan sökmotor - via DuckDuckGo. I grund och botten, hur det fungerar är att en Bang kommer att bestå av en "!" Följt av ett webbplatsnamn eller en kortformad version av en webbplats och nyckelordet eller sökordet.

Om det verkar lite förvirrande är här ett exempel:

! yt videospel

Ovanstående är en bang för att söka efter videospel (nyckelordet) på YouTube (yt) på DuckDuckGo. Du skriver helt enkelt informationen ovan i sökrutan och skickar in din fråga som normalt. När du har skickat dig kommer du direkt till YouTube och sökningen kommer att utföras därifrån som om du använder YouTube, och inte DuckDuckGo, hela tiden.

DuckDuckGo har över 8500 Bangs som du kan välja att använda för att söka direkt på specifika webbplatser.

Använda syntax för att söka efter specifika webbplatser och domäner i Google-sökning

Google har en uppsättning avancerade sökoperatörer som kan nås antingen via den avancerade söksidan eller genom att använda specialiserade kommandon i samband med din fråga från valfri Google-sökruta. Med Google kan du begränsa sökningen till en specifik webbplats eller domän med hjälp av operatören site:. Webbplatsen: operatören är en av de mest användbara för sökmotoroptimering. Det är en avancerad sökoperatör som låter dig se webbadresserna som de har indexerat för din sökta webbplats.

Syntaxen du behöver använda liknar Bangs-funktionen i DuckDuckGo, bara utan Bang (“!”). Du skriver in nyckelordet först, följt av operatören site: och slutade med webbplatsen eller domänen.

Ett exempel skulle vara:

videospelsida: www.ign.com

eller

videospel webbplats: .com

När du har skrivit in i sökrutan trycker du på Enter så kommer du att bli överdragen till webbplatsen där den kommer att utföra sökningen direkt.