Har du inte en Android-smartphone eller surfplatta, men vill använda eller spela med många av de snygga applikationerna som kommer med Android? Om du äger en dator med Windows på det kan du enkelt spela de flesta Android-appar utan att äga en Android-enhet. Du kan göra detta med en emulator. En särskilt, BlueStacks, är gratis och spelar Android-spel i Windows 10 (och tidigare Windows-versioner) felfritt.

Kanske är du på staketet när du köper en Android-enhet eller vill inte nödvändigtvis köpa en för att få tillgång till en enda app du är intresserad av. I endera situationen kan en emulator som BlueStacks hjälpa dig att fatta ett köpbeslut eller till och med spara lite pengar. Följ med så gör vi snabbt igång!

Bluestacks

En av de snygga sakerna med emulatorer är att de installerar på din PC precis som du skulle installera någon annan applikation - det är inte som att du installerar en virtuell maskin eller till och med ett annat operativsystem. Det är bokstavligen bara en annan applikation a la Microsoft Word, Slack, Steam, etc.

Det första steget är att uppenbarligen ladda ner Bluestacks. Som tidigare nämnts är det gratis och du kan ladda ner det direkt från Bluestacks webbplats. Applikationen är cirka 250 MB stor.

När nedladdningen är klar måste du öppna filen för att installera applikationen. Det tar dig några snabba steg, och sedan är den redo att användas. Kontrollera att du kryssar i rutorna för App Store-åtkomst och applikationskommunikation under stegen det tar dig igenom. Detta säkerställer att BlueStacks körs på bästa möjliga sätt.

När installationen är klar är du redo att börja använda Android-applikationer på din Windows PC.

Installera Android-appar

Nu när du har laddat ner BlueStacks behöver du ett par Android-applikationer för att använda den med. Öppna BlueStacks, så tar du dig till BlueStacks App Player Dashboard. Du kan klicka på knappen Sök appar för att hitta en specifik app som redan är installerad i BlueStacks.

Du kan installera praktiskt taget vad som helst - Facebook, Twitter, WhatsApp, ditt val av spel och så vidare. Det snygga med BlueStacks är att Google Play är inbyggt precis så att du kan komma åt Googles stora bibliotek med applikationer. Det finns miljoner appar i Google Play Store, och alla kommer att kunna arbeta med BlueStacks. Att installera ett är lika enkelt som att klicka på alternativet Google Play på BlueStacks hemskärm (se ovan).

Naturligtvis kan du alltid göra det på ett annat sätt också. Istället för att ladda ner från Google Play kan du alltid ta en APK för att ladda ner till BlueStacks. Du kan hämta APK: er från www.apkmirror.com, en säker webbplats som drivs av folket på Android Police.

Ladda bara ner en APK som du väljer. När den har laddats ner kanske din dator som standard känner igen att den kan öppnas med BlueStacks. Om inte, behöver du bara högerklicka på filen och välj BlueStacks under alternativet Open With. Därifrån öppnas APK med BlueStacks och installeras automatiskt i BlueStacks App Player.

Värdet på BlueStacks

BlueStacks, även om det är en emulator, är ett ovärderligt verktyg för konsumenter och utvecklare. BlueStacks gör det möjligt för konsumenterna att titta på Android-upplevelsen utan att behöva en krona från dem. Det hjälper till att göra det köpbeslutet för en Android-smartphone eller surfplatta lite enklare genom att visa dem vad Android handlar om och vad det erbjuder.

Å andra sidan kan det också spara konsumenter pengar. Inte alla är ett fan av Android, men en sak är säker: det finns några appar på den exklusiva för plattformen - appar du inte hittar någon annanstans. Som sagt kommer BlueStacks att låta dig använda den appen utan att behöva gå ut och köpa en Android-enhet, vilket i slutändan sparar tid och pengar.

En annan bra sak med BlueStacks - det är perfekt för inspelning. Ibland kan det vara svårt att spela in skärmen på din telefon eller surfplatta. Så använd bara inspelningsprogramvaran på din PC för att ta en skärmvisning av dig som går över en Android-app med BlueStacks öppen - det sparar massor av tid på att försöka få inspelningsprogramvara att fungera korrekt på en Android-enhet.

Det är också ett bra verktyg för utvecklare. Du kan ansluta BlueStacks till vilken miljö du arbetar i, oavsett om det är Eclipse, Android Studio, etc. Det är ett fantastiskt verktyg för att testa dina appar också. Med den ansluten till din utvecklingsmiljö kan du testa dina appar med fingrarna och spara tid på att försöka få det upp och kör på en smartphone eller surfplatta. Även om det kommer att finnas tillfällen som du fortfarande behöver ladda din app på en telefon och surfplatta, är BlueStacks en utmärkt testmiljö för att utarbeta ramen för din applikation.

Stängning

Sammantaget har BlueStacks mycket värde för både konsumenter och utvecklare. Det sparar båda grupperna tid och pengar. Inte bara det, utan det kan till och med hjälpa vissa att fatta ett svårt köpbeslut när de försöker välja mellan Android och iOS som deras plattform.

BlueStacks förbättras också ständigt. Faktum är att en ny version arbetas med - BlueStacks 3. Om du är en spelare och bara vill ladda ner BlueStacks för Android-spel på din Windows-dator, kommer BlueStacks 3 att göra spelet en hel del smidigare när den lanseras. Inte bara är det snabbare, utan det finns också några enorma prestandaökningar med det. Det finns för närvarande i en begränsad betaversion, men den kommer snart att lanseras för allmänheten.

BlueStacks är definitivt en av få emulatorer där ute som har så mycket värde att erbjuda. Oavsett om du är en konsument, en spelare, en utvecklare eller bara en nyfiken användare, har BlueStacks något åt ​​dig och allt gratis också.