Om du just har köpt en Apple iPhone 8 eller iPhone 8 Plus och importerar dina kontakter finns det alltid chansen att du kommer att sluta med dubbletter av kontakter. En annan anledning till att din Apple iPhone 8 eller iPhone 8 Plus har dubbla kontakter är att du ansluter flera e-postkonton till Apple iPhone och alla kontakter sparas på iPhone, vilket skapar dubbla kontakter.

Den goda nyheten är att det bara tar några steg för att ta bort eller ta bort duplicerade kontakter på din iPhone istället för att ta bort varje kontakt manuellt för att åtgärda problemet. Du kan också slå samman de två, vilket håller kontakten i din e-postadressbok och e-postadressbok.

Denna teknik hjälper dig att undvika att spendera pengar på appar som hävdar att de kan rensa upp din kontaktlista. Riktlinjen nedan hjälper dig att hitta, ta bort och slå samman duplicerade kontakter på Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Rensa upp Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus kontakter snabbt

Du kan använda den inbyggda programvaran för rengöringskontakter på Apple Mac. Så här identifierar du liknande kontakter för att slå samman och rensa upp din kontaktlista.

  1. Skapa en kopia av dina kontakterÖppna kontakterVälj kort och leta efter duplikat från kortmenynKlicka på Sammanfoga när du blir ombedd. Upprepa dessa steg två till tre gånger tills det inte finns några dubbletter Gör en annan kopia av dina iCloud-kontakter.

Hur du tar bort dubbla kontakter på Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Utan behov av en dator kan du hitta, slå ihop och ta bort kontakter direkt från din iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Så här tar du bort eller tar bort duplicerade kontakter på iPhone:

  1. Slå på Apple iPhoneVia Phone-appen, gå till KontakterBrygga dina kontakter tills du hittar de kontakter du vill länka eller slå samman. Välj den första kontakten du behöver för att smälta klicka på Redigera. Välj sedan Länka kontakterVälj kontakterna som ska länkas och klicka sedan på LänkVälj på gjort när avslutad.