web_audio

Jo det kan du. Med rätt programvara är det mycket lätt att åstadkomma.

Används för inspelning av Internet-ljud?

Tja, hela syftet med att spela in ljud är för arkivändamål. Du vill spara det för senare referens. Låt oss säga att du lyssnar på en strömmande radiostation online. Du kan spela in ljudet och lyssna på samma musik senare (precis som att sätta en kassett i din radio och slå inspelning). Du kanske lyssnar på ett webbaserat seminarium och vill spela in ljudet.

Sedan jag började göra tekniska nyheter varje vecka för SOS Computer Talk Show här i Tampa Bay, Florida den 1040, använder jag detta oftare. Showen spelas på lördagar. Eftersom jag har en 6 månader gammal flicka och jag arbetar som galen under veckan, uppskattar jag verkligen min helg. Jag vill inte behöva oroa mig för att komma ihåg att lyssna på showen kl 13 på lördagar. Tja, jag kan ställa in en inspelare för att spela in strömmande ljud från 1040AM-stationen på webbplatsen. I slutet av showen har jag en MP3-fil av showen. Trevligt och enkelt.

Hur man spelar in strömmande ljud på Windows

Eftersom de flesta av er använder Windows, låt oss först täcka dina Windows-alternativ.

  • Radio2MP3. Detta program gör allt jag sa ovan. Det gör att du enkelt kan spela in strömmande internetljud. I själva verket kommer det att låta dig spela in från upp till 30 stationer samtidigt. Det låter dig också schemalägga inspelningarna så att de inte kommer att vara där.OpD2d. Detta verktyg är gratis och kan i princip spela in alla ljudingångar direkt till hårddisken. Att vara gratis är programmet ganska begränsat och gränssnittet är extremt konstigt. Den kan spela in direkt på MP3. Det har inga schemaläggningsalternativ och har som sagt väldigt få alternativ. FreeCorder. En annan freebie, den här kör rätt i din webbläsare som ett verktygsfält. Gränssnittet är mycket trevligare än OpD2d och det är lättare att använda. Det har inte förmågan att schemalägga inspelningar, men ser annars ut att vara ett ganska kapabelt alternativ om du inte har något emot att programmet är direkt kopplat till din webbläsare som ett verktygsfält. Spela upp Media Catcher. Den här är inte gratis, men det ser ut som om den kan göra video också.

Hur spela in strömmande ljud på en Mac?

Det absolut bästa alternativet jag är medveten om att spela in alla ljudingångar på en Mac är WireTap Studio. Eftersom jag kör en Mac, är detta det program jag använder. Du kan välja vilken ljudingång som helst, vare sig det är en ljudingångskälla eller ett program. Du kan schemalägga inspelningar. WireTap Studio har också en ljudredigerare inbyggd så att du kan göra ändringar i dina inspelningar. Med det här verktyget kan du använda det för att skapa din egen podcast om du vill.

I mitt fall väljer jag bara Firefox från rullgardinsmenyn i WireTap Studio och spelar in inspelningsknappen när jag spelar in radioprogrammet. Allt ljud som streamas via Firefox kommer sedan att spelas in.

Om du inte gillar min rekommendation kan du alltid kolla Audio HiJack Pro eller iRecordMusic.

Några juridiska konsekvenser?

Jag är ingen advokat, men jag tror inte att det finns någon juridisk fråga alls med att spela in strömmande ljud och arkivera dem för senare användning, vare sig det är på din MP3-spelare eller inte. Det är inte annorlunda än att spela in radio. Använd ALDRIG ett sådant program för kommersiella ändamål. I det ögonblick du distribuerar en inspelning du gör bryter du antagligen lagen.

Så, ha kul att göra det och hålla det för dig själv och du kommer inte att ha RIAA som andas i halsen.