Du skulle tro att vi alla skulle veta hur man stänger appar nu, men ibland gör olika system saker på olika sätt. Ibland är det bra att ha en snabb uppfriskning på hur en specifik enhet beter sig. Idag ska jag täcka hantering och stängning av appar på Amazon Fire-surfplattan.

Se även vår artikel Hur man installerar en APK på Amazon Fire TV

Appar är den hemliga såsen som gör surfplattor och smartphones mer användbara. De bygger på de som installerats av säljaren för att erbjuda allt från säkerhet till spel och i stort sett allt annat du kan tänka dig. Vissa kommer att erbjudas av etablerade företag medan andra kommer att släppas av amatörutvecklare. Var och en gör något lite annorlunda eller på något annorlunda sätt.

Amazon Fire använder en modifierad version av Android som heter Fire OS. Även om det inte är så annorlunda ser det verkligen ut. Fördelen är att om du vet hur du arbetar med en Android-enhet kommer du sannolikt att kunna arbeta med Amazon Fire. Om du kan använda Google Play Store för att ladda appar kommer du att kunna göra detsamma med Amazon Appstore.

Amazon Fire OS

Den största skillnaden, förutom utseendet är att Amazon Fire OS inte använder Google Play Store utan sin egen Amazon App Store. Anledningen till att Amazon Fire är så billig är att den används som en ledande förlust för att ta dig in i Amazonas ekosystem. Genom att göra elden billig, kommer fler att köpa dem. Ju mer det finns där, desto mer sannolikt är det att du köper en app, en bok, en film eller en annan digital produkt från Amazon. Det är där de tjänar sina pengar.

Hantera och stäng appar på Kindle Fire

För att kolla in apparna på Amazon Fire, slå på din Amazon Fire och navigera runt på startskärmen. De flesta installerade appar har en ikon här så att du snabbt kan komma åt den. Titta runt och se vad du har.

  • För att starta en app, tryck på ikonen. Den bör öppna och börja arbeta direkt. För att ta bort en app trycker du på och håller ned ikonen. Välj Ta bort från enheten när den visas och bekräfta ditt val. För att stänga appar väljer du den fyrkantiga ikonen längst ner på skärmen för att visa alla öppna appar. Välj "X" längst upp till höger på var och en för att stänga.

Installera nya appar på Amazon Fire

För att installera en ny app på din Amazon Fire använder du Amazon Appstore. Detta är den officiella platsen för att få nya appar. Det är dock inte det enda stället men jag täcker det om en minut. Vissa versioner av Kindle Fire har redan installerats, andra gör det inte av någon anledning.

Om din brand inte har den installerad, så här får du den.

  1. Välj Inställningar på din Amazon Fire.Select Security och aktivera Okända källor genom att markera en ruta i rutan. Öppna webbläsaren och navigera till http://www.amazon.com/getappstore. Stryk ner från toppen av skärmen och välj ladda ner för att installera.Gå med T&C och låt installationen. Gå till app store när den har installerats.

Även om alla appar som du installerar från Amazon Appstore är godkända måste du fortfarande aktivera okända källor från inställningarna. Om du inte gör det fungerar vissa appar inte korrekt och kan orsaka problem.

Tvinga stäng appar på Amazon Fire

Så du vet att du använder fyrkantikonen längst ner på skärmen för att få fram alla öppna appar och för att knacka på det vita 'X' längst upp till höger på var och en för att stänga. Men vad händer om de inte stänger eller om du tror att det finns fler appar som visas än visas? Öppna appar kan bromsa din Kindle Fire och tömma batteriet så idealiskt vill du bara ha de du behöver köra.

  1. Välj Inställningar från startskärmen för Amazon Fire.Välj applikationer och hantera alla applikationer. Välj köra applikationer. Välj en app för att stänga och välj Tvinga stopp. Välj OK när du uppmanas. Skölj och upprepa för alla appar du vill stänga.

Beroende på din version av Amazon Fire kan menyalternativen vara något annorlunda. Ovanstående avser nyare enheter eftersom det är vad jag har. Du kanske bara behöver svepa ner på hemsidan och välja Program på rullgardinsmenyn. Du kan filtrera genom att köra applikationer därifrån och tvinga att stoppa dem.

Lägga till Google Play Store till Amazon Fire

Jag nämnde tidigare att du kan ladda Google Play Store på din Amazon Fire för att helt låsa upp dess potential. Jag har ännu inte gjort det så kan inte beskriva processen, men killarna på Lifehacker har gjort det och har en bra guide här.

Jag betygsätter verkligen Amazon Fire-surfplattan. För pengarna finns det några bättre tabletter där ute och när du väl har tagit hand om saker, är det en lek att använda. Jag hoppas att den här guiden har hjälpt dig att få ut det mesta av din Amazon Fire-surfplatta!